Ψηλά στην λίστα ο Ουάιτ


Από χθες ακούγεται έντονα πως ο Γ.Παπαγιάννης θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ και μαζί με αυτό το σενάριο έχει ξεκινήσει και ένα άλλο που εμπλέκει το όνομα του Ο.Ουάιτ για την θέση 4 και αντικαταστάτη του Κ.Σίνγκλεντον.

Ακολουθεί ρεπορτάζ του gazzetta:


Ο Οκάρο Ουάιτ βρίσκεται ψηλά στη λίστα του Τσάβι Πασκουάλ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα για τον Αμερικανό φόργουορντ που έχει μπει για τα καλά στο «πράσινο» μικροσκόπιο.

Η αλήθεια είναι ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ο Κρις Σίνγκλετον στον Παναθηναϊκό. Στην παρούσα φάση μοιάζει αδύνατον, αφού το «κασέ» του Αμερικανού φόργουορντ ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Χρήματα τα οποία δεν μπορούν να διαθέσουν αυτή τη στιγμή οι πρωταθλητές, αφού πρώτο μέλημα ήταν η δημιουργία ελληνικής βάσης και στη συνέχεια η στελέχωση του ρόστερ με ποιοτικούς ξένους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Οκάρο Ουάιτ, το ενδιαφέρον για τον οποίο σας είχε ενημερώσει το gazzetta.gr στις 27 Ιουνίου. Ο Αμερικανός ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο του Καταλανού τεχνικού και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι «πράσινοι» έχουν εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να τον αποκτήσουν. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι απλά, αλλά ταυτόχρονα όχι και πολύ... σύνθετα.

Πρώτο μέλημα του 26χρονου φόργουορντ είναι να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ και γι' αυτόν τον λόγο παίρνει μέρος στο Summer League του Λας Βέγκας με τη φανέλα των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους οποίους δεσμεύεται με συμβόλαιο. Βέβαια αυτό δεν λέει... κάτι. Οι πληροφορίες που έρχονται από το Κλίβελαντ αναφέρουν ότι οι Καβαλίερς πολύ δύσκολα θα τον κρατήσουν στο ρόστερ τους. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τον αφήσουν ελεύθερο πληρώνοντας το 1/3 του συμβολαίου του που ανέρχεται στα 500.000 δολάρια περίπου.

Φυσικά το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για ομάδα του ΝΒΑ και σε περίπτωση που δεν υπολογίζουν στον Ουάιτ (κάτι που φαίνεται να ισχύει στην παρούσα φάση) θα τον αφήσουν ελεύθερο. Το... εμπόδιο για τον άλλοτε παίκτη του Άρη είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τους Μαϊάμι Χιτ, την πρώην ομάδα του στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Το καλό για τον Παναθηναϊκό; Πολύ δύσκολα θα του προσφέρουν εγγυημένο συμβόλαιο, με τον ίδιο να μην... καίγεται και τόσο να υπογράψει two way contract και να βρίσκεται μεταξύ G-League και ΝΒΑ.

Τι συμβαίνει από εδώ και πέρα: Ο Παναθηναϊκός τις τελευταίες ώρες το... ψάχνει περισσότερο για τον Οκάρο Ουάιτ και εντείνει τις προσπάθειες προκειμένου να τον αποκτήσει. Το «κασέ» του δεν είναι απαγορευτικό, έχοντας «ταβάνι» το ένα εκατομμύριο δολάρια. Βέβαια δεν σημαίνει ότι αυτά θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός όλα τα χρήματα, αφού σε περίπτωση που θελήσει ο παίκτης να επιστρέψει στην Ευρώπη θα γίνει συμψηφισμός με τα χρήματα που θα έχει πληρωθεί από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Όπερ και σημαίνει ότι η προσφορά των πρωταθλητών θα ανέρχεται στα 500.000 δολάρια περίπου.

Βέβαια, εάν και εφόσον ο Ουάιτ επιστρέψει στην Ευρώπη δεν αποκλείεται να στρέψει το ενδιαφέρον και άλλων ομάδων (σ.σ. ήδη έχει ακουστεί και η Μπαρτσελόνα), κάτι που ίσως να δυσκολέψει το έργο του Παναθηναϊκού. Προς το παρόν ωστόσο το «τριφύλλι» παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ετοιμάζεται να κάνει την κίνηση αμέσως μόλις ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο Summer League του Λας Βέγκας. Μάλιστα στις τάξεις των «πρασίνων» θέλουν να τελειώσουν και με το θέμα του πάουερ φόργουορντ το συντομότερο δυνατόν, ήτοι μέσα στις επόμενες, κιόλας, ημέρες.

Μέχρι στιγμής, ο 26χρονος φόργουορντ έχει αγωνιστεί σε τέσσερα ματς του Summer League έχοντας κατά μέσο όρο 7 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ ανά 26,8 λεπτά συμμετοχής. Τα ξημερώματα οι Καβαλίερς δίνουν το τελευταίο τους παιχνίδι στο Summer League κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς. Να σημειωθεί ότι ο Οκάρο Ουάιτ έχει ύψος 2.03, ενώ πέρυσι ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό στο αριστερό του πόδι με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να πάρει παιχνίδια στο ΝΒΑ. Ο ιδιος ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του στο Summer League είπε ότι νιώθει πολύ καλά, έχει δουλέψει πολύ και ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Φυσικά για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει μόνο ο Οκάρο Ουάιτ, αφού οι «πράσινοι» συνεχίζουν να «δουλεύουν» παράλληλα και άλλες περιπτώσεις παικτών προκειμένου να «γεμίσουν» τη θέση στη front line της ομάδας.

Σχόλια