Όσοι πήγαν στους αγώνες της Euroleague, έσωζαν τον Ερασιτέχνη!


Σχεδόν 200.000 εισιτήρια έκοψε ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ για τους φετινούς αγώνες του στην Euroleague. Και μέχρι να τελειώσει η σεζόν στα 2 ή 3 εναπομείναντα Ευρωπαϊκά ματς ο αριθμός αυτός θα ανέβει κι άλλο.

Ένα στοιχείο πολύ θετικό που δείχνει για ακόμη μια φορά πως ο κόσμος στηρίζει το πιο πετυχημένο τμήμα του Συλλόγου. Όμως μιλάμε για τον ίδιο σύλλογο που έχει το ποδοσφαιρικό του τμήμα και τον Ερασιτέχνη χρεοκωπημένους, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε πλήρη ανυποληψία και να απέχουν κατά πολύ από πορείες πρωταθλητισμού. Και αν το μπάσκετ δεν μπορεί (και δεν ευθύνεται) να κάνει κάτι για την μπάλα, δεν ισχύει το ίδιο για τον Ερασιτέχνη.


Διαβάζοντας αυτά τα νούμερα κατευθείαν μπήκα στην διαδικασία να σκεφτώ πόσο πιο απλά θα ήταν τα προβλήματα του Συλλόγου, εάν αποφασιζόταν (επιτέλους) να γίνει υποχρεωτική η εγγραφή στα μητρώα του Α.Ο για κάθε Παναθηναϊκό που ήθελε να αγοράσει ένα απλό ή διαρκείας εισιτήριο. Είναι κάτι που εφαρμόζεται σε όλα τα προηγμένα clubs στον κόσμο, είναι κάτι που εφαρμόζεται ακόμη και στην Ελλάδα και προσφέρει μεγαλύτερη οικονομική αυτάρκεια στον Σύλλογο και λιγότερη οικονομική εξάρτηση του από τρίτους.

Στον Παναθηναϊκό όμως (για κάποιο περίεργο λόγο) δεν γίνεται πράξη το αυτονόητο. Ενώ είναι δεδομένη η δυναμική του κόσμου, καμία διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν έχει προσπαθήσει να το εφαρμόσει.

Και οι διοικήσεις των ΠΑΕ (τα φαντάσματα τέλος πάντων) και ΚΑΕ δεν πρέπει και δεν νοείται να έχουν κάποιο θέμα με αυτό.

Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένος...

Ο Παναθηναϊκός έκοψε 184.477 σε 15 ματς στην φετινή Euroleague.

Αν υποθέσουμε πως αυτός ο αριθμός αφορά 40.000 ξεχωριστούς Παναθηναϊκούς (έχοντας παράλληλα ως δεδομένο πως τα φετινά διαρκείας ήταν 7.000), τότε μιλάμε για 40.000 κόσμο που θα είχε εγγραφεί φέτος στα μητρώα του Α.Ο


Τι σημαίνει αυτό...

Σε όρους Ολυμπιακού (50 ευρώ η ετήσια υποχρεωτική συνδρομή) είναι για τον Ερασιτέχνη έσοδα που φτάνουν τα 2.000.000 ευρώ.

Σε όρους Άεκ (10 ευρώ η ετήσια υποχρεωτική συνδρομή) είναι για τον Ερασιτέχνη έσοδα που φτάνουν τα 400.000 ευρώ.


Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του και να κρίνει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κάτι που εφαρμόζεται ακόμη και από αντιπάλους σου στην Ελλάδα...και τι σημασία θα είχε για τον Ερασιτέχνη που έχει χρέη 3.000.000 ευρώ.

Η (όποια) διοίκηση του Ερασιτέχνη θα υπάρχει το προσεχές καλοκαίρι, για ποιο λόγο να μην εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο; Υπάρχει κάποιος λόγος να μην το κάνει; Εκτός αν θέλουμε για το υπόλοιπο μας, να κλαιγόμαστε και να παρακαλάμε δεξιά και αριστερά κάποιον να λυπηθεί το τριφύλλι...


ΥΓ: Η ΠΑΕ Παναθηναϊκό και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι μέτρη του Παναθηναϊκού Α.Ο. Αυτά τα μέρη πρέπει να δρουν σαν ένα. Όταν το καταλάβουμε, τότε ίσως εξελίξουμε τον Σύλλογο.

ΥΓ2: Το παρών κείμενο είναι συνέχεια αυτού http://www.panathinaikos-press.com/2017/11/an-o-panathinaikos-itan-enwmenos-o-erasitexnis-den-tha-itan-xrewkopimenos.html

Σχόλια