Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

Μαρίνο, ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ είναι λίγο...


Όπως αναμενόταν, ο Μ.Ουζουνίδης ανακοίνωσε το τέλος του από τον Παναθηναϊκό με την λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Θα μπορούσα να αρχίσω να γράφω αράδες και να μην τελειώνω με τα ευχαριστώ στον συγκεκριμένο άνθρωπο, αλλά δε νομίζω πως έχει κάποιο νόημα. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς είναι λίγο αλλά και αρκετό παράλληλα. Αυτά που προσέφερε, η στάση του καθόλη την διάρκεια που έκατσε στον πάγκο της ομάδας και τα λόγια του που έδειχναν πως αντιλαμβάνεται πλήρως που βρίσκεται, δεν θα συνδιαστούν στην ιστορία με πρωταθλήματα και κύπελλα. Ίσως κάποιοι ξεχάσουν την προσφορά του στο μέλλον για αυτόν τον λόγο...


Όμως ο Μαρίνος προσέφερε πολύ περισσότερα από το νταμπλ του Νιόπλια, από το Κύπελλο με τους πιτσιρικάδες του Αναστασίου, από τις Ευρωπαϊκές επιτυχίες του Τεν Κάτε, από το νταμπλ του Σουμ, από τις Ευρωπαϊκές πορείες του Μαρκαριάν και πάει λέγοντας. Προσέφερε πολύ περισσότερα για αυτούς που αντιλαμβάνονται και συμπεριφέρονται στον Σύλλογο, όχι απλά ως μια ομάδα που καλείται να φέρει επιτυχίες, αλλά ως έναν οργανισμό που αντιπροσωπεύει πολλά περισσότερα από μια νίκη και έναν τίτλο.

Είναι ΜΑΓΚΙΑ του που έκατσε, πάλεψε και δεν κρύφτηκε. Η ιστορία θα γράψει πως ήπιε όλο το πικρό ποτήρι που του έδωσε ο Αλαφούζος και σε αντίθεση με αυτόν, ο Μαρίνος δεν έγινε σε καμία στιγμή φάντασμα, ούτε έκανε πίσω. Ήταν στην πρώτη γραμμή μαζί με τους συνεργάτες του, τους παίκτες, τους εργαζομένους στην ΠΑΕ και τον κόσμο που κάθε Κυριακή τον χειροκροτούσε ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Θα μπορούσε να φύγει το καλοκαίρι όταν ο Αλαφούζος έδιωχνε τους καλύτερους παίκτες του, τον Σεπτέμβριο όταν ο Αλαφούζος αθετούσε τις υποσχέσεις του, τον Ιανουάριο όταν του αποδόμησε εντελώς την ομάδα, πριν λίγες εβδομάδες όταν δεν τον άφησε καν να παλέψει για το Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Κι όμως έμεινε εδώ και αυτό είναι ένα ΠΑΡΑΣΗΜΟ για την πάρτη του. Έκανε την ομάδα οικογένεια, προσπαθούσε να εμπνεύσει τους παίκτες με την ιστορία του τριφυλλιού και σε κάθε ματς το μάτι του γυάλιζε.

Έδειξε ΣΕΒΑΣΜΟ στην ιστορία της ομάδας και απέδειξε πως αντιλαμβάνεται πλήρως τι σημαίνει Παναθηναϊκός.

Τα 2 πρωταθλήματα, τα 2 κύπελλα και οι ημιτελικοί του Champions League το 1996 που πέτυχε ως παίκτης του τριφυλλιού δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που πέτυχε φέτος.

Για αυτά και για άλλα τόσα, ΜΑΡΙΝΟ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Δεν θα πω μακάρι οι δρόμοι μας να ξανασμίξουν...στην ζωή δεν ξέρεις ποτέ πως έρχονται τα πράγματα και είμαι της άποψης πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Έτσι κι εσύ για κάποιο λόγο σου έμελλε να βρεθείς στον πάγκο της ομάδας τώρα και όχι σε κάποια άλλη, πιο εύκολη φάση.

Βγήκες ΝΙΚΗΤΗΣ στην χειρότερη περίοδο που βίωσε ποτέ ο Σύλλογος.

Για το τέλος, οι δηλώσεις που έκανε μετά το ματς με την Ξάνθη:

«Αγωνιστικά το πρωτάθλημα τελείωσε όπως άξιζε να τελειώσει για μας. Αδιάφορα εντελώς. Κάποια στιγμή που πήγε να έχει ενδιαφέρον, κάποιοι μας είπαν «φτάνει, δεν χρειάζεται να κουράζεστε»…

Κίνητρο δεν μπορεί να υπάρχει. Δηλαδή να διεκδικήσουμε την πέμπτη θέση. Δεν ενδιαφέρθηκα για το αποτέλεσμα σήμερα, έπαιξαν και νεαρά παιδιά. Αν θέλουν να τα προστατέψουν θα πρέπει να αποκτηθούν έμπειροι παίκτες.

Δεν μπορούν ακόμα να σηκώσουν το βάρος της φανέλας. Του χρόνου δεν θα υπάρχει υπομονή… Εμένα η συνεργασία μου επίσημα τελειώνει. Τελειώνει το συμβόλαιό μου, θέλω να ευχαριστώ τους παίκτες.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχαν πάρα πολλές δυσκολίες. Όσοι ήταν στην ομάδα προσπάθησαν για το καλύτερο μέσα στις δυσκολίες.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ήταν εύκολο, ας κοιτάξουν και τον αιώνιο αντίπαλό μας που έχει αμφιβολίες για κάποια πράγματα, ποια είναι η εικόνα του.  Τα παιδιά είναι εδώ και τελείωσε η χρονιά. Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συνεργασία και για τον σεβασμό τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Σαραβάκο και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου που μου έδειχναν την αγάπη τους, με βοήθησαν και είναι κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν στο Κορωπί.

Μου έδειχναν την αγάπη τους κι εγώ όσο μπορούσα. Και φυσικά τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη του. Δεν θα με αγαπούσαν τόσο αν παίρναμε το πρωτάθλημα όσο σε αυτές τις συνθήκες.

Δεν έχω να πω άλλα λόγια, στάθηκαν κοντά μας και κοντά μου όλη τη χρονιά.  Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να κάνω περισσότερα πράγματα. Προσπάθησα να βοηθήσω. Υπηρέτησα ως παίκτης και ως προπονητής το σύλλογο.

Δεν νομίζω άλλος προπονητής να είχε τόσες δυσκολίες. Ελπίζω να βρεθεί η λύση γρήγορα.

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο κλαμπ. Αν δεν καταλάβουν κάποιοι ότι δεν είναι μόνο τα οικονομικά αλλά και η αγωνιστική εικόνα, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος.

Πρέπει να είναι αντάξια της ιστορίας η εικόνα της ομάδας στο γήπεδο.

Είπα ότι οι περιορισμοί μεταγραφών και οι μείον βαθμοί, αν αυτά δεν αλλάξουν, θα δημιουργήσουν πρόβλημα. Ελπίζω ότι με τη λήξη της συνεργασίας θα βοηθήσουν την ομάδα γιατί φάνηκε ότι δεν ήθελαν.

Ευχαριστώ κι εσάς, όλους αυτούς που έκαναν καλή αλλά και άσχημη κριτική.

Αυτοί που έκαναν άσχημη, έδειχναν ότι είμαστε ζωντανοί. Εμείς ήμασταν ζωντανοί. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ελπίζω κάποια στιγμή υπό άλλες συνθήκες να τα ξαναπούμε. Σας ευχαριστώ»


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου