Κάνοντας δύο βήματα παραπέρα...από την κόντρα με την Euroleague


H περιβόητη συνέλευση των μετόχων της Euroleague τελικά έλαβε χώρα σήμερα, με τον Δ.Γιαννακόπουλο να κάνει επίθεση στον ισχυρό άνδρα της λίγκας και να του ζητά να παραιτηθεί. Ύστερα, ο μεγαλομέτοχος τη ΚΑΕ ανέβασε σχετικά posts στον λογαριασμό του στο instagram, τονίζοντας πως «με τον Παναθηναϊκό δεν παίζει κανείς» και ενημερώνοντας πως ο Παναθηναϊκός πάει στην διοργάνωση της Fiba.

Παίρνοντας λοιπόν μια βαθιά ανάσα και κάνοντας δύο βήματα παραπέρα...ας πω επιγραμματικά την άποψη μου...


1. Όσο κι αν μπορεί κάποιος να θεωρήσει υποκειμενική την κρίση του Δ.Γιαννακόπουλου πως ο Παναθηναϊκός αδικείται από την διαιτησία και συγκεκριμένες ομάδες ευνοούνται συστηματικά...κανένας δεν μπορεί να μην του δώσει δίκιο στα υπόλοιπα ζητήματα που έχει θίξει. Τα λεφτά που μοιράζει η λίγκα είναι αστεία, οι συμφωνίες που έχουν γίνει δεν μπορεί να κρίνονται συμφέρουσες για μια διοργάνωση που έχει μαζέψει τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και η δομή της είναι σαθρή...όταν ο Μπερτομέου κάνει με το έτσι θέλω το κουμάντο στα λεφτά των άλλων.

2. Το σημερινό format της διοργάνωσης είναι η καταστροφή του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Είναι παράλογο να παίζουν ομάδες με συμβόλαια και wild cards. Είναι παράλογο να παίρνει μια ομάδα το εγχώριο πρωτάθλημα και αν δεν ανήκει σε αυτήν την...κάστα, να μην έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίζει τους καλύτερους. Είναι παράλογο να φτάνουν τα play off και να μην έχουν κίνητρο οι ομάδες να διεκδικήσουν Ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αυτή η Euroleague έχει ήδη καταστρέψει τα εγχώρια πρωταθλήματα και όποιος αγαπάει το άθλημα δεν γίνεται να του αρέσει αυτό.

3. Δεν παίρνω ως τελεσίδικη την ανάρτηση του Δ.Γιαννακόπουλου για αποχώρηση της ομάδας από την Ευρωλίγκα. Τουλάχιστον, με όσα έχω δει στο παρελθόν δεν μπορώ να πιστέψω κάτι τέτοιο.

4. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει μαζί του κι άλλες ομάδες εκτός διοργάνωσης, τότε η Euroleague αργά ή γρήγορα θα βαρέσει διάλυση. Αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλες ομάδες στο πλάι του, τότε θα βγει ζημιωμένος, αφού σε μια λίγκα με άγνωστες ομάδες οι πρωτοκλασάτοι παίκτες θα φύγουν, το ρόστερ μοιραία θα πέσει και το ενδιαφέρον του κόσμου θα ατονίσει.


Αυτά τα ολίγα και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να αναμένουμε εξελίξεις.

Μακάρι να είχαμε την..."τύχη" να αφιερώναμε όλη μας την ενέργεια σε αυτό το ζήτημα, αλλά στην κυριολεξία ο Σύλλογος καίγεται και αυτό το πρόβλημα είναι πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα που αντιμετωπίζει...

Σχόλια