Aυτά τα «διαμάντια», θα τα αξιοποιήσει ο Παναθηναϊκός;


Μια πετυχημένη σεζόν τελείωσε σήμερα για τις ακαδημίες του ποδοσφαιρικού τμήματος. Οι Κ20, Κ17 και Κ15 πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα τους και απέδειξαν πως μόνο «φτωχά» δεν είναι τα τμήματα υποδομών του «τριφυλλιού». Το αντίθετο μάλιστα. Υπάρχει ταλέντο, υπάρχει συνέχεια και το ζητούμενο είναι αν θα υπάρχει πλάνο, ώστε ο Παναθηναϊκός να μπορέσει να γευτεί τους καρπούς που ο ίδιος δημιουργεί.


Η Κ17 σήμερα δεν κατάφερε να αναδειχθεί πρωταθλήτρια, αφού έχασε στον τελικό από τον Ολυμπιακό στα πέναλτι. Λίγες ημέρες νωρίτερα η Κ20 έχασε στο photo finish το πρωτάθλημα από τον Πάοκ, ενώ η Κ15 λίγες εβδομάδες νωρίτερα αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία της.

Με άλλα λόγια, όλες οι ηλικίες του Συλλόγου τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο και επιβεβαίωσαν πως υπάρχει πολύ ζουμί στα «φυτώρια» μας.

Ενώ λοιπόν το δεδομένο της ποιότητας υφίσταται, υπάρχει το ζητούμενο του αύριο. Ενός αύριο που είναι άγνωστο, αφού η κεφαλή στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι για γέλια στην καλύτερη και πολύ φοβάμαι πως ούτε η ίδια δεν ξέρει πως θα το διαχειριστεί.

Οι σημερινές επιτυχίες μπορούν να φέρουν πολλαπλάσια οφέλη τις ερχόμενες σεζόν για το τριφύλλι. Είτε αγωνιστικά, είτε οικονομικά. Ειδικά ο Παναθηναϊκός έχει δει να βγαίνουν μεγάλοι παίκτες από τα σπλάχνα του, αλλά πλέον κανένας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφάλεια πως τα σημερινά «διαμάντια» των ακαδημιών θα τύχουν μιας σοβαρής αντιμετώπισης και ενός συγκεκριμένου πλάνου από τους διοικούντες.

Υπό άλλες συνθήκες αυτές οι επιτυχίες θα με έκαναν να αισιοδοξώ και να ανυπομονώ να δω παίκτες μεγαλωμένους στο τριφύλλι να φοράνε φανέλες βασικών στην πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια. Όμως με βάση τα σημερινά δεδομένα, μόνο αυτό δεν μπορώ να κάνω. Αντιθέτως φοβάμαι πως αυτές τις επιτυχίες θα προσπαθήσουν να τις εκμεταλλευτούν, προβιβάζοντας άναρχα τους μικρούς στην πρώτη ομάδα χωρίς ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες δίπλα τους ή θα καταλήξουν αργά ή γρήγορα σε άλλες πολιτείες με τον Παναθηναϊκό να μην έχει κανένα όφελος στο τέλος από τα δικά του δημιουργήματα.

Σχόλια