Το «σύνδρομο των εκτός» χτύπησε και στην Ρωσία


Χαμηλή πτήση πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στο σημερινό παιχνίδι με την Χίμκι στην Ρωσία, χάνοντας με κάτω τα χέρια 78-61. Η ομάδα του Τ.Πασκουάλ είχε σε κακή μέρα τον Καλάθη, δεν τράβαγε και κανένας άλλος, οπότε μοιραία ήρθε μια ήττα που φέρνει στα σχοινιά ακόμη περισσότερο το πλεονέκτημα.


Ο Παναθηναϊκός «πάσχει» από κάποιο σύνδρομο στα εκτός έδρας παιχνίδια και αυτό φάνηκε για ακόμη μια φορά.  Άλλοτε δεν μπαίνει ποτέ στα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ, άλλοτε αυτοκτονεί μόνος του.

Όταν ο στόχος είναι η πρόκριση στο Final 4, τότε η ομάδα πρέπει να μάθει να κερδίζει έξω και να έχει μέταλλο. Καλή η δυναμική που βγάζει το ΟΑΚΑ αλλά μόνο του -λογικά- δεν αρκεί για να πάει μακριά η βαλίτσα στην Ευρώπη. Και σίγουρα δεν θα ήταν θέμα, αν απλά έχανε το ματς (ακόμη κι έτσι όπως το έχασε σήμερα) στην Χίμκι, αλλά το ρεκόρ στα εκτός είναι 3-6. Με την μια εκτός νίκη να είναι στο ΣΕΦ, που μεταξύ σοβαρού και αστείου δεν λογίζεται πλέον ως αντίπαλη έδρα.

Η ομάδα λοιπόν πρέπει να μάθει να νικάει και έξω, αν θέλει να πάει Βελιγράδι. Γιατί λογικά θα χρειαστεί να κερδίσει κάποιο σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι σε ξένο έδαφος, για να πάρει μια τέτοια πρόκριση. Εκτός κι αν η μοίρα τα φέρει έτσι και σταυρωθούμε με τον Ολυμπιακό, όπου τότε είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Ο μαραθώνιος της Euroleague έχει άλλες 7 αγωνιστικές με τις Χίμκι, Ρεάλ και Ζαλγκίρις να βράζουν στο ίδιο καζάνι με εμάς.

Σχόλια