Κέρδισε τον Πάοκ, κέρδισε έδαφος για την Ευρώπη



Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του, προστάτευσε την έδρα του απέναντι στον Πάοκ και το 2-1 του επέτρεψε να κερδίσει έδαφος στην μάχη...της Ευρώπης.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έδειξε δύο πρόσωπα, με το πρώτο ημίχρονο να την βρίσκει κυρίαρχη του παιχνιδιού και στο δεύτερο 45λεπτο να κάθεται πίσω ολοένα και περισσότερο, όσο περνούσε η ώρα. Κι αυτό ήταν που με προβλημάτισε, καθώς η οπισθοχώρηση θεωρώ πως συνέβη σε σημαντικό βαθμό από την έλλειψη εμπιστοσύνης πως μπορούν να κερδίσουν τον Πάοκ, μιας και ειδικά από την μείωση του σκορ και μετά, η εικόνα θύμισε το παιχνίδι της Τούμπας, που παίζαμε μέχρι να το φάμε. 

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη και το τριφύλλι δεν χάλασε το ωραίο κλίμα που υπήρχε στην Λεωφόρο.

Όσον αφορά την συνέχεια, το ερχόμενο ματς στα Ιωάννινα, το φοβάμαι πολύ περισσότερο. Και θεωρώ πως στο τέλος των ply off τα παιχνίδια με τον Πας Γιάννινα θα βγάλουν την διαφορά, αφού μέχρι σήμερα Ολυμπιακός, Πάοκ και Άρης τα έχουν βρει σκούρα. Εάν περάσουμε με νίκη από εκεί, θεωρώ πως οι ελπίδες για την...4η θέση τουλάχιστον θα είνα αυξημένες. Επίσης, σημαντική παράμετρος πως πλέον, Ολυμπιακός και Πάοκ θα παίζουν πιο αδιάφοροι στα εναπομείναντα ματς. 

 

ΥΓ: Θα γκρινιάξω ξανά αλλά δεν γίνεται. Αποδέχομαι τον ενθουσιασμό και όλα τα συναφή, αλλά τα πανηγύρια για μια απλή νίκη απέναντι στον Πάοκ μέσα στην έδρα μας (όσο κι αν αντιλαμβάνομαι πως πλέον είναι μια καλύτερη ομάδα) δεν μου επιτρέπω να τα κατανοήσω. Γιατί αν το κάνω θα πρέπει να (ξανα)παραδεχτώ πως οι απαιτήσεις του κόσμου έχουν πέσει επικίνδυνα πολύ.

ΥΓ2: Το πιο όμορφο που συνέβη σήμερα δεν ήταν η νίκη, αλλά η αποθέωση της Κ19 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η χαρά που έβγαλαν τα παιδιά και ο κόσμος. Ανεκτίμητο.

ΥΓ3: Τον Χουανκάρ θα τον ανανεώσετε ή δεν είναι απο τους πρωταγωνιστές της χρονιάς;

YΓ4: Η διάθεση που βγάζει ο Παλάσιος σε κάθε ματς είναι αξιοπρόσεκτη.

Σχόλια