«Έσκασε» στην Μπάμπεργκ


Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε στην Βαμβέργη κουρασμένος, χωρίς δημιουργία, χωρίς λύσεις και γνώρισε μια σκληρή ήττα με 95-72.

Η ομάδα του Τ.Πασκουάλ βρέθηκε από την αρχή του αγώνα, να ακολουθεί τους Γερμανούς και πήγε στα ημίχρονο με -10. Ένα καλό τρίτο δεκάλεπτο, με την άμυνα να είναι αποτελεσματική, κατέβασε την διαφορά μόλις στους δύο πόντους και έβαλαν το «τριφύλλι» ξανά στο παιχνίδι. Όμως το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν εφιαλτικό με το επιμέρους σκορ να είναι 38-19 (!) και την ομάδα να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία να περάσει στην δεύτερη θέση.


Ο Ν.Καλάθης για ακόμη μια φορά έκανε ένα μεγάλο παιχνίδι σταματώντας στους...31 πόντους και μονοπώλησε στο σκοράρισμα της ομάδας, αφού κανένας άλλος πλην του Παππά (11π.) δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων.

Η ήττα αυτή σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως γκέλα, αφού η Μπάμπεργκ είναι από τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας, όμως δεν είναι κάτι απρόοπτο μιας και πρώτον οι Γερμανοί έχουν πετύχει σχεδόν όλες τους τις νίκες στην έδρα τους, δεύτερον η Ευρωλίγκα είναι μια πολύ σκληρή διοργάνωση με πολλά σκαμπανεβάσματα και τρίτον η ομάδα κάνει κοιλιά τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την άμυνα του σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, παρά μόνο σε κάποια σημεία στο τρίτο δεκάλεπτο, δεν παρουσιάστηκε διαβασμένος και η ήττα ήταν μοιραίο επακόλουθο.

Ήταν καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα γερό «άλμα» στην δεύτερη θέση, αυτό δυστυχώς δεν έγινε, όμως η ζωή συνεχίζεται. Το ζητούμενο είναι πόσο θα κρατήσει αυτό το «σκάσιμο» γιατί σίγουρα είναι απόλυτα φυσιολογικό η ομάδα να κάνει κοιλιά μέσα στην σεζόν.

Σχόλια