Τελικά ξενέρωσε (και) το SDNA για Κουρμπέλη-Πάοκ


Όπως φαίνεται το Sdna ξενέρωσε με το «ναυάγιο» στην μεταγραφή του Κουρμπέλη στον Πάοκ τόσο, όσο και οι Αλαφούζος-Σαββίδης. Μετά την ανάρτηση τους στις 3/2 που έμοιαζε σαν να γράφτηκε από την ΠΑΕ Πάοκ, σήμερα εμφανίστηκε με νέο άρθρο που αναρωτιέται για την εξέλιξη της μεταγραφής του αρχηγού του τριφυλλιού στην Σαμπντόρια, που παρουσιαζόταν σίγουρη από τον μάνατζερ του παίκτη.

Προφανώς και σε αυτήν την ανάρτηση θα...έπεσαν πινελιές από Θεσσαλονίκη μεριά, μιας και δεν μπορούν να ξεπεράσουν την χυλόπιτα του Κουρμπέλη στην ομάδα τους.


Και αυτό είναι λογικό. Το λογικό δεν είναι η τόση...κάψα του Sdna για αυτό το ναυάγιο.

Αναλυτικά το άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα από τον Γ.Σαπουντζάκη:

Ένα από τα μεταγραφικά σίριαλ του Γενάρη ήταν αναμφίβολα αυτό της υπόθεσης του Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο Έλληνας χαφ βρέθηκε μία ανάσα από τον ΠΑΟΚ που είχε καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό για την απόκτησή του πρόταση ύψος 1,6 εκατ. ευρώ συν τρεις παίκτες (όχι με την μορφή δανεισμού). Μία πρόταση που άφηνε ικανοποιημένους τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, ενώ παράλληλα προέβλεπε και ψηλές αποδοχές για τον ποδοσφαιριστή. Παρ’ όλα αυτά, ο Κουρμπέλης δεν μπήκε ποτέ στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη και ο λόγος ήταν η παρέμβαση του ατζέντη του, Αντώνη Αποστολόπουλου. Την ώρα, λοιπόν, που ο παίκτης έδειχνε πεπεισμένος να ανηφορίσει προς την Θεσσαλονίκη και ενώ απέμεναν λίγες μόνο ώρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, ο εκπρόσωπός του έβαλε «γερά» στο τραπέζι των συζητήσεων την ιταλική Σαμπντόρια, ισχυριζόμενος μάλιστα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού ότι θα έφτανε επίσημη πρόταση των Γενοβέζων για το διεθνή μέσο. 


Για να πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή ο σύλλογος από τη Γένοβα είχε δεδομένα τον παίκτη στο ραντάρ του. Άλλωστε, τα όσα σας είχε μεταφέρει το SDNA επιβεβαιώνονταν τόσο από τα δημοσιεύματα των Ιταλών δημοσιογράφων που μετά από επικοινωνία με τον τεχνικό διευθυντή της Σαμπντόρια τόνιζαν πως υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά και από την παρουσία του αρχισκάουτερ της ομάδας στον αγώνα του Παναθηναϊκού με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Ριζούπολης. Άλλο όμως το δεδομένο ενδιαφέρον, κι άλλο η κατάθεση επίσημης πρότασης... 

Εξ αρχής όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν στο ότι τελικώς η μεταγραφή δεν θα πραγματοποιηθεί. Τα ιταλικά ΜΜΕ μετέδιδαν το μεσημέρι της 31ης του Γενάρη πως η Σαμπντόρια έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφές της και την ίδια ώρα ο Αντώνης Αποστολόπουλος ήταν κατηγορηματικός στο ότι θα έρθει πρόταση από τον ιταλικό σύλλογο για την απόκτηση του Κουρμπέλη με την μορφή που ήρθε από την Μπενφίκα για την περίπτωση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, με καταβολή χρημάτων στο τριφύλλι τώρα και μετακίνηση του παίκτη το προσεχές καλοκαίρι.

Κάπως έτσι, ο ίδιος ο Κουρμπέλης έδειξε να το ξανασκέφτεται και τελικά φάνηκε ιδιαίτερα διστακτικός στην προοπτική του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά απέσυρε τον ενδιαφέρον του για τον Έλληνα χαφ και έτσι πλέον άπαντες περίμεναν την πρόταση της Σαμπντόρια. Ο Αντώνης Αποστολόπουλος ξεκαθάριζε πως αυτό θα συνέβαινε εντός δέκα ημερών το πολύ και μάλιστα διέρρεε πως θα κανονιζόταν και συνάντηση ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές στην Ιταλία για να «κλείσει» το deal. Σήμερα, δύο εβδομάδες μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση αλλά και κανένα ραντεβού για την περίπτωση του Κουρμπέλη. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως η Σαμπντόρια έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τον παίκτη, καθώς είναι πιθανό το καλοκαίρι να επανέλθει στο προσκήνιο. Ωστόσο, η δέσμευση του Αντώνη Αποστολόπουλου για off season μεταγραφή φαίνεται πως καταρρίπτεται και αφήνει τεράστια ερωτηματικά για το ρόλο που έπαιξε ο Έλληνας μάνατζερ κατά τη διάρκεια των επαφών Παναθηναϊκού - ΠΑΟΚ για τον διεθνή ποδοσφαιριστή.  

Όπως καταλαβαίνει κανείς η εξέλιξη αυτή προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια στους ανθρώπους τόσο του Παναθηναϊκού που τελικώς δεν ολοκληρώθηκε μία μεταγραφή που έκριναν ως συμφέρουσα για το τριφύλλι, αλλά και του ΠΑΟΚ που τελικώς δεν απέκτησαν τον παίκτη. Μάλιστα, για την ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος ατζέντης τους  δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις με την στάση του. Και πλέον όσοι κάνουν λόγο για «ύποπτο ρόλο ρόλο ενός μάνατζερ που πρωταγωνιστεί σε περίεργα παιχνίδια στις πλάτες δύο τόσο ιστορικών συλλόγων» έχουν τα γεγονότα να ενισχύουν τους ισχυρισμούς τους.  


Το σχετικό κείμενο που είχε προηγηθεί στις 3/2 αναρτημένο από την Μ.Αλεξοπούλου:

Το γνωμικό έχει ως εξής: Μπορείς να ξεγελάς όλους τους ανθρώπους για λίγο καιρό, λίγους ανθρώπους για όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους τους ανθρώπους για όλο τον καιρό. Δύστυχε Αβραάμ Λίνκολν, πόσο λίγα γνώριζες… Πόσο λίγο μπορούσες να φανταστείς τη σύγχρονη Ελλάδα! Το μέρος όπου μπορείς να ξεγελάς όλους τους ανθρώπους για όλο τον καιρό, να λογίζεσαι ως θύμα και να έχεις αρκετές πιθανότητες να πάρεις και κάποιο βραβείο. Έτσι, για την αλητεία…

Η ιστορία μας τοποθετείται χρονικά σε διάρκεια μεγαλύτερης της μιας δεκαετίας. Εμπίπτει, λοιπόν, στο «για πολύ καιρό». Ποσοτικά, αφορά - συν τις άλλοις - δύο ομάδες που έχουν εκατομμύρια κόσμου πίσω τους, συνεπώς εμπίπτει και στο «πολλούς ανθρώπους». Το ζητούμενο είναι αν θα επιτραπεί να φτάσει στο «για όλο τον καιρό» ή αν η δράση του Αντώνη Αποστολόπουλου θα σταματήσει, με την υπόθεση του Δημήτρη Κουρμπέλη να είναι εκείνη που θα αποδειχθεί το… παγόβουνό του.

Ο Έλληνας Fifa agent έχει αυτή τη στιγμή μερικά δυνατά χαρτιά στο πελατολόγιό του. Ο Τάσος Δώνης, ο Θανάσης Ανδρούτσος, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο Πραξιτέλης Βούρος και, φυσικά, ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Τον προηγούμενο Απρίλιο η στάση του, την οποία και θα αναλύσουμε στην πορεία του κειμένου, στην υπόθεση Λημνιού είχε ως αποτέλεσμα να χάσει μερικά ακόμα πιο δυνατά χαρτιά. Στην εταιρία «Sports Connection» υπήρξε σχίσμα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο μάνατζερ Χρήστος Αποστόλου, να ιδρύσει την «Fair Football Agency» και να τον ακολουθήσουν οι Παναγιώτης Ρέτσος, ο Γιώργος Μανθάτης, ο Αλέξανδρος Κατράνης και, φυσικά, ο Δημήτρης Λημνιός.

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση…

Θα πιάσουμε το κουβάρι από το μίτο. Την άκρη, δηλαδή, που θα μας βοηθήσει να το ξετυλίξουμε και να φτάσουμε στην αρχή. Ο Αντώνης Αποστολόπουλος είναι το κεντρικό πρόσωπο των τελευταίων ημερών στο χώρο του ποδοσφαίρου ή ορθότερα στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου, καθότι δε θα δοθεί ρόλος πρωταγωνιστή σε έναν μάνατζερ. Πρωταγωνιστής είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος δικαίως αποθεώθηκε χθες στο Κορωπί και κυρίαρχο στοιχείο είναι οι δύο ομάδες που ενεπλάκησαν στη μεταγραφή του διεθνή μέσου. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Το θέμα, όμως, είναι ότι αμφότεροι οι σύλλογοι έμειναν ξεκρέμαστοι εξαιτίας των χειρισμών του εκπροσώπου του Κουρμπέλη. Κι αν ο ΠΑΟΚ έχασε απλώς μια επιπλέον λύση στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να χάσει πολλά περισσότερα, αν δεν έρθει η πολυθρύλητη πρόταση από την Σαμπντόρια. Το έσοδο των δύο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα έβαζαν στα ταμεία τους οι πράσινοι αν ανηφόριζε ο Έλληνας μέσος προς Θεσσαλονίκη, θα βοηθούσαν να βγει… αναίμακτα η χρονιά και θα κάλυπταν μέρος της μαύρης τρύπας που υπάρχει στην ΠΑΕ. Άντ’ αυτού, αυτή τη στιγμή τα έσοδα είναι στο μηδέν και η Σαμπντόρια παραμένει απλώς μια ποδοσφαιρική ομάδα στη Γένοβα!

Τα πήγαινε-έλα των τελευταίων ημερών στη μεταγραφική περίοδο είναι γνωστά. Ο ΠΑΟΚ καταθέτει επίσημη πρόταση στον Παναθηναϊκό για τον Δημήτρη Κουρμπέλη και εκτός από το οικονομικό μέρος, περιλαμβάνει και τρεις ποδοσφαιριστές. Οι πράσινοι φέρονται έτοιμοι να αποδεχτούν, όταν ξαφνικά από άγνωστη πηγή αρχίζει να διαρρέει σε μερίδα του Τύπου ότι έρχεται πρόταση από το εξωτερικό. Στελέχη του δικεφάλου του βορρά έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους τεχνικούς διευθυντές των ομάδων που γράφονται (Τζένοα, Φιορεντίνα, Σαμπντόρια) και ισχυρίζονται ότι πρόκειται για fake news, κάτι που μεταφέρουν στην πλευρά του Παναθηναϊκού.

Η υπόθεση έρχεται ξανά… τούμπα και ο Δημήτρης Κουρμπέλης λίγο πριν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου φτάνει μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ. Η πρόταση γίνεται αποδεκτή από τον Παναθηναϊκό και ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου γράφονται οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου. Κατόπιν επιθυμίας του Αντώνη Αποστολόπουλου αλλάζουν κάποιοι όροι, ο ίδιος στέλνει επιβεβαίωση συμφωνίας κι ενώ όλοι περιμένουν τις τελικές υπογραφές από την πλευρά του παίκτη, εκείνος κάνει πίσω χωρίς να επικαλεστεί κάποια δικαιολογία. Φυσικά, στον Τύπο γράφεται εκ νέου για πρόταση της Σαμπντόρια, η οποία δεν έχει έρθει μέχρι τώρα και μένει να δούμε αν θα έρθει μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ο Αποστολόπουλος ισχυρίζεται.

Στη διοικητική ηγεσία του Παναθηναϊκού… πανιάζουν, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να τους δώσει τα λεφτά που βγάζουν τη χρονιά, ενώ ο Ουζουνίδης περιμένει και τρεις ποδοσφαιριστές για να έχει αξιόπιστες λύσεις στα χέρια του. Οι ποδοσφαιριστές θα γίνουν στην πορεία δύο και αυτό θα συμβεί καθότι ο ΠΑΟΚ αποφασίζει μεν να αποσυρθεί από την διεκδίκηση του Δημήτρη Κουρμπέλη, αλλά αναγνωρίζει ότι το ναυάγιο δεν ήταν ευθύνη του Παναθηναϊκού. Το déjà vu, ωστόσο, τον αναγκάζει να κηρύξει τον Αντώνη Αποστολόπουλο ως έναν από τους ανθρώπους που δεν πρόκειται να αποτολμήσει καν να συνεργαστεί μαζί του στο μέλλον.

Η σύμπτωση με τον Έλληνα μάνατζερ και τον ΠΑΟΚ ήταν επαναλαμβανόμενη και όταν αυτό συμβαίνει παύει να λογίζεται ως τέτοια.Ειδικά όταν γίνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, που η μνήμη δεν προλαβαίνει να ασθενήσει. Παρόμοια περιστατικά μεταγραφικής τρέλας έζησαν και πέρυσι οι παράγοντες του δικεφάλου με την περίπτωση του Δημήτρη Λημνιού. Ενός ακόμα ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος το διάστημα εκείνο εκπροσωπούταν από τον Αποστολόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ κινήθηκε την προηγούμενη άνοιξη για την απόκτηση του Έλληνα μεσοεπιθετικού, ο οποίος είχε «διπλό» συμβόλαιο με τον Ατρόμητο. Ένα που έληγε το καλοκαίρι του 2017 κι ένα το οποίο η πιάτσα θεωρούσε διάτρητο και έληγε το 2018. Οι δύο ομάδες συμφωνούν σε ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ και σε εκείνο το σημείο έρχεται η παρέμβαση του Έλληνα μάνατζερ. Ο Αποστολόπουλος στη συνάντηση με τον ΠΑΟΚ προφασίζεται λόγους για να καθυστερήσει τη μεταγραφή και φτάνει να προτείνει να περιμένουν ένα χρόνο πριν τον αποκτήσουν. Παρουσιάζει, μάλιστα, κατά την προφανώς προσφιλή του τακτική και ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για τον ποδοσφαιριστή.

Καμία πλευρά δεν «ψήνεται» από τα επιχειρήματα του Αντώνη Αποστολόπουλου και η μεταγραφή προχωράει και ολοκληρώνεται κανονικά. Οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι ο ατζέντης ήθελε να στείλει τον πελάτη του στον Ολυμπιακό ως ελεύθερο και γι’ αυτό έψαχνε τρόπους να καθυστερήσει τη συμφωνία, κάτι που μπορεί εν μέρει να επιβεβαιωθεί από δύο γεγονότα. Αφενός έχουμε τις δηλώσεις του Στέλιου Λημνιού, πατέρα του ποδοσφαιριστή, ο οποίος τόνισε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης: «Στο παρασκήνιο υπήρχε και ο Ολυμπιακός. Δούλευε υπόγεια όμως. Εγώ προσωπικά του είπα να πάει στον ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚ και τίποτα άλλο. Το μεγάλο το αφεντικό έλεγε Ολυμπιακός, ο μεγάλος μάνατζερ δηλαδή».

Αφετέρου έχουμε το τέλος εποχής που έφεραν οι χειρισμοί στην υπόθεση του Δημήτρη Λημνιού. Όπως αναφέρθηκε και πρωτύτερα στο κείμενο, ο Χρήστος Αποστόλου αποχώρησε από την «Sports Connection» για να ιδρύσει την «Fair Football Agency» και να πάρει μαζί του εκτός από τον νυν άσο του ΠΑΟΚ, αρκετούς ακόμα ποδοσφαιριστές.

Persona non grata!

Ξετυλίγοντας στο κουβάρι προς τα πίσω, φτάνουμε στο 2014. Εκεί θα βρούμε ακόμα ένα επεισόδιο στις σχέσεις του ΠΑΟΚ με τον Αντώνη Αποστολόπουλο. Από μόνο του ούτε εκείνο ήταν ικανό για να κόψει τις γέφυρες, ωστόσο πλέον, εν έτει 2018, είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Έλληνας ατζέντης θεωρείται persona non grata για τον δικέφαλο του βορρά. Το θέμα, τότε, είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι μιλάμε για τον Κλάους των 17 γκολ σε 47 ματς την προηγούμενη σεζόν και προφανώς ότι για τον Κλάους με την εικόνα που είχε αποχωρώντας από τον ΠΑΟΚ.

Οι συζητήσεις για ανανέωση είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο. Η οικονομική διαφορά ανάμεσα στον Έλληνα επιθετικό και τον ΠΑΟΚ ήταν χαώδης και δεν βρισκόταν κοινή συνισταμένη παρά τις συνεχείς συναντήσεις. Μέχρι που ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου, ο Αθανασιάδης καινοτόμησε. Άφησε τον Αντώνη Αποστολόπουλο έξω από το… παιχνίδι, συναντήθηκε μόνος του με τον Ζήση Βρύζα και ανανέωσε για τέσσερα ακόμα χρόνια με τον ΠΑΟΚ. Μια ακόμα… σατανική σύμπτωση που βρίσκουμε δύο μήνες μετά; Ένας εκ των συνεργατών του Αποστολόπουλου, ο Πάνος Γαλαριώτης αποχωρεί από το γραφείο «Sports Connection» και παίρνει μαζί του, μεταξύ άλλων, και τον επιθετικό του ΠΑΟΚ! Ένα ακόμα σχίσμα, λοιπόν, ακριβώς όπως εκείνο με τον Δημήτρη Λημνιό.

Η διαδρομή προς τα πίσω τελειώνει ή αν δούμε αντίστροφα ξεκινάει το καλοκαίρι του 2006. Το κεντρικό πρόσωπο είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με τον Αντώνη Αποστολόπουλο. Είναι μία χιλιογραμμένη ιστορία, για την οποία κάθε πλευρά δίνει τη δική της οπτική και δεν υπάρχει λόγος για επιπλέον ανάλυση. Το ξαφνικό ταξίδι στο Λίβερπουλ, η δοκιμή, η πρόταση που ποτέ δεν ήρθε, η δήθεν δήλωση περί οικοδομής, η κόντρα με τον ΠΑΟΚ, οι ακραίες εκδηλώσεις ενάντια στον ποδοσφαιριστή, η επιστροφή, η μεταγραφή του ή απλώς συνοψίζοντάς το σε μια πρόταση: Η αρχή του τέλους.

Το 2006 ξεκίνησε, το 2018 φαίνεται να ολοκληρώνεται. Ο Αποστολόπουλος είναι επικηρυγμένος για τον ΠΑΟΚ. Και ο χρόνος για να φτάσει, η σωτήρια για τον Παναθηναϊκό, πρόταση από την Σαμπντόρια μετράει αντίστροφα. Σα να φαίνεται ότι μετράει αντίστροφα ο χρόνος και για εκείνο το γνωμικό. Βρε μπας και δικαιωθεί ο Αβραάμ Λίνκολν και στην Ελλάδα; 

Σχόλια