Άγαρμπη παράκαμψη (που δεν παρατηρεί κανένας...)


 Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε, μόλις 3 ώρες μετά το άνοιγμα των εισιτηρίων για όλους τους φιλάθλους, sold out για τα εισιτήρια του τελικού με τον Πάοκ.

Μέχρι εδώ όλα καλά, πανηγύρια και σαμπάνιες.

Όμως, για σταθείτε λίγο...

Θεωρείτε πως η ΠΑΕ προχώρησε με τον ορθό τρόπο στο μοίρασμα των εισιτηρίων; Ήταν δίκαιη προς τον κόσμο του Συλλόγου;

Για άλλους ναι, για άλλους όχι. 

Για εμένα ξεκάθαρα όχι.

Και εξηγούμαι.

Έχετε ακούσει για αυτό το ρημάδι το μέλος του Παναθηναϊκού Α.Ο, έτσι;

Πριν από 20 χρόνια φωνάζαμε την ανάγκη να ανοίξουν οι πόρτες του Ερασιτέχνη και να μην χρειάζεται η εγγραφή να κυμαίνεται στα 250 ευρώ και να περνά από...Ιερά Εξέταση.

Πριν από 15 χρόνια (δίχως ακόμη να έχουν ανοίξει οι πόρτες) λέγαμε για την ανάγκη τα εισιτήρια που πωλούνται να πηγαίνουν μόνο σε ανθρώπους που είναι γραμμένοι στα μητρώα του Συλλόγου και αυτό να είναι προαπαιτούμενο, τόσο στα διαρκείας όσο και στα απλά εισιτήρια.

Αυτά, με καθυστέρηση πολλών ετών (κι ας ήταν αυτονόητα) έγιναν πραγματικότητα.

Όμως, φαίνεται πως τα αυτονόητα δεν είναι και τόσο αυτονόητα.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προέβη σε 2 (για εμένα) ακατανόητες επιλογές. Πρώτον, έδωσε το δικαίωμα στους κατόχους διαρκείας να μπορούν να αγοράσουν μόνο 1 εισιτήριο, ενώ στους μη κατόχους 5! Δεύτερον, τα μέλη του Συλλόγου δεν απόλαυσαν κανένα προνόμιο σε σχέση με κάποιον που δεν είναι γραμμένος. Αν και η (δική μου) λογική έλεγε πως στην Παναθηναϊκή...πυραμίδα προτεραιότητας μετά τα διαρκείας, οι αμέσως επόμενοι δικαιούχοι έπρεπε να είναι τα μέλη, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ.

Μαζί με τις φετινές κάρτες φίλου από απλά εισιτήρια, διαρκείας και τις απλές εγγραφές τα μέλη του Συλλόγου είναι σίγουρα πενταψήφιος αριθμός. Προφανώς αυτό που λέω δεν θα συνέφερε γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει όπως ήθελε η ΠΑΕ το μοίρασμα. Στην πραγματικότητα είναι δικαίωμα της, μιας και αυτή διαχειρίζεται τα εισιτήρια.

Όμως, αυτή η παράκαμψη ήταν πολύ άγαρμπη. Και δεν την παρατηρεί κανένας γιατί ποτέ δεν δίνεται βάση στην ιδιότητα (=προτεραιότητα) του μέλους του ΑΟ, άρα δεν υπάρχει και η αντίστοιχη κουλτούρα για να υπάρχει η ανάλογη απαίτηση...

Σχόλια