Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018

Από 3ος έως 6ος ο Παναθηναϊκός στα play offΔιαβάστε όλα τα σενάρια:


α) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 3ος

Για να φτάσουν οι «πράσινοι» στην 3η θέση θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να νικήσουν την Αρμάνι στο Μιλάνο και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός να γνωρίσει την ήττα από την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ και η Ρεάλ να χάσει από την Μπάμπεργκ στην Μαδρίτη. Έτσι θα προκύψει διπλή ισοβαθμία στο 19-11 μεταξύ των «αιωνίων» με τον Παναθηναϊκό να είναι 3ος και τον Ολυμπιακό 4ο. Αντίθετα, η Ρεάλ θα «πέσει» στην 5η θέση με ρεκόρ 18-12.

β) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 4ος

Δύο είναι οι τρόποι για να βρεθεί ο Παναθηναϊκός στην 4η θέση. Με την προϋπόθεση να κερδίσει την Αρμάνι Μιλάνο εκτός έδρας θα πρέπει την ίδια ώρα η Ρεάλ να γνωρίσει την ήττα από την Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη και ο Ολυμπιακός να επικρατήσει της Ζάλγκιρις στο Φάληρο. Σε αυτήν την περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν 20-10, ο Παναθηναϊκός 19-11 και η Ρεάλ 18-12.

Το δεύτερο σενάριο για την 4η θέση έχει να κάνει με τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Ρεάλ Μαδρίτης στο 19-11! Σε αυτήν την περίπτωση η 3η θέση θα ανήκει στον Ολυμπιακό, η 4η στον Παναθηναϊκό και η 5η στη Ρεάλ Μαδρίτης. Κι αυτό διότι οι Ισπανοί έχουν δύο ήττες από τον Ολυμπιακό και υστερούν σε οποιαδήποτε ισοβαθμία υπάρχουν μέσα οι «ερυθρόλευκοι» με αποτέλεσμα να ευνοηθεί ο Παναθηναϊκός.

Με απλά λόγια οι «πράσινοι» θέλουν δική τους νίκη στο Μιλάνο και ήτα του Ολυμπιακό στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις.

γ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5ος

Αυτό είναι το πιο... λογικό εάν και εφόσον έρθουν όλα τα αποτελέσματα φυσιολογικά. Δηλαδή να κερδίσουν και οι τρεις ομάδες (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Ρεάλ) την τελευταία αγωνιστική. Σε αυτήν την περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί στην 5η θέση αφού θα ισοβαθμίσει με τους Μαδριλένους στο 19-11 και όπως είναι γνωστό η ισπανική ομάδα έχει το πάνω χέρι στην μεταξύ τους ισοβαθμία. Ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος με 20-10 ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι επίσης 5ος σε περίπτωση που γνωρίσει την ήττα στο Μιλάνο, ανεξαρτήτων αποτελεσμάτων στα υπόλοιπα παιχνίδια. Πάντως εάν και εφόσον τερματίσει 5ος θα παίξει σίγουρα με τη Ρεάλ.

δ) ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 6ος

Αν και εφόσον ο Παναθηναϊκός δεν καταφέρει να περάσει από το Μιλανο και την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός χάσει από την Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ, τότε θα έχουν «εμφύλιο» αιωνίων στα προημιτελικά. Σε αυτήν την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είναι 3ος, η Ρεάλ 4η, η Ζαλγκιρις 5η και ο Παναθηναϊκός 6ος επειδή οι Λιθουανοί «έχουν» στην ισοβαθμία τους «πράσινους»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου