Όταν το μεγαλείο του κόσμου κάνει μεταγραφές...


 Μια από τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων -πολλών- ετών πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Ο Κουβανός Ερνάντεζ είπε το "ναι" και η ομάδα του Δ.Ανδρεόπουλου αποκτάει έναν "δυναμίτη" στο ρόστερ της.

Το ενδιαφέρον όμως δεν είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης αλλά η απαρχή της και πως δημιουργήθηκε φλερτ από το πουθενά. Άλλωστε, πως θα μπορούσε ο μετρημένος Παναθηναϊκός να ασχοληθεί με το κασέ ενός τέτοιου αθλητή;

Κι όμως...αν και σχεδόν τα πάντα στον σύγχρονο αθλητισμό είναι τα λεφτά, σίγουρα παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Μπορεί, ο Παναθηναϊκός να μην προσφέρει συμμετοχή στο Champions League και ρόστερ Α κλάσης, αλλά διαθέτει ένα σκηνικό που δεν ξέρω εάν υφίσταται (χωρίς ίχνος υπερβολής) αλλού στην Ευρώπη.

Και όταν λέω σκηνικό, αναφέρομαι προφανώς στην τρέλα και την ένταση που υπάρχει στην έδρα μας αλλά και στις κερκίδες που γίνονται στο εξωτερικό με Παναθηναϊκούς που ταξιδεύουν από τις γύρω χώρες. 

Αυτό γοήτευσε, εκτίμησε και εν τέλει θέλησε να ζήσει ο Ερνάντεζ. Το είδε από πρώτο χέρι όταν η Χάλκμπανκ εξασφάλισε την συμμετοχή της στον τελικό μέσα στο Μαρούσι και ο κόσμος ξεκίνησε να παραδίδει άλλη μια...διάλεξη αυθεντικού οπαδισμού.

Με απλά λόγια, ο κόσμος του Συλλόγου διαφήμισε το ίδιο το τριφύλλι και στην ουσία πραγματοποίησε την μεταγραφή αυτού του παίκτη.

Δεν μας...μάθαμε τώρα, αλλά είναι καλό να τα λέμε για να αντιλαμβανόμαστε τι, πως και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουμε με την παρουσία μας.

Σχόλια