Να ξεπεράσει το ταβάνι του


Τελικά η τελευταία αγωνιστική της Euroleague είχε ανατροπή στην ανατροπή. Πέμπτη βράδυ είχαμε...κλειδώσει το μειονέκτημα για τους «8» με την ήττα της Μπασκόνια και Παρασκευή βράδυ ο Σάρας μας έκανε δώρο το πλεονέκτημα. Σάββατο πρωί, ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει τρόπους να ξεπεράσει το ταβάνι του στην Ευρώπη και να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρεάλ Μαδρίτης.


Από την μια η υπόθεση των προημιτελικών δεν είναι εύκολη και το πρόσφατο παρελθόν το έχει αποδείξει περίτρανα αυτό. Με εξαίρεση την πρώτη σεζόν Πεδουλάκη, όπου ήταν κοντά στην πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, όλες οι επόμενες ήταν λίγο-πολύ ίδιοι. Άδοξοι και -στην καλύτερη περίπτωση- ηρωικοί αποκλεισμοί. Στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, ο Παναθηναϊκός έχει για ταβάνι του στην Ευρώπη τα προημιτελικά της διοργάνωσης και φέτος καλείται, πιο έμπειρος πλέον αφού έχει διαχειριστεί όλων των ειδών τα σταυρώματα, να διαχειριστεί σωστά την σειρά των αγώνων και να εκμεταλλευτεί την μεγάλη δύναμη που του δίνει το ΟΑΚΑ.

Από την άλλη το τελευταίο εμπόδιο για το Final 4 ακούει στο όνομα Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόπερσι το φυσάγαμε και δεν κρύωνε με την Μπασκόνια, πέρυσι είχαμε τόσο σίγουροι την σειρά με την Φενέρ ελέω ΟΑΚΑ που η ομάδα γύρισε με πούλμαν από την Κωνσταντινούπολη. Οι Ισπανοί έχουμε μια ομάδα που απαρτίζεται από top class παίκτες και όποιος θεωρεί ως δεδομένο πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα την περάσουμε, τότε καλύτερα ας μην επηρεάζει και τους γύρω του. Η Ρεάλ έπαιζε με απουσίες όλη την σεζόν και πολλοί ισχυρίζονται πως δεν την έχουμε δει ακόμη στο pick της. Αυτό προφανώς δεν σημαίνει πως εμείς είμαστε καμία ομάδα της γειτονιάς, ούτε πως οι Ισπανοί πετάνε την σκούφια τους που θα παίξουν με εμάς την πρόκριση και μάλιστα με μειονέκτημα. Αλλά είναι δεδομένο πως αν ο Παναθηναϊκός θέλει να πάρει την πρόκριση, τότε θα πρέπει στους 3 έως 5 αγώνες που θα παίξει μαζί τους, να είναι ο Παναθηναϊκός του ΟΑΚΑ τόσο εντός όσο κι εκτός και να μην βγάλει για 15 μέρες τα σκαμπανεβάσματα που έκανε την φετινή σεζόν (χωρίς να λέμε ότι δεν ήταν απολύτως νορμάλ).

Όλοι λοιπόν μια γροθιά για να σπάσουμε τα....«ταβάνια» και να πάμε Βελιγράδι.


ΥΓ: Κράζουμε, κριτικάρουμε την ομάδα κτλ κτλ αλλά δεύτερη σεζόν με αυτό το format, δεύτερο πλεονέκτημα στους «8». Και όποιος νομίζει πως είναι εύκολο, ας ρωτήσει παίκτες και προπονητές να τους εξηγήσουν...

ΥΓ2: Τα εισιτήρια για τα εντός είναι δεδομένο πως θα εξαφανιστούν. Το ζητούμενο είναι σε πόσες ώρες...

ΥΓ3: Το πρόγραμμα των προημιτελικών με την Ρεάλ..

17/4  21:15  Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης
19/4  21:15  Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης
25/4  22:00  Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός
27/4  22:00  Ρεάλ Μαδρίτης-Παναθηναϊκός  (εφόσον χρειαστεί)
1/5               Παναθηναϊκός-Ρεάλ Μαδρίτης (εφόσον χρειαστεί)

Σχόλια