Δημοσίευμα δίχως καμία αξία


 Είναι κάποια δημοσιεύματα που ανέκαθεν, με έκαναν να νιώθω κάπως...άβολα. Όχι τόσο για το περιεχόμενο τους, αλλά κυρίως γιατί ένιωθα πως απειλείται η δυναμική της αντίληψης μου.

Ένα από αυτά είναι το χθεσινό κείμενο του Ν.Τζουάννη στο Trifilara που είχε ως κεντρικό θέμα τον Δ.Βρανόπουλο.

Πραγματικά -και δίχως καμία δόση ειρωνείας- δεν έχω καταλάβει την χρησιμότητα του. 

Μηδέν λογική. Όση δηλαδή λογική δεν είχαν κάποτε, κάποιος Πρασινοφρουρός που ήταν δικαστής των πάντων με σκοπό να εξυμνεί είτε έτσι, είτε αλλιώς τον ΔΓ και ποτέ να μην εξυμνείται κάποιος άλλος.

Παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο. Κι αν καταλάβετε για ποιο λόγο το έγραψε, πείτε μου κι εμένα...


"Σε ένα σύλλογο από τον οποίο έχουν περάσει τεράστιες προσωπικότητες, σε έναν σπουδαίο αθλητικό οργανισμό που είχε τη τύχη να έχει στο πλευρό του ευεργέτες, το μιντιακό “λιβανισμα” με την περίπτωση του Βρανόπουλου είναι στα όρια της… προσβολής για τους Μεγάλους του Παναθηναϊκού. Για όλους όσοι πέρασαν από τον Όμιλο και κατέθεσαν ψυχή και πολλά χρήματα για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού, αυτά που γράφονται το τελευταίο διάστημα προκαλούν τουλάχιστον γέλωτα.

Κανένας δεν περισσεύει στον Παναθηναϊκό και από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο ισχυρός οικονομικός παράγοντας για να εκτοξεύσει τα τμήματα του συλλόγου, κάθε ευρώ που μπαίνει στα ταμεία του ΠΑΟ είναι καλοδεχούμενο και πολύτιμο. Είτε πρόκειται για τη συνδρομή ενός μέλους, είτε για τις 300, 400, 500.000 ευρώ που έχει βάλει από την τσέπη του ο Βρανόπουλος.

Προσοχή, ο άνθρωπος δεν φέρει καμία ευθύνη για αυτό που γίνεται από συγκεκριμένη και κατευθυνόμενη μερίδα των ΜΜΕ, η οποία θέλει – και έχει καταφέρει – να αποκομίσει κέρδος από το “λιβανιστήρι” που “πουλάει”. Ο Βρανόπουλος είναι Παναθηναϊκός, βάζει αυτά τα λίγα χρήματα που του περισσεύουν στην ομάδα που αγαπά, διαθέτει και αρκετό προσωπικό χρόνο για το Σύλλογο και θα ήταν ευχής έργον να υπήρχαν άλλοι 10 σαν κι αυτόν στον Παναθηναϊκό. Ευλογία είναι για τον Παναθηναϊκό άνθρωποι με το ήθος και την εργατικότητα του Βρανόπουλου.

Όμως η οικονομική συμβολή του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τους πραγματικούς ευεργέτες του Συλλόγου. Και το αναφέρω όχι για να μειώσω όσα έχει προσφέρει ο Βρανόπουλος στον Ερασιτέχνη, αλλά γιατί ορισμένοι προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη την εντύπωση – και εν μέρει το έχουν πετύχει – ότι ο Βρανόπουλος είναι το Α και το Ω του Ερασιτέχνη. Ο μεγάλος χρηματοδότης. Ο σωτήρας. Ο άνθρωπος επαναλαμβάνω δεν έχει καμία συμμετοχή και ευθύνη γι’ αυτό που γίνεται. Προφανώς εν άγνοια του έχει αρχίσει αυτή μιντιακή “καταιγίδα” και δυστυχώς έχει ξεφύγει, ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο.

Ο Βρανόπουλος δεν μπορεί να μπει στο ίδιο ράφι με τους σπουδαίους Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο, τον Βλάση Σταθοκωστοπουλο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος ήταν ο τελευταίος που έριξε πολλά χρήματα στο σύλλογο και κατάφερε να τον βγάλει από τον βούρκο. Για να μην πάμε ακόμα πιο πίσω…

Είναι μάλλον άδικο να καρπώνεται – έστω και άθελά του – ένας τη δόξα, όταν υπάρχουν ανώνυμοι χρηματοδότες στο σύλλογοι, αλλά και φίλαθλοι που καταθέτουν χρήματα από το υστέρημα τους για την ομάδα. Λαμπρό παράδειγμα είναι ο “Σύλλογος πιο Μεγάλος”, μια κίνηση που έφερε και χρήματα και επιτυχίες στον Ερασιτέχνη. Κουβέντα…πουθενά.

Ο Αραγιάννης έβαλε χρήματα στο σύλλογο και όχι μόνο δεν το διαφήμισε, αλλά έμεινε σκοπίμως μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί το έκανε για την ομάδα που αγαπά, όχι για τη… λεζάντα. Και ας τον διώχνουν κάποιοι από τον Ερασιτέχνη με τη συμπεριφορά τους.

Κάτω η μπάλα και ηρεμία. Ο Παναθηναϊκός ούτε έριδες χρειάζεται, ούτε “κόλακες” του συμφέροντος θέλει, ούτε έχει την πολυτέλεια να χάνει χρηματοδότες. Όλοι είναι αναγκαίοι στην προσπάθεια αγωνιστικής αναγέννησης του συλλόγου σε όλα τα τμήματα. Όλοι είναι πολύτιμοι. Και οι “συμμαχίες” με τους “λύκους” δεν κάνουν πάντα καλό. Γιατί όταν πεινάσουν, θα σε δαγκώσουν…"

Σχόλια