Ένας φόβος, ένα "πρέπει" και μια απορία...περιμένουν τις συμβάσεις!


Διεξήχθη η αναμενόμενη συνέντευξη τύπου με την διοίκηση του Ερασιτέχνη να...ψηφίζει "ναι" στην Διπλή Ανάπλαση και να δίνει θετική εισήγηση για την ΓΣ που θα λάβει χώρα στις αρχές Μαρτίου, εφόσον δεν υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Παρότι σήμερα δεν ισχύει το "δεν γίναμε σοφότεροι" καθώς έγινε γνωστό πως εάν δεν περάσει η ΔΑ από την ΓΣ τότε το υπάρχον ΠΔ ακυρώνεται...θα παραμείνω stand by μέχρι να δημοσιοποιηθούν όλες (Ερασιτέχνη και ΠΑΕ) οι συμβάσεις, όπου τότε θα έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για να ψηφίσουμε (και δείχνοντας καλή θέληση, πιστεύοντας πως η χρηματοδότηση είναι όντως εξασφαλισμένη και δεν παρουσιάζεται απλώς έτσι).

Όμως, θέλω να εκφράσω μια φοβία, ένα "πρέπει" και μια απορία, όσο θα περιμένω τις συμβάσεις...


Ο ΦΟΒΟΣ

Όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός πάει να γίνει μέρος ενός αρκετά φιλόδοξου σχεδίου. Το Ελληνικό κράτος βγάζει τον Σύλλογο στην βιτρίνα, ώστε να αναδείξει μια νέα γειτονιά στην Αθήνα και να δώσει ζωή σε ένα νεκρό μέρος.

Αυτή η φοβία εκφράστηκε σε μια ερώτηση που αφορούσε τις ακαδημίες και κατά πόσο οι γονείς θα στέλνουν τα παιδιά τους σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά. Όσο προφανές είναι πως η δημιουργία ενός αθλητικού κέντρου θα φωτίσει τον Βοτανικό, άλλο τόσο σίγουρο είναι πως μιλάμε για ένα σχέδιο που υπάρχει η φιλοδοξία να έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και να αλλάξει τον χάρτη της πρωτεύουσας.

Ναι, μπορεί όντως να πετύχει, αλλά δεν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Ίσως, μόνο την δεκαετία του 80, όταν μεταφέρθηκε στο...πουθενά το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και πάλι δεν έχει καμία σχέση το επίπεδο στην τότε Καλογρέζα, με το επίπεδο που υπάρχει τώρα στον Βοτανικό.

ΤΟ ΠΡΕΠΕΙ

Η ψήφος στην ΓΣ δεν προσφέρεται ούτε για παιχνίδια, ούτε για εγωισμούς, ούτε για πλάκα. Από την μια, όποιος πάει να προσηλυτίσει κόσμο και από την άλλη, όποιος ψηφίσει δίχως να έχει γνώση και δική του άποψη, είναι επικίνδυνος.

Δεν θα ψηφίσουμε ούτε εάν θέλουμε τον Γιοβάνοβιτς, ούτε εάν χρειαζόμαστε μεταγραφές. Θα αποφασίσουμε για το μέλλον του Συλλόγου και θα είμαστε υπόλογοι σε αυτό. Όταν φωνάζαμε να ανοίξουν οι πόρτες του Ερασιτέχνη, δεν το ζητούσαμε για να επικρατούν ανούσιες κραυγές, ούτε για να κάνουμε επίδειξη ισχύος.

Είτε ψηφίσουμε ναι, είτε ψηφίσουμε όχι, πρέπει να έχουμε βάλει κάτω τα συν και τα πλην. Στην ουσία αποφασίζουμε σε τι βάσεις θέλουμε να κινηθούμε για την συνέχεια.

Πρέπει να ψηφίσουμε με το τριφύλλι στην καρδιά...και να είμαστε υπεύθυνοι. 

Να βγουν οι συμβάσεις, να τις διαβάσουμε και να τις κρίνουμε. Όχι, να βγουν και να περιμένουμε τι θα πουν κάποιοι και που θα υπάρξουν οι περισσότερες ζητωκραυγές.

Η ΑΠΟΡΙΑ

Κάποιος, μπορεί να πει τι μαλακίες γράφεις. Από την σημερινή συνέντευξη τύπου μου έκανε εντύπωση πως στο πάνελ δεν υπήρχε...μικρόφωνο του ΣΚΑΪ, χωρίς να ξέρω πόση αξία έχει κάτι τέτοιο. Όμως ενίσχυσε την απορία μου, σχετικά με την ΠΑΕ και την στάση του Γ.Αλαφούζου.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη δήλωσε πως η ΠΑΕ έχει συμφωνήσει με τις δικές τις συμβάσεις. Αν και δεν προκύπτει από κάπου, πως η ΠΑΕ έχει επιφυλάξεις για την ΔΑ, η σιωπηλή της στάση δεν παύει να μου προκαλεί ως ένα σημείο εντύπωση.

Ίσως το "χαρτί" του ο Αλαφούζος να το παίξει σε κανα μήνα, λίγο πριν την ΓΣ για να κερδίσει το "ναι". Το χαρτί του Ερασιτέχνη έχει να κάνει με τα πολλαπλάσια έσοδα που θα έχει, άρα και τις πολύ πιο ανταγωνιστικές ομάδες που θα φτιάξει. Το χαρτί της ΠΑΕ κρύβεται στην αλλαγή της ιδιοκτησίας. Όσο αστείο κι αν ακούγεται σε κάποιους. 

Έτσι κι αλλιώς, ήδη ακούγεται πως υπάρχει υπαρκτό ενδιαφέρον για την ΠΑΕ από υπαρκτό ξένο πρόσωπο και από την θεωρία έχουν περάσει στην πράξη. Άρα, δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση να δημοσιοποιείτο σε λίγες εβδομάδες μεγάλο ενδιαφέρον που θα σχετίζεται άμεσα με τον Βοτανικό...


Όπως και να έχει, όλα τα παραπάνω, περιμένουν τις συμβάσεις για να έχουμε όλοι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.


ΥΓ: Βλέποντας τα πλάνα από τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, συνειδητοποίησα για ακόμη μια φορά πως το πόλο ήταν, είναι και θα είναι το αποπαίδι του Συλλόγου. Όπως, ότι οι ακαδημίες της υδατοσφαίρισης, φαντάζει απίθανο να φύγουν από το ΟΑΚΑ...

ΥΓ2: Δυστυχώς, η διοίκηση του Ερασιτέχνη -αν και φαίνεται να έχει καλές προθέσεις- δεν έχει δυναμική. Όσο και να ωραιοποιήθηκαν κάποια πράγματα, η στάση τους παρότι δίνουμε για να πάρουμε, είναι πως πρέπει να νιώθουμε υπόχρεοι στο κράτος που ενσωματώνει τον Παναθηναϊκό σε αυτό το πρότζεκτ.

Σχόλια