Παναθηναϊκός, ένας διαλυμένος που γεννάει ακόμα πρωταθλητές


Παναθηναϊκός, ένας διαλυμένος σύλλογος που γεννάει όμως ακόμα πρωταθλητές...

Ο Σάββας Καββαδίας αναδείχθηκε χθες (5/5) πρωταθλητής Ελλάδας στο Ξίφος Μονομαχίας. Τελευταίος πρωταθλητής σε ατομικό επίπεδο όσον αφορά τους άνδρες ήταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος το μακρινό 1981. Πριν από μία εβδομάδα η Δέσποινα Γεωργιάδου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη Σπάθη (στις λεπτομέρειες έχασε την πρωτιά), ενώ η Ελευθερία Μιμηγιάννη πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας.


Και συνεχίζω. Αλλά πριν συνεχίσω το ξαναγράφω: διαλυμένος σύλλογος. Το θέλετε και με κεφαλαία; Έγινε: ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ. Το θέλετε και με παύλες ανάμεσα στις συλλαβές; Όπως αγαπάτε: ΔΙΑ-ΛΥ-ΜΕ-ΝΟΣ ΣΥΛ-ΛΟ-ΓΟΣ.

Ναι, είμαστε διαλυμένοι δυστυχώς. Χρεωκοπημένοι, διασπασμένοι, απελπισμένοι. Αλλά γεννάμε ΑΚΟΜΑ πρωταθλητές. Μετρήστε σε πόσα αθλήματα: (την περίοδο 2017-18, έως αυτή τη στιγμή)

1. Ποδόσφαιρο (τα παιδιά της Κ15)
2. Μπάσκετ (οι Νεάνιδες)
3. Πυγμαχία (οι παίδες κι οι παμπαίδες δύο χρυσά χθες στο πανελλήνιο)
4. Πάλη (χρυσά στο πανελλήνιο σε άνδρες, έφηβους και παίδες)
5. Άρση Βαρών (κορασίδες και νεάνιδες)
6. Σκοποβολή (έφηβοι στα πιστόλια)
7. Τοξοβολία (έφηβοι στον κλειστό χώρο)
8. Ξιφασκία (τα έγραψα πιο πάνω)
9. Πινγκ Πονγκ (χρυσό στο ατομικό και στο διπλό μετά από δεκαετίες)
10. Στίβος (Γκελαούζος, 1ος στον μαραθώνιο και στον ημιμαραθώνιο)
11. Ανώμαλος Δρόμος (ο συνήθης ύποπτος)

Ο διαλυμένος Παναθηναϊκός έχει αναδείξει πρωταθλητή Ελλάδας σε 11 αθλήματα. Σκεφτείτε να είχαμε και χρήματα.

Κι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν. Υπάρχουν επίσης οι καταδύσεις όπου σίγουρα θα κατακτήσουμε πολλά χρυσά μετάλλια, υπάρχει η ποδηλασία όπου διεκδικούμε κι εκεί χρυσά, υπάρχει το μοντέρνο πένταθλο, υπάρχει το πόλο με τη σπουδαία ομάδα των παίδων, υπάρχει φυσικά κι η κολύμβηση. Ακόμα και στα e-Sports οι gamers με το τριφύλλι στο στήθος διεκδικούν πρωτιές. Πάμε λοιπόν για 15-16 αθλήματα στα οποία θα έχουμε τουλάχιστον έναν (1) πρωταθλητή Ελλάδας σε μία κολασμένη περίοδο πρωτοδικείου, προσφυγών, αποχωρήσεων, ανέχειας, σήψης...

Για διαλυμένοι... μια χαρά πάμε.

Αχ ρε Παναθηναϊκέ μου, πού να ήσουν κι υγιής δηλαδή. Θυμίζεις λίγο εκείνο το τραγουδάκι που μιλούσε για την Ελλαδίτσα μας: «και μες στην παρακμή της χτυπάει κι Ολυμπιάδα»...


(Κείμενο από έναν φίλο του Συλλόγου)

Σχόλια