Τα πειράματα μπορούν να περιμένουν την προετοιμασία


 Ο Παναθηναϊκός
κυνηγάει την Ευρώπη και αυτή θα έρθει μέσα από τα σερί ντέρμπι των επόμενων εβδομάδων. Οι εναπομείναντες 9 αγωνιστικές δεν μας βρίσκουν σε πλεονεκτική θέση και κυνηγάμε τον τέταρτο. Επίσης, ο Παναθηναϊκός κυνηγάει κάτι που του έχει στερήσει ο Αλαφούζος για 4 χρόνια.

Όλα αυτά καθιστούν σαφές, το προφανές.

Δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες, άρα δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πλέον σε ποιους παίκτες μπορεί να βασιστεί, ποιοι κάνουν καλά ζευγάρια στο χορτάρι και ποιοι μπορούν να υποστηρίξουν τα αγωνιστικά του σχήματα.

Και προφανώς, το σχόλιο μου απευθύνεται στο δίδυμο Κουρμπέλη-Πέρεθ που ήταν κάτι καινούριο για την ομάδα και δεν προήλθε από ανάγκη. Ο αρχηγός της ομάδας δεν έδεσε με τον Ισπανό και ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε λίγος κόντρα στην Άεκ, στην πιο δυνατή του γραμμή. Το λάθος διορθώθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με την είσοδο του Μαουρίσιο και Βιγιαφάνες που ισορρόπησαν το παιχνίδι και η ομάδα απέκτησε περισσότερη ηρεμία.

Αντιλαμβάνομαι πως ο προπονητής θέλει να δώσει χρόνο στον Κουρμπέλη και να έχει ακόμη μια λύση στην μεσαία γραμμή, αλλά θεωρώ πως το πρέπει του ντροπιαστικού στόχου της 4ης θέσης δεν γίνεται να θυσιαστεί για κανέναν. 

Μπορεί τέτοιου είδους "πειράματα" να γίνουν σε άλλα πιο...σίγουρα παιχνίδια ή να μην λαμβάνουν χώρα στα αρχικά σχήματα. Και σίγουρα μπορούν να γίνουν στην ηρεμία που προσφέρει η καλοκαιρινή προετοιμασία. Κι αυτό ισχύει για όλους, όσους μέχρι σήμερα δεν είχαν ενεργό ρόλο στο rotation της ομάδας. 

Θεωρώ πως ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να πατήσει πάνω στους πιο αξιόπιστους. Τους έχει δοκιμάσει, τους ξέρει και πρέπει να το πάει όσο πιο...safe γίνεται, μπας και γίνει το μίνι θαύμα. Γιατί η Ευρώπη μέσω πρωταθλήματος, σαν μίνι θαύμα μοιάζει στα μάτια μου πλέον.

Σχόλια