Άλλη μια νίκη έμεινε


 Η κρίσιμη εβδομάδα
πέρασε και οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς έφεραν εις πέρας την διπλή αποστολή τους. Πρόκριση στον τελικό και νίκη που σημαίνει μισή (σχεδόν) έξοδος στην Ευρώπη. Την ερχόμενη Κυριακή μπορεί να κλειδώσει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο με διπλό κόντρα στην Άεκ.

Εχθές, η ομάδα μου απέδειξε ξανά πως στην πραγματικότητα δεν κυνηγάει τον (ντροπιαστικό) στόχο της Ευρώπης απέναντι σε Άρη και Άεκ. Οι παίκτες αδίκησαν τους εαυτούς τους στην κανονική διάρκεια (πέρα των 2-3 "πιστολιών" που έφαγαν) αρκετά και οι 10 ήττες είναι αρκετές για να το καταλάβει οποιοσδήποτε. Εάν είχαν παρουσιαστεί περισσότερο σοβαροί τότε σήμερα δεν θα υπήρχε κανένα κυνήγι της Ευρώπης και στα play off θα μπαίναμε από την θέση του ακλόνητου φαβορί.

Απόδειξη, τα παιχνίδια των play off. Πέραν της πρεμιέρας με την Άεκ στην Λεωφόρο -όπου κι εκεί δεν έχασε- ο Παναθηναϊκός δεν σου δίνει την αίσθηση πως απειλείται ιδιαίτερα ή αδυνατεί να ελέξγει κάποιο παιχνίδι απέναντι στους καλύτερους του πρωταθλήματος. Αντιθέτως, επιβάλλει τον ρυθμό του και με ηρεμία ψάχνει το γκολ. Ένα γκολ που δεν είναι εύκολη υπόθεση και μέχρι την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο δεν έχει νόημα να το συζητάμε, αφού οι παίκτες αυτοί είναι και δεν θα αλλάξουν.

Το παιχνίδι κόντρα στον Άρη ήταν η επιβεβαίωση των παραπάνω και η νίκη ήταν αναπόφευκτη. Το διπλό στην Άεκ πρέπει να έρθει την άλλη Κυριακή για να τελειώσουν σε μεγάλο βαθμό οι συζητήσεις για την Ευρώπη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος αυτή η ιστορία να τραβήξει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός είναι η πιο σοβαρή και σταθερή ομάδα των play off, οπότε δεν υπάρχει κάποιος λόγος ούτε να καθυστερήσει, ούτε να διακινδυνεύσει την εξασφάλιση του Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Οπότε άλλη μια έμεινε και τότε η δουλειά θα έχει γίνει...


ΥΓ; Η φετινή ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι ομάδα έδρας. Είναι ξεκάθαρο και φαινόταν από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Όμως στα τελευταία παιχνίδια η Λεωφόρος έχει γίνει εξίσου πιο καυτή έδρα και σε αυτό έχει βοηθήσει η σταθερότητα που έχει πλέον η ομάδα.

Σχόλια