Παρασκευή, 13 Απριλίου 2018

Ετοιμάζει μηνύσεις στον Αλαφούζο και τον ΔΣ της ΠΑΕ η Παναθηναϊκή Συμμαχία


Aκολουθεί κείμενο του Contra σχετικά με τις νομικές κινήσεις που είναι έτοιμη να προχωρήσει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» κατά του Γ.Αλαφούζου και του ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με σκοπό να γίνουν γνωστά τα πλήρη οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ:


«Το διοικητικό συμβούλιο της "Παναθηναϊκός Συμμαχίας" έχει ήδη προχωρήσει τις σκέψεις του πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και (προ)ετοιμάζει μηνύσεις κατά των μελών που απαρτίζουν το σημερινό Δ.Σ. του Παναθηναϊκού, αλλά και κατά του ίδιου του Αλαφούζου. Μέσω της εν λόγω κίνησης οι "Σύμμαχοι" θα ζητήσουν επί της ουσίας εισαγγελική παρέμβαση για να επιτραπεί πρόσβαση στα οικονομικά στοιχεία και να γίνει αναλυτικός, οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ. Με στόχο, εφόσον πάρουν μέσω δικαστηρίου το "πράσινο φως" για να παραλάβουν τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, να εξεταστεί ενδελεχώς ακόμη και το ενδεχόμενο να στοιχειοθετείται "κακοδιαχείριση με δόλο", εκ μέρους της σημερινής διοίκησης του Παναθηναϊκού!

Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα διοίκηση της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας", είχε απευθυνθεί στις αρχές Ιανουαρίου προς την ΠΑΕ, ζητώντας ενημέρωση για τα οικονομικά της ΠΑΕ. Εχοντας ως στόχο να ενημερώσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να ξεκινήσει μία προσπάθεια για να συγκεντρωθούν χρήματα μέσω της "Συμμαχίας" από τους φίλους του "τριφυλλιού", τα οποία θα πήγαιναν προς τις άμεσες ανάγκες της ομάδας. Έχοντας βεβαίως αναλυτική ενημέρωση, για το που θα πήγαινε το κάθε ευρώ.

Όπως προκύπτει ρεπορταζιακά, η διοίκηση της "πράσινης" ΠΑΕ δεν τους έδωσε καμία απάντηση, μολονότι έγιναν επαφές με τον (υπηρεσιακό) πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου και εστάλησαν και τα e-mailsακόμη και προς τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο. Αντίστοιχη… σιωπή υπήρξε απ’ την πλευρά της ΠΑΕ και στις ερωτήσεις των "Συμμάχων" για την επιλογή της διοίκησης του Παναθηναϊκού να μην βάλει στο ΔΣ της ΠΑΕ, μέλος-εκπρόσωπο του σωματείου, παρά το γεγονός πως έχει το 12,5% των μετοχών (είναι ο τρίτος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ) και προβλέπεται κάτι τέτοιο βάση του καταστατικού.

Η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" θα μπορούσε να ζητήσει και καταστατικά, την παράδοση των οικονομικών στοιχείων για να ενημερωθεί, εάν είχε το 20% των μετοχών, όμως δεν μπορεί να το πράξει, διότι ακόμη κι αν –επί παραδείγματι- ζητούσε την "συνδρομή" του Ερασιτέχνη (που έχει το 10%), κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αφού ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος, έχει διοίκηση Πρωτοδικείου. Ως εκ τούτου, ο μοναδικός δρόμος που είχε πλέον η "Παναθηναϊκή Συμμαχία" για να λάβει τα οικονομικά στοιχεία, ήταν ο νομικός, σε μία υπόθεση που θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον…»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου