Λες και υπάρχουν αόρατες φυλακές...


Πόσα χρόνια έχουν περάσει που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε ελεύθερη ελεγχόμενη πτώση...22; 18; 15; 8;

Πόσες θεωρίες έχει αναπτύξει ο κόσμος για την κατάσταση που επικρατεί στον Σύλλογο και πόσες απόψεις έχουν αναλυθεί διεξοδικά για τα αίτια της...

Σταδιακά και βασαινιστικά ο Παναθηναϊκός αποδομείται σε κάθε επίπεδο, (σχεδόν) σε κάθε άθλημα...μα πάνω από όλα αποδομείται ο ίδιος ο κόσμος του. Παθητικοποιήθηκε, ξενέρωσε, νευρίασε, μπερδεύτηκε και πλέον έπαθε ανοσία...


Συμβαίνουν πράγματα γύρω του και δεν έχει πλέον την πνευματική ηρεμία να τα κρίνει και να αντιληφθεί τις εξελίξεις..

Μια ΠΑΕ που μοιάζει σαν να είναι περιτυλιγμένη από συρματοπλέγματα, με γνωστούς επιχειρηματίες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και το αποσύρουν αμέσως στην καλύτερη και άγνωστους Πρίγκιπες και funds να εκδηλώνουν ενδιαφέρον μέσα από πρωτοσέλιδα στην χειρότερη.

Μια ΠΑΕ που κανένας δεν γνωρίζει ακριβώς τι χρέη έχει και τα νούμερα να ανεβοκατεβαίνουν χωρίς καμία λογική και καμία συνέχεια, λες και είναι στραγάλια.

Μια ΠΑΕ που μοιάζει σαν να είναι διαθέσιμη προς πώληση, αλλά την ίδια στιγμή να επικρατεί (σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε) μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που νιώθεις πως δεν είναι και τόσο προς πώληση.

Μια ομάδα που έχει τόσο πολύ κόσμο, τόσο μεγάλη ιστορία, τόσο μεγάλη δυναμική και την ίδια στιγμή έχουν επιβληθεί απόψεις πως όχι μόνο δεν είναι και τόσο ελκυστική μια τέτοια περίπτωση αλλά είναι και ιδιαίτερα αποκρουστική.

Ένας μεγαλομέτοχοςς που δρα χωρίς λογική και οι πράξεις του δεν έχουν καμία συνέχεια, φωνάζοντας από την μια πως θέλει να απεμπλακεί αλλά από την άλλη οι κινήσεις του μπερδεύουν εάν εκδικείται, εκβιάζει ή περιμένει κάτι.

Σήμερα, έχουμε μια ΠΑΕ που έχει παράλληλα δύο ενδιαφερόμενους που θέλουν να σώσουν την ομάδα, που έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και την ίδια στιγμή η ΠΑΕ απειλείται με υποβιβασμό σε 6 μέρες και έχει αποκλειστεί από την Ευρώπη για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ίσως οι ιστορικοί του μέλλοντος να έχουν την νηφαλιότητα να κρίνουν αντικειμενικά τα γεγονότα, ίσως οι εξελίξεις μας βοηθήσουν να καταλάβουμε, αλλά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή μου δίνεται η εντύπωση πως το τριφύλλι είναι λες και βρίσκεται εγκλωβισμένο σε «αόρατες φυλακές»...

Σχόλια