Στο προσκήνιο ξανά ο Βοτανικός;


Την ώρα που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας με τα οικονομικά του προβλήματα να αυξάνονται, υπάρχουν εξελίξεις στο εμπορικό κέντρο του Βοτανικού που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον Σύλλογο.

Το θέμα ανέδειξε ο δημοσιογράφος Ν.Ρουσάνογλου με άρθρο του στο site της Καθημερινής, συμφερόντων του Γ.Αλαφούζου, αναφέροντας πως Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και ο Αμερικάνικος όμιλος Hines είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ένα έργο που έμεινε στην μέση πριν μια δεκαετία και αποτέλεσε παράλληλα την αφορμή να μπλοκαριστεί το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.


Σύμφωνα με το άρθρο, οι τρεις πλευρές έχουν εκτιμήσει την επένδυση κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, έχουν ολοκληρώσει τις μελέτες τους και ξεκινάνε τις ενέργειες τους σχετικά με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν τις εξελίξεις σχετικά με την οικοδομική άδεια:

1. Το Συμβούλιο της Επικρατείας είναι υπέρ του έργου, με δεδομένο πως θα υπάρξει παράλληλη κατεδάφιση του γηπέδου της Λεωφόρου, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα.

2. Το Προεδρικό Διάταγμα διασφαλίζει το γήπεδο της Λεωφόρου έως ότου ο Παναθηναϊκός μπει στο νέο του γήπεδο, όπου κι αν βρίσκεται αυτό.


Όπως εύκολα καταλαβαίνετε, για να προχωρήσουν οι Αμερικάνοι και οι τράπεζες στην ολοκλήρωση του εμπορικού, πρέπει ο Παναθηναϊκός να καταλήξει σε νέο γήπεδο.

Τι σημαίνει αυτό;

Σε περίπτωση λοιπόν που σημαίνει κάτι...

Ή η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί με τον Παναθηναϊκό να προχωράει με το πλάνο του Δ.Γιαννακόπουλου και το «PAO Foundation» ή ο Παναθηναϊκός μπαίνει ξανά σε...τροχιά Βοτανικού. Στην εξίσωση θα έβαζα και το Γουδί, αλλά μπροστά στις άλλες δύο προοπτικές, μου φαίνεται πιο ακριβή και χρονοβόρα και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ο Παναθηναϊκός είναι νεκρός μέχρι να λυθεί το γηπεδικό. Μόλις το γηπεδικό «ανοίξει» τότε θα γίνει ελκυστικός. Και αν οι τράπεζες «καίγονται» για το εμπορικό και έχουν βρει τα κεφάλαια, φαντάζομαι δεν θα τηρούν άλλο στάση αναμονής...

Σχόλια