Τελικά το πιο "μαγαζί-γωνία" είναι ο Παναθηναϊκός


Κόντρα στο...πνεύμα της τελευταίας δεκαετίας που θέλει τον Παναθηναϊκό ως τον φτωχό συγγενή και τον κόσμο του να δέχεται καθημερινή πλύση εγκεφάλου για το πόσο μη ελκυστική είναι η ομάδα τους, ας μου επιτρέψετε να τονίσω για ακόμη μια φορά πως ο Παναθηναϊκός είναι "μαγαζί-γωνία".

Τώρα που όλα μεταφράζονται σε νούμερα και κανένας δεν επιτρέπεται να έχει ρομαντικές τάσεις, επιτρέψετε μου να είμαι πιο πεπεισμένος από ποτέ, πως ο Παναθηναϊκός όχι μόνο είναι "μαγαζί-γωνία", αλλά είναι το πιο "μαγαζί-γωνία" στον Ελλαδικό χώρο.


Η τελευταία ιστορία του Δ.Γιαννακόπουλου με το "Athens Alive Oaka" είναι η απόλυτη απόδειξη αυτού.

Και όσοι νομίζεται πως απλά έτυχε να είναι ένας επιχειρηματίας που έχει τρέλα με τον Παναθηναϊκό, θα σας ζητήσω να πάτε λίγο τον χρόνο πίσω...

Ο Παναθηναϊκός -σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεγάλες Ελληνικές ομάδες που (τους) έχτισαν ή χτίζουν τα γήπεδα τους- έχει εμπλακεί κι άλλες φορές σε κάτι πιο...μεγάλο.

Με όχημα το τριφύλλι, οι κυβερνήσεις και οι διοικήσεις μας έχουν προσπαθήσει ξανά να χτίσουν ένα γήπεδο, ώστε να πετύχουν πολύ περισσότερα.

Με την ανάληψη των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, το γήπεδο στο Γουδί έπαιζε όλο και περισσότερο και εμφανιζόταν ως το έργο που θα δώσει άλλη πνοή στην Αθήνα. Στις αρχές των 00's ο Παναθηναϊκός αρχίζει να εμπλέκεται με την ιστορία του Ελαιώνα (νυν Βοτανικού), με τον τότε δήμαρχό της πόλης Δ.Αβραμόπουλο, να πηγαίνει βόλτες με το ελικόπτερο τον Α.Φιλιππίδη και να του δείχνει πως το «τριφύλλι» μπορεί να αναγεννήσει μια ξεχασμένη περιοχή.

Λίγο μετά, ο τότε υπουργός του ΠΕΧΩΔΕ της ΝΔ Γ.Σουφλιάς πρότεινε στον Γιάννη Βαρδινογιάννη το Ελληνικό για να γίνει το νέο σπίτι του Συλλόγου, με στόχο να αναγεννηθεί ξανά η περιοχή και να πάψει να υπάρχει ο ερημωμένος χώρος του πρώην αεροδρομίου.

Και κάπου εκεί βγαίνει ξανά στο προσκήνιο η λύση του Βοτανικού, όπου εμπλέκεται η Λεωφόρος, το εμπορικό κέντρο του Βωβού και πάει να γίνει η μεγάλη μπίζνα, η οποία θα αλλάξει δραστικά τον χάρτη της πρωτεύουσας. Μια λύση που έφτασε κοντά στην πραγματοποίηση της, αλλά έπεσε στα επιχειρηματικά συμφέροντα των...κορμοράνων.

Τον Ιανουάριο του 2008 εμφάνιζεται η ΠΕΚ και γίνεται παρέλαση ισχυρών ονομάτων του επιχειρηματικού κόσμου και κάποιοι εξ αυτών καταλήγουν λίγους μήνες αργότερα να βάλουν 65.000.000 ευρώ για λίγοτερο από το...40% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Λίγο καιρό αργότερα και αφού ο Βοτανικός έπεφτεσε βράχια, ο Α.Βγενόπουλος παρουσιάζει την «Παναθηναϊκή πολιτεία» στο ΟΑΚΑ που είναι στην ίδια νοοτροπία με την σημερινή πρόταση του Δ.Γιαννακόπουλου.


Όλα τα παραπάνω είναι μερικά παραδείγματα που δείχνουν πόσο ισχυρό brand είναι ο Παναθηναϊκός και η συνεχής σύνδεση του γηπεδικού ζητήματος με την αναμόφωση της συνολικής εικόνας της Αθήνας, δείχνει πόση μεγάλη επιρροή μπορεί να έχει ο συγκεκριμένος σύλλογος στην Ελληνική κοινωνία.


ΥΓ: Αυτά προς όσους...τρέμουν μη τυχόν και πάψει να υπάρχει ο Παναθηναϊκός, εάν κλείσει το πορτοφόλι του ο κάθε επιχειρηματίας.

Σχόλια