Η αμήχανη στιγμή που ένας Ολυμπιακός θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό (και εμείς παρακολουθούμε)


«Όλοι ξέρουν πως ο Ρέστης είναι Ολυμπιακός αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού. Οι οπαδοί το βλέπουν συνασθηματικά αλλά οι αγορές και ο ανταγωνισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν χωρά συναισθηματισμούς»

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο άλλοτε προπονητής βόλεϊ του Ολυμπιακού, Τζιανπάολο Μοντάλι, στην εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής» και μας έπεσαν τα μαλλιά...

Επισήμως λοιπόν η εφημερίδα του Ι.Σαββίδη, που προμοτάρει την λύση της Pan Asia από την αρχή, μας ενημέρωσε σήμερα πως από πίσω της βρίσκεται ο γνωστός για τα Ολυμπιακά του φρονήματα και τα μπλεξίματα με την Ελληνική Δικαιοσύνη Βίκτωρας Ρέστης!


Και μας καλούν να μην δούμε την συγκεκριμένη προοπτική με συναισθηματισμό αλλά με...ρεαλισμό! Να δούμε με κυνικότητα πως θέλει να αγοράσει τον Παναθηναϊκό που αγαπήσαμε από μικρά παιδιά ένας γαύρος!

Να το δούμε ρεαλιστικά...με ηρεμία...με λογική...χωρίς ρομαντισμούς...χωρίς συναισθήματα...

Αλήθεια ρε μάγκες...τι είναι ο Παναθηναϊκός που έχουμε στην καρδιά μας; Μπίζνα; Νούμερα; Πλυντήριο; Μοχλός πολιτικής πίεσης; Κούπες;

Τι στο διάολο επιτέλους;

Πόσα ακόμη θα επιτρέψουμε να χαθούν από το τριφύλλι που αγαπήσαμε;

Και μην μου πείτε τι μπορούμε να κάνουμε...όταν θέλουμε σαν λαός έχουμε αποδείξει πως κάνουμε Ό,ΤΙ γουστάρουμε πραγματικά...

Εμένα συγνώμη αλλά αυτό μου χτύπησε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άσχημα...

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μοντάλι, όπως δημοσιεύτηκαν στο Sdna:

Ως επίσημος καλεσμένος του Βίκτωρα Ρέστη μίλησε για τον Ελληνα επιχειρηματία και την εμπλοκή του στις εξελίξεις στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Τον ευχαριστώ που με τιμά με τη φιλία του και που κάθε χρόνο με προσκαλεί στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν πως είναι Ολυμπιακός αλλά κάνει μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού αθλητισμού. Δεν θα βάλει τον επιχειρηματικό εγωϊσμό του, την φήμη του και τα χρήματα του για να αποτύχει. Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιο μέγεθος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη. Στον σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο αυτό που μετράει είναι οι αξιόπιστες επενδύσεις και τα σοβαρά επιχειρηματικά πλάνα. Οι οπαδοί το βλέπουν συνασθηματικά αλλά οι αγορές και ο ανταγωνισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν χωρά συναισθηματισμούς. Είδατε πόσο χαμηλά έφτασε ο Παναθηναϊκός. Αυτό επηρεάσε τον ελληνικό αθλητισμό. Το εγχείρημα του κυρίου Ρέστη με τον Πιεμπονσάνγκ είναι πολύ σημαντικό και αξίζει συγχαρητηρίων».

«ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΠΟΛΛΑ Ο ΠΙΕΝΜΠΟΝΣΑΝΓΚ»

Για την γνωριμία του με τον Πιενμπονσάνγκ ο Μοντάλι είπε: «Γνωριστήκαμε μέσω του  Ρέστη στην Ιταλία. Με ρωτούσε συνέχεια για την Ελλάδα. Εχω αποκομίσει πολύ καλή εντύπωση. Είναι επαγγελματίας με εμπειρία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εχει επαγγελματική νοοτροπία. Εχει και άλλες ομάδες ποδοσφαίρου. Μου έκανε πολλές ερωτήσεις. Μιλήσαμε για πολλά θέματα. Έχει ξεκάθαρες ιδέες. Το προφίλ που έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη και η εμπειρία του θα βοηθήσει πολύ. Εχει σχεδιάσει πολλά και εφόσον τα υλοποιήσει θα αναβαθμίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την σημασία της εισόδου του Πιεμπονσάνγκ στον Παναθηναϊκό είπε: «Είναι πολύ καλό να έρχονται τέτοιοι επιχειρηματικοί παράγοντες που θέλουν να φέρουν αλλαγές και κυρίως επενδύσεις στις υποδομές. Είναι σημαντικό να έρθουν ξένα κεφάλαια. Θέλω να δώσω αισιοδοξία στους Ελληνες. Θα έρθουν καλύτερες μέρες αρκεί να υπάρχει εξωστρέφεια. Πάντα έπαιζα με μεγάλους αντιπάλους και πάντα στόχευα σε αυτό που οι άλλοι θεωρούσαν ακατόρθωτο. Οσο πιο μεγάλος είναι ο στόχος. Οσο πιο μεγάλος είναι ο αντίπαλος τόσο πιο μεγάλη είναι η νίκη».

Σχόλια