Τρομακτικό

alafouzos kamaras metavivasi

 Σαν σήμερα, πριν 10 χρόνια ο Τζίγγερ μεταβίβαζε το 54,7% των μετοχών της ΠΑΕ στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία», το οποίο ήταν έμπνευση του Γιάννη Αλαφούζου, στον οποίον κατέληξε εν τέλει το συγκεκριμένο ποσοστό (και σχεδόν όλο το υπόλοιπο).

Αν το σκεφτεί κάποιος, είναι τρομακτικό πως ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται στο τιμόνι της ΠΑΕ μια δεκαετία και πως μια έχει περάσει σχεδόν μια γενιά Παναθηναϊκών που έχει συνδυάσει την ύπαρξη του ποδοσφαιρικού τμήματος με το πρόσωπο του και έχει μάθει να γεμίζει περηφάνεια για κατορθώματα της ομάδας, μόνο με διηγήσεις μεγαλύτερων.

Αυτή η δεκαετία είναι η απάντηση στο ερώτημα γιατί όλο και λιγότεροι αντιδρούν στις όλο και μικρότερες επιτυχίες του τμήματος και γιατί η απαίτηση να φύγει δεν γίνεται μονόδρομος και αρκείται σε όλο και πιο αραιά συνθήματα και πανιά. 

Τρομακτικό...κι όμως Παναθηναϊκό.


ΥΓ: Ο Αλαφούζος μπήκε στην ΠΑΕ με το εγχείρημα της λαϊκής βάσης. Λίγους μήνες πριν, κάποιοι Αμερικάνοι ήθελαν να μπουν στην ΠΑΕ μέσω του ίδιου concept και οι δικηγόροι του Τζίγγερ δεν είχαν μπει καν σε συζητήσεις θεωρώντας αστείο κάτι τέτοιο. Λίγους μήνες πιο πριν, η εφημερίδα ΠΡΑΣΙΝΗ και ο Πρασινοφρουρός κατηγορούσαν τον Πατέρα πως θέλει να μπει στην ΠΑΕ με εταιρία λαϊκής βάσης...

ΥΓ2: Που ξέρετε...μπορεί φέτος να βγούμε δεύτεροι, να λέμε πως αυτό συνιστά αποτυχία και η πλειοψηφία να σε δείχνει με το δάχτυλο πως είσαι αντι-Παναθηναϊκός και θες το κακό της ομάδας. Έχει συμβεί ξανά στο παρελθόν, όμως οι υποστηρικτές της 2ης θέσης αποτελούσαν απλά της μειοψηφία.

Σχόλια