Και τώρα τρέχουμε...


Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην παράταση με 85-87 από τον Ολυμπιακό. Η δεύτερη εντός έδρας ήττα στην σεζόν είναι μια «μαχαιριά», αφού το πλεονέκτημα γίνεται πολύ δύσκολο και ίσως η ομάδα θα χρειαστεί να...μετρήσει τα εναπομείναντα ματς για να οδηγήσει το σταύρωμα των προημιτελικών στο ΣΕΦ.


Η ομάδα του Τ.Πασκουάλ έπαιζε σαν υπνωτισμένη για 30', μη μπορώντας να καλύψει την διαφορά στο σκορ που κυμαινόταν γύρω στους 10 πόντους, όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέεβασε στροφές, με τον Καλάθη να γίνεται όλο και πιο καθοριστικός, μείωσε την διαφορά, βρέθηκε μπροστά στο σκορ και είχε στην τελευταία επίθεση την νίκη στα χέρια του, αλλά έπεσε στον μοιραίο Τζέιμς και πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς και να βλέπει αλλιώς την συνέχεια στην Euroleague.

Στην παράταση τράβαγε μόνο ο Καλάθης, αλλά πάλι κάποιες κακές επιλογές, τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση, ήταν αρκετές για να μην δώσουν την νίκη.

Πολλά τα παράπονα του Πασκουάλ για την διαιτησία.

Τώρα...αυτό που μετράει είναι το τώρα, δηλαδή πως έχουν τα πράγματα από εδώ και στο εξής.

Απομένουν 6 αγώνες και οι 4 είναι εκτός, εκ των οποίων οι δύο είναι σε Μαδρίτη και Τελ Αβίβ. Η ομάδα, αν δεν ξετινάξει από πάνω της «το σύνδρομο των εκτός», τότε μπορεί τα προβλήματα να είναι χειρότερα και από την απώλεια της τέταρτης θέσης. Την δεδομένη χρονική στιγμή το πλεονέκτημα είναι...1 νίκη μακριά και με διπλό την ερχόμενη αγωνιστική στην Μαδρίτη (8/3) τα πράγματα πάλι αλλάζουν (νίκη-δώρο της Φενέρ στην έδρα της Ρεάλ).

YΓ: Σχετικά με την τελευταία φάση του Τζέιμς στην κανονική διάρκεια...ναι είχε να δώσει πάσες, ναι ο χρόνος που είχε ήταν υπεραρκετός για να μην τον σπαταλήσει σε ντρίπλες, ναι φέρθηκε επιπόλαια, ναι ήθελε να το πάρει μόνος του...αλλά να τον κράζουμε είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όταν πριν 2 εβδομάδες όλοι αποθεώναμε την επιστροφή του. Αυτός ήταν πέρυσι. Δεν άλλαξε. Ασχέτως, αν πρέπει να "μετράει" καλύτερα κάποιες συνθήκες.

ΥΓ2: Σχετικά με την διαιτησία...δεν σκαμπάζω πολλά από μπάσκετ, όμως να ξεκινάμε την ίδια ιστορία που κάνουν οι γαύροι όταν χάνουν από εμάς δε νομίζω πως έχει και πολύ νόημα.

ΥΓ3: Ελπίζω η ιστορία με τον Δ.Γιαννακόπουλο και την Euroleague να μην επηρεάζει τους παίκτες, γιατί στο τέλος χαμένη η ομάδα θα βγει.

ΥΓ4: Αν παίξουμε με μειονέκτημα ξεκάθαρα το ΣΕΦ είναι η καλύτερη και πιο βατή επιλογή. Οι άλλες έδρες απλά θα μας οδηγήσουν σε έναν άδοξο/παλικαρίσιο αποκλεισμό.

ΥΓ5: Τον γαύρο ξέρουμε να τον κερδίζουμε. Το ξέρουν και οι ίδιοι. Το ζητούμενο είναι ότι δεν ξέρουμε να κερδίζουμε τα εκτός με συνέπεια να μην ψηλώνει το ταβάνι μας στην Ευρώπη.

Σχόλια