Τρίτη, 31 Ιουλίου 2018

Προφανώς κάτι δεν πάει καλά


Η εξαφανισμένη από κάθε άποψη ΠΑΕ, μέσα σε λίγες μέρες εξέδωσε νέα ανακοίνωση κατά του Ερασιτέχνη σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για την χρήση της Λεωφόρου.

Από όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς, όπως και να το πάρει κάποιος, αυτά που συμβαίνουν στον Σύλλογο δεν έχουν προηγούμενο.


Λένε πως λίγο μετά τις μεγαλύτερες μπόρες έρχονται οι ηλιόλουστες μέρες. Μακάρι το ίδιο να συμβεί και στον Σύλλογο. Να επιστρέψει σε κανονικότητα, η ομάδα να αγωνίζεται στην Λεωφόρο, όλα τα τμήματα να κάνουν πρωταθλητισμό, να γράφουν χρυσές σελίδες στην Ευρώπη και οι γαύροι να εξαφανιστούν από τις διοικήσεις μας.

ΥΓ: Κάτι τέτοιες στιγμές πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το καλό του Συλλόγου. Η ομάδα πρέπει να αγωνίζεται του χρόνου στην Λεωφόρο, γιατί όπου αλλού κι αν παίξει μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με χοντρούς μπελάδες. Όπως η ΠΑΕ πρέπει να αλλάξει χέρια και να πάει σε κάποιον που αγαπάει τον Παναθηναϊκό. Είτε αυτός λέγεται Γιαννακόπουλος, είτε όχι. Αν δεν αλλάξει, τότε πάλι η ομάδα κινδυνεύει με πολύ χειρότερα.

ΥΓ2: Αν σκεφτούμε πως η ΠΑΕ τον τελευταίο χρόνο έβγαλε ανακοινώσεις μόνο για τα πολιτικά συμφέροντα του ιδιοκτήτη της (;), τότε αντιλαμβάνεστε πόσο πιεσμένος νιώθει για να βγάζει δύο κατά του Ερασιτέχνη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.


Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός: 

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας επισημαίνουμε ότι κατά την διάρκεια της Διοίκησης του Ιωάννη Αλαφούζου έχει καταβληθεί από την ΠΑΕ για τον Ερασιτέχνη μέσω της σύμβασης για το γήπεδο, χορηγιών, εργασιών ανακατασκευής γηπέδου κλπ ποσό άνω των έξι εκατομμυρίων ευρώ (6.000.000), το οποίο υπερκαλύπτει κατά πολύ κάθε νόμιμη ή συμβατική υποχρέωση της. Τον Απρίλιο του 2018 η ΠΑΕ αναγνώρισε, ρύθμισε με σύμβαση και πληρώνει πλέον κανονικά το χρέος της προς τον Ερασιτέχνη.

Επίσης συμφώνησε με την προηγούμενη διοίκηση του Ερασιτέχνη την μείωση του μισθώματος για ένα έτος από 500.000 σε 252.000 ευρώ. Να επισημανθεί ότι το μίσθωμα των 500.000 ευρώ για το γήπεδο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της μίσθωσης (ενδεικτικά η ΠΑΕ ΑΕΚ μισθώνει το ΟΑΚΑ για ποσό 270.000 ετησίως) αλλά αποτέλεσε έναν ακόμα τρόπο να στηρίξει η ΠΑΕ τον Ερασιτέχνη, πέρα από τις νόμιμες υποχρεώσεις της! Προκειμένου να αντισταθμιστεί η μείωση του τιμήματος, ΠΑΕ και Ερασιτέχνης συμφώνησαν και στην έκδοση καρτών ενίσχυσης Ερασιτέχνη, μέτρο το οποίο προτιθέμεθα να υλοποιήσουμε ανεξαρτήτως της κατάληξης του ζητήματος του γηπέδου της Λεωφόρου.

Παρά τις συνεχείς κρούσεις της ΠΑΕ για προκαταρκτική συνάντηση των οικονομικών διευθυντών προκειμένου να προετοιμαστεί η συνάντηση μεταξύ των Προέδρων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη, αυτή ορίσθηκε από πλευράς Ερασιτέχνη μόλις την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 στα γραφεία του Ερασιτέχνη, ελάχιστες ημέρες πριν εκπνεύσει για την ΠΑΕ η προθεσμία υποβολής φακέλου συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, βασικό και απαραίτητο στοιχείο για τον οποίο είναι το παραχωρητήριο από τον κύριο του γηπέδου που θα χρησιμοποιήσει η ομάδα! Στην συνάντηση αυτή παρουσιάσθηκαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία καταβολών της ΠΑΕ και δεν αμφισβητήθηκαν στο ελάχιστο!

Παρόλα αυτά με έκπληξη λάβαμε την ίδια ημέρα επιστολή από τον Ερασιτέχνη με την οποία δηλωνόταν ότι ο Ερασιτέχνης θα παραδώσει το παραχωρητήριο για το γήπεδο της Λεωφόρου ουσιαστικά μόνο κατόπιν της αποδοχής των όρων της αλλαγής του χρόνου καταβολής των δόσεων του χρέους και της επαναφοράς του μισθώματος στα 500.000 ευρώ! Να επισημάνουμε ότι η παράδοση του παραχωρητηρίου εφόσον (α) υπάρχει ενεργή μίσθωση και (β) τηρείται ο διακανονισμός των δόσεων του χρέους δεν αποτελεί δικαίωμα στην διακριτική ευχέρεια του Ερασιτέχνη αλλά νόμιμη υποχρέωση του. Ως εκ τούτoυ η άρνηση του Ερασιτέχνη να χορηγήσει το παραχωρητήριο ενώ υφίστανται οι νόμιμες προϋποθέσεις, είναι όλως παράνομη και καταχρηστική.

Η δε απόφαση της Διοίκησης της να εξαρτήσει υποχρέωση της για την νόμιμη χορήγηση του παραχωρητηρίου από την άμεση αποδοχή των οικονομικών όρων της, και μάλιστα ελάχιστα πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής φακέλου αδειοδότησης, την καθιστά και νομικά υπόλογη! Στα πολύ στενά χρονικά όρια που απομένουν λόγω των προθεσμιών υποβολής φακέλου αδειοδότησης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο εξεύρεσης λύσης με τον Ερασιτέχνη και παραμονής στην Λεωφόρο. Η χθεσινή συνάντηση στελεχών της ΠΑΕ με την διοίκηση του ΟΑΚΑ αποσκοπούσε μόνο στη ρύθμιση της οφειλής και στην δήλωση του ΟΑΚΑ ως δεύτερης (αναπληρωματικής) έδρας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου