Την διέσυρε και εξασφάλισε...θέση στα play off


 H Λεωφόρος
γέμισε ξανά (στο επιτρεπτό όριο) και η ομάδα πήρε την απαιτούμενη ώθηση για να κερδίσει εύκολα την Άεκ με 3-0 και να εξασφαλίσει την είσοδο του στα...play off του πρωταθλήματος.

Τα όσα όμορφα είδαμε στο χορτάρι -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- με το τριφύλλι να χρειάζεται μόλις 13' για να τελειώσει το παιχνίδι, μετριάζονται κι επισκιάζονται από το προφανές, πως η ομάδα δεν έπαιζε σήμερα ντέρμπι για την 1η θέση αλλά για το πλασάρισμα της στις πρώτες έξι. Οπότε να με συγχωρέσετε, που αν και χαρούμενος για το αποτέλεσμα, αρνούμαι να μην κοιτάξω το δάσος και την γενικότερη θέση που βρίσκεται πλέον η ομάδα, αλλά και την αλλοίωση της νοοτροπίας που έχει επιβληθεί στον Παναθηναϊκό οργανισμό.

Και επιτρέψτε μου, να το τραβήξω λίγο ακόμη. Στην ζωή υπάρχει η λέξη πρόοδος και όταν μια ομάδα βελτιώνεται είναι φυσιολογικό να γεννιέται αισιοδοξία. Ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει λοιπόν, καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Παναθηναϊκό του Μπόλονι. Όμως στην ουσία του πράγματος -στην συγκομιδή των βαθμών- είναι αναξιόπιστος και κάθε φορά που φεύγει εκτός Λεωφόρου θεωρείται αουτσάιντερ για την νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Μια στροφή πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας, αυτό δεν έχει βελτιωθεί. 

Άρα, πως να αισιοδοξώ και να επιμένω να πιστεύω πως αυτό θα γυρίσει και το τριφύλλι θα φέρει σερί νίκες;

Τέλος πάντων...

Στα του ματς, ο Παναθηναϊκός μπήκε με την φόρα, που έμπαινε όταν η Λεωφόρος είχε κόσμο και απεδείχθη πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η παρουσία του. Η παρουσία του Αλεξανδρόπουλου και το εκρηκτικό του ταπεραμέντο με την μπάλα στα πόδια ξεκλείδωσε την γρήγορα την άμυνα της Άεκ και απο εκεί κι έπειτα επισφραγίστηκε η αγωνιστική άνοδος των Αϊτόρ και Παλάσιος.

Έτσι, πριν συμπληρωθεί μισάωρο, το σκορ ήταν ήδη στο 3-0 και ο Παναθηναϊκός στην ουσία είχε κλειδώσει την νίκη. Για το μόνο που μπορούμε να γκρινιάξουμε σήμερα είναι ότι δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του αγώνα και δεν κατάφερε να ανεβάσει το σκορ σε υψηλότερα επίπεδα.

Τέλος, θέλω να κάνω δύο επισημάνσεις...

Πρώτον, για τον Διούδη που μετά την επιστροφή του από τον πάγκο δείχνει πολύ θετικά στοιχεία. Σήμερα, δύο επεμβάσεις του κράτησαν το μηδέν στην άμυνα και δεν διατάραξαν την ηρεμία που προσέφερε το καθαρό 3-0.

Δεύτερον, για τον Ιωαννίδη. Δείχνει σημάδια βελτίωσης, Έκανε γκολ, έχασε ευκαιρίες (που για εμένα έπρεπε να τις τελειώσει μιας και δεν είχαν μεγάλο βαθμό δυσκολίας), ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα αλλά η ομάδα θέλει βασικό φορ. Προφανώς, έτσι θα πορευτούμε μέχρι το τέλος, αλλά η ομάδα θέλει -ξαναλέω- φορ. Όπως δόθηκαν λεφτά για τον Παλάσιος και αποδίδουν, τόσα και περισσότερα πρέπει να δοθούν για γκολτζή.


ΥΓ: Η φωτογραφία είναι ό,τι καλύτερο βρήκα. Τα συνδιάζει όλα.

ΥΓ2: Σεβασμός στον Σάκχοφ που βγήκε και έπαιξε. Τίποτα λιγότερο.

Σχόλια