Είναι (και) θέμα σεβασμού


 Πριν γράψω το οτιδήποτε, να ξεκαθαρίσω κάτι. Όταν δεν μπορείς να αποδείξεις κάτι, μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνει και να εκφράσεις άποψη με βάση τα γεγονότα.

Ποια είναι αυτά;

Για ακόμη μια φορά το site της tiketmaster που διαχειρίζεται την ηλεκτρονική πώληση των εισιτηρίων αποδείχθηκε στην καλύτερη ανάξιο να εξυπηρετήσει τον κόσμο του Συλλόγου. Κι όταν λέω "να εξυπηρετήσει", προφανώς δεν εννοώ να του διασφαλίσει την εύρεση εισιτηρίου, σε ένα παιχνίδι που υπάρχει δεδομένα αυξημένη ζήτηση.

Όμως, τα γεγονότα δείχνουν πως αυτό το site δεν μπόρεσε ξανά να προσφέρει σωστά τις υπηρεσίες του. Κόσμος είχε "στηθεί" πριν τις 12 (θα πούμε και για αυτό) στην σελίδα, ώστε να προλάβει να κλείσει ένα μαγικό χαρτάκι όμως η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη.

Αναμονή στην διαδικτυακή ουρά, είσοδος στο πλάνο του γηπέδου, επιλογή στα λίγα διαθέσιμα εισιτήρια, μη διαθεσιμότητα μετά την επιλογή, έξοδος από το σύστημα κοκ μέχρι να βγει μήνα "εξαντλήθηκε"...

Αυτό δεν συνέβη σε 10 ή 20 άτομα, ούτε πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι που τα εισιτήρια μπαινοβγαίνουν στην πλατφόρμα.

Και δεν είμαι ειδικός για να ξέρω, εάν για αυτό ευθύνεται η ΠΑΕ ή η πλατφόρμα.

Αυτό που ξέρω είναι πως αυτός ο τρόπος (ειδικά όταν επαναλαμβάνεται) δεν είναι δείγμα σεβασμού προς τον κόσμο. Υποτίθεται πως η διαδικτυακή πώληση γίνεται μεταξύ άλλων για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία με τις ουρές και εν τέλει μόνο αυτό δεν γίνεται.

Πάμε όμως και σε άλλα δύο θέματα:

1. Σε τι ωφελεί τα εισιτήρια να βγαίνουν 1-2 μέρες πριν το παιχνίδι; Είναι ξεκάθαρα ερώτηση περιέργειας, ίσως και άγνοιας.

2. Για ποιο λόγο να μην τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας στα μέλη του Συλλόγου; Ειδικά από την στιγμή που οι σχέσεις ΠΑΕ-Ερασιτέχνη είναι άριστες, για ποιο λόγο να μην βγαίνουν τα εισιτήρια νωρίτερα και μόνο για μέλη του Συλλόγου και μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πχ 2 ημερών, να είναι προσβάσιμα σε όλους; Αν μη τι άλλο, έτσι πετυχαίνεις να δώσεις κίνητρα σε όλο και περισσότερους να γραφτούν μέλη.


Φαντάζομαι, δεν γίνεται η ΠΑΕ να είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που γίνεται η διάθεση των εισιτηρίων τους μέσω αυτής της πλατφόρμας και κάποιος θα ασχοληθεί να το επιλύσει και να μην συμβεί ξανά το ίδιο σκηνικό σε επόμενα ματς ίδιας ζήτησης.

Όταν ζητάς την στήριξη του κόσμου (ειδικά σαν μια διοίκηση που έχεις ρίξει την ομάδα στην Β Εθνική και την έχεις αποκλείσει για χρόνια από την Ευρώπη), πρέπει να του δείχνεις και σεβασμό. Τον ίδιο σεβασμό που πρέπει να δείχνει και ο κόσμος προς την ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο, που δεν θα προκαλέσει προβλήματα και τιμωρίες.

Σήμερα, δεν νομίζω πως συνέβη κάτι τέτοιο από την πλευρά της ΠΑΕ.

Σχόλια