Δύο φορές πιο σημαντική η παραμονή των Ελλήνων


 Τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η ΠΑΕ έχει απορρίψει δύο προτάσεις για Αλεξανδρόπουλο και Κουρμπέλη από Ιταλία και Τουρκία αντίστοιχα.

Σύμφωνα πάλι με τα ΜΜΕ, αμφότερες είναι έτοιμες να επανέλθουν με νέες, βελτιωμένες προτάσεις για τους δύο διεθνείς.

Προφανώς (και δυστυχώς), στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μια πετυχημένη ομάδα δεν χαρακτηρίζεται μόνο από τους τίτλους αλλά και τις αγοραπωλησίες της. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση, ειδικά όταν έχει για ιδιοκτήτη έναν άνθρωπο που μέσα σε 10 χρόνια έχει παίξει "σκληρό ροκ" στα οικονομικά της ομάδας δύο φορές. Πρέπει να μάθει να αγοράζει και να πουλάει, με σωστό τρόπο.

Όμως, υπάρχει ένα όμως...

Πρώτον, δεν πουλιούνται όλοι σε κάθε χρονική στιγμή και δεύτερον δεν πουλιούνται όλοι το ίδιο εύκολα.

Εάν θες να φτιάξει με επιτυχημένη ομάδα που θα κατακτάει τίτλους και θα είναι αξιόπιστη εκτός συνόρων, τότε οφείλεις τις λέξεις χημεία και ομοιογένεια να τις έχεις ψηλά στο λεξικό σου. Οι περισσότερες διακρίσεις έρχονται όταν έχεις έναν κορμό και προθέτονται πάνω του ποιοτικές μεταγραφές. Η λογική λέει πως αυτός ο κορμός δεν γίνεται να μην αποτελείται ως ένα σημείο από γηγενείς παίκτες.

Σήμερα, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει την νέα σεζόν με (μόλις) 6-7 Έλληνες παίκτες που φαίνεται πως θα έχουν θέση στο βασικό rotation της ομάδας. Άρα, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πόσο πιο...δύσκαμπτος πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός όταν οι προτάσεις που έρχονται αφορούν Έλληνες παίκτες.

Δεν γίνεται να είσαι Ελληνική ομάδα και στην βασική ενδεκάδα να βρίσκεις maximum 2 Έλληνες.

Το τριφύλλι πρέπει να ανέβει ποιοτικά και θεωρητικά αυτό έχει συμβεί μετά τις τελευταίες μεταγραφές. Όμως, παράλληλα, πρέπει να υποστηρίξει το Ελληνικό στοιχείο και να το τονώσει. Όχι να διαπραγματεύεται την πώληση του, σε μια περίοδο που αγνοείται στο ρόστερ.


ΥΓ: Η περίπτωση του Σιδερά αναμένεται φέτος να κάνει το step up και να πάρει λεπτά συμμετοχής, εάν κι εφόσον ένας εκ των Σάρλια-Πούγγουρα αποχωρήσει.

ΥΓ2: Θα μου πει κάποιος, ναι οκ να παίζουμε με Έλληνες αλλά αν δεν έχουν ποιότητα δεν γίνεται να δρουν ανασταλτικά στην εξέλιξη της ομάδας. Συμφωνώ, αλλά οι περιπτώσεις των Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλου δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.  

Σχόλια