Αν κερδίσει η λογική, θα μείνει


Η παραμονή του Νικ Καλάθη και η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν γνωστό πως αργά ή γρήγορα θα ήταν το θέμα του καλοκαιριού. Ευχής έργον θα ήταν να έχει υπάρξει συμφωνία πριν την λήξη της σεζόν, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε συνηθισμένο.

Το θετικό στην υπόθεση είναι πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όσον αφορά τουλάχιστον κάποια δεδομένα, καθώς κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι σκέφτεται ο Καλάθης για το μέλλον του.


Αν επικρατήσει η λογική τότε ο Καλάθης θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος για τα επόμενα χρόνια. Αν όχι, θα φύγει για τα ξένα. Είναι τόσο απλό και τόσο ρεαλιστικό.

Από την μια ο Έλληνας διεθνής έχει να αποφασίσει εάν θέλει να αφήσει κάτι πίσω του όταν θα τελειώσει την καριέρα του και αν θέλει το όνομα του να συνδυαστεί με την ομάδα και τις επιτυχίες της. Επίσης καλείται να διαλέξει, αν θέλει να πάει σε άλλες πολιτείες που θα πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν για να βρει τις σταθερές του και να κερδίσει την αγάπη του κόσμου ή αν θέλει να πάει σε...Αμερικάνικες πολιτείες και να μην είναι το πρώτο ή το δεύτερο όνομα στην ομάδα του.

Από την άλλη η διοίκηση πρέπει να αποφασίσει πόσες θυσίες είναι διατεθειμένη να κάνει για να μην χάσει τον καλύτερο της παίκτη και παράλληλα να μην επιτρέψει την ενδυνάμωση ανταγωνιστών της.

Η λογική λοιπόν λέει πως ούτε ο Καλάθης θα αφήσει την καλύτερη ομάδα, ούτε ο Παναθηναϊκός θα αφήσει τον καλύτερο παίκτη. Αν δεν υπάρξει λογική τότε η νέα σεζόν θα βρει και τις δύο πλευρές να ξεκινάνε με άλλα δεδομένα, κάτι που -φαντάζομαι- κανένας δεν επιθυμεί.

Σχόλια