Δεν φοβάται την κορυφή και...καλείται να το αποδείξει


 Με χατ τρικ του Αϊτόρ
, το τριφύλλι κέρδισε άνετα 3-0 τον Πας Γιάννινα στην γεμάτη Λεωφόρο, έκανε το 5 Χ 5 και πλέον ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας, όπου θα πρέπει να αποδείξει πως δεν φοβάται την κορυφή και έχει τους τρόπους να την υπερασπιστεί.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παρουσίασε την...αναμενόμενη εικόνα απέναντι στους Γιαννιώτες. Χωρίς να εντυπωσιάσει, έπειθε ξανά από το πρώτο λεπτό του αγώνα πως το ματς δεν χάνεται και αργά ή γρήγορα θα το κλείδωνε. Οι δύο πετυχημένες εκτελέσεις φάουλ του Αϊτόρ "σφύριξαν" λήξη στο παιχνίδι, το 3-0 ήρθε σβηστά και το μυαλό όλων ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός δεν δείχνει να φοβάται την κορυφή, όμως μέχρι σήμερα έχει πετύχει το απόλυτο με μόλις 1 εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά έχοντας βγάλει παράλληλα...αλέκιαστος ένα ντέρμπι κόντρα στην Άεκ.

Στις 1/10 θα κληθεί να αποδείξει πως όντως δεν...ζαλίζεται από τα ύψη και έχει την δυναμική και την ποιότητα να περάσει από την πιο δύσκολη του έδρα. Μπορεί να λέμε πως τα πρωταθλήματα έρχονται με τις νίκες απέναντι στις μικρές ομάδες, όμως σε ένα πρωτάθλημα που έχει play off τα νικηφόρα παιχνίδια κόντρα στους συνδιεκδικητές έχουν διπλή σημασία.

Εάν ο Παναθηναϊκός περάσει νικηφόρα από τον Πάοκ, τότε -όσο νωρίς κι αν είναι- οι όροι του παιχνιδιού για την συνέχεια θα έχουν αλλάξει υπέρ μας, κυρίως στο ψυχολογικό κομμάτι. Εάν χάσουμε ή έρθουμε ισόπαλοι, προφανώς τίποτα δεν θα έχει χαθεί. Όμως σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, θα μετρήσει πάρα πολύ η εμφάνιση και η συμπεριφορά της ομάδας σε μια απαιτητική έδρα. Με άλλα λόγια, θα κληθεί να δείξει εάν έχει τα...κοχόνες να τραβήξει την βαλίτσα παραπέρα ή είναι τόσο-όσο.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το σύνολο που παρατάσσει ο Γιοβάνοβιτς εκπέμπει κυρίως αυτοπεποίθηση κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, αφού η σιγουριά μεταφέρεται στις κερκίδες της Λεωφόρου.

Σίγουρα, δεν έχουμε ακόμη δείγματα από τα εκτός, όμως μαζί με το απόλυτο νικών, υπάρχει η παρακαταθήκη ενός κλίματος αισιοδοξίας που έχει λείψει τόσο πολύ από τον Παναθηναϊκό οργανισμό. Τόσο πολύ, που μοιάζει ξένο...

Αυτό κυρίως θα κληθούν οι παίκτες μας διαφυλάξουν την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα...


ΥΓ: Άραγε θυμάται κανείς από πότε έχουμε να πετύχουμε 2 γκολ από φάουλ και δη με τον ίδιο εκτελεστή;

ΥΓ2: Καλώς ή κακώς, ζούμε στην εποχή του ίντερνετ και όσα διαβάζουμε σε αυτό, τα εκλαμβάνουμε ως την απόλυτη πραγματικότητα. Η ατμόσφαιρα που επικρατεί όμως στο γήπεδο, δηλαδή η ίδια πραγματικότητα, αναιρεί τα όσα αρνητικά διαφημίζονται. Προφανώς, καμία συμπάθεια δεν γίνεται να υπάρξει στο πρόσωπο του ανθρώπου που μας έριξε στην Β Εθνική, όμως...καμία αντιπάθεια δεν γίνεται να υπάρξει σε μια ομάδα και έναν προπονητή που κερδίζουν και δείχνουν να κάνουν βήματα προόδου, παρά τον αποκλεισμό-ξεφτίλα (όσο κι αν δεν αρέσει, πρέπει τέτοιοι χαρακτηρισμοί να υπάρχουν για να διατηρείται ένα μέτρο) από την Σλάβια Πράγας.

Σχόλια