Παναθηναϊκά Νέα: Βλαχοδήμος, Τραμπζονσπορ και οι δανεικοί της Μπενφίκα



Συνοπτικά οι πιο σημαντικές ειδήσεις από την «πράσινη» επικαιρότητα...


ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΑΝΕΙΚΟΥΣ Η ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Το "κανάλι" που άνοιξε ο Παναθηναϊκός με τη Μπενφίκα στην πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, είναι πολύ πιθανό να έχει και… συνέχεια, αυτή τη φορά με… αντίθετα δρομολόγια. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Πορτογαλία των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το ρεπορτάζ των "Λουζιτανών", η Μπενφίκα πρότεινε πριν από λίγες ημέρες στους ανθρώπους του "τριφυλλιού" για 6μηνο δανεισμό, δύο ταλαντούχους επιθετικούς απ’ την Β’ ομάδα της.

Ο λόγος για τον 19χρονο φορ Ζοζέ Γκόμες, με καταγωγή απ’ τη Γουινέα Μπισάου, αλλά διεθνή με όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (49 ματς και 27 γκολ απ’ την U15 ως την U20 των Πορτογάλων), ο οποίος αγωνίζεται στη Μπενφίκα Β κι έχει 3 γκολ και 2 ασίστ σε 17 αγώνες με τη "μικρή" ομάδα των "αετών της Λισσαβόνας" στην εφετινή Ledman Liga Pro και στο UEFA Youth League, όπου έκανε πολύ καλές εμφανίσεις κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βασιλεία και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο δεύτερος παίκτης που πρότειναν οι Λουζιτανοί στους "πράσινους" είναι ο 19χρονος Βραζιλιάνος κυνηγός Βινίσιους Ζάου, ο οποίος αποκτήθηκε πέρσι απ’ την ακαδημία της Ατλέτικο Παραναϊνσε και φέτος μετράει μόλις 3 ματς στη Ledman Liga Pro με τη Μπενφίκα Β.

Οι ίδιες πηγές απ’ την Πορτογαλία επισημαίνουν πως οι Λουζιτανοί έχουν προτείνει τους δύο νεαρούς στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 24ωρα (για να αποκτήσουν το έναν εκ των δύο), προκειμένου να πάρουν παιχνίδια στα πόδια τους σε πιο υψηλό επίπεδο απ’ το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας και μάλιστα είναι διατεθειμένοι να καλύψουν το συμβόλαιό τους μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Από τον Παναθηναϊκό, βλέπουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ειδικά την περίπτωση του Ζοσέ Γκόμες, που έχει ένα αρκετά ελκυστικό "πακέτο" και δεν αποκλείεται να υπάρξει πολύ πιο επίσημη κουβέντα άμεσα. Όχι για πρώτη επιλογή, αλλά ως εναλλακτική πίσω από έναν βασικό στράικερ που ψάχνουν στο "τριφύλλι" για να "γεμίσουν" την… αναιμική επίθεσή τους. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλωστε, ήταν εξαρχής θετικός, εφόσον τελείωνε το θέμα του βασικού στράικερ, να γινόταν και μία δεύτερη κίνηση για να καλυφθεί το κενό στην επίθεση, αρκεί να υπήρχε κάτι "καλό". Η περίπτωση του Γκόμες δείχνει να βρίσκεται στη λίστα με τις "πράσινες" επιλογές και όλα είναι ανοικτά εν όψει Γενάρη. (Πηγή: Contra)


ΕΝΤΟΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΤΡΑΜΠΖΟΣΠΟΡ ΓΙΑ ΜΟΛΕΝΤΟ

Ο Ροντρίγκο Μολέντο βρίσκεται στο Πόρτο Αλέγκρε και με τον ατζέντη του είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ιντερνασιονάλ, Ρομπέρτο Μέλο, όμως συζητήσεις που τον αφορούν φαίνεται πως πραγματοποιούνται και στην Τραπεζούντα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα "sporx.com", ο προπονητής της Τράμπζοσπορ, Ριζά Καλιμπάι θα ζητήσει από τον πρόεδρο την απόκτηση του 30χρονου αμυντικού. Ο Καλιμπάι είχε ως προτεραιότητα τον Γκάμπριελ Παλέτα της Μίλαν, αλλά η απόκτηση του κρύβει δυσκολίες και έχει μεγάλο κόστος.


Αντίθετα, ο Μολέντο κοστίζει λιγότερα χρήματα και ο ποδοσφαιριστής θα σκεφτόταν την προοπτική να αγωνιστεί στην Τουρκία πιο εύκολα. Το τουρκικό δημοσίευμα δεν ανέφερε πότε η Τράμπζοσπορ θα προσεγγίσει τον Παναθηναϊκό, αλλά το σημαντικότερο κομμάτι της διαπραγμάτευσης θα αφορά τη συμφωνία της τουρκικής ομάδας με τον Βραζιλιάνο στόπερ. (Πηγή: Sport24)


ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ Ο ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ

Σε ότι αφορά τον Βλαχοδήμο, οι Πορτογάλοι ανέφεραν χθες πως το πιο πιθανό αυτή τη στιγμή είναι να παραμείνει ο ομογενής γκολκίπερ στο "τριφύλλι" τουλάχιστον ως το φινάλε της σεζόν, αφού το τεχνικό τιμ των Λουζιτανών, κρίνει πως δεν υπάρχει λόγος να διαταράξει αυτή τη στιγμή τις ισορροπίες στην τριάδα των γκολκίπερ της ομάδας.

Ως εκ τούτου, περίπτωση… μετακόμισης του Odi απ’ τον Γενάρη στη Λισσαβόνα, θα υπάρξει πλέον μόνο αν προκύψει κάποιο… απρόοπτο με έναν εκ των Σβίλαρ, Βαρέλα ή Πάουλο Λόπες. (Πηγή: Contra)


ΔΕΝ ΨΗΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΕΛ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Ο Παναθηναϊκός... καίγεται να πουλήσει την μεταγραφική περίοδο που επίσημα αρχίζει σε μερικά 24ωρα, προκειμένου να ανασάνει οικονομικά. Όμως και οι άλλες ομάδες γνωρίζουν καλά την δύσκολη θέση των «πράσινων». Έτσι οι προτάσεις που κάνουν προς τον σύλλογο για παίκτες δεν είναι και οι πλέον συμφέρουσες. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του ΑΠΟΕΛ που έκανε πρόταση για την απόκτηση του Κουλιμπαλί. Η κυπριακή ομάδα προσφέρει ένα ποσό το οποίο κυμαίνεται στις 250.000 ευρώ, όμως τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο παίκτης δεν την θεώρησαν συμφέρουσα. (Πηγή: Gazzetta)


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΧΟΥΛΤ Η ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ

Ζωντανό» παραμένει το ενδιαφέρον της Άντερλεχτ για τον Νίκλας Χουλτ. Όπως αναφέρουν βελγικά δημοσιεύματα, η ομάδα των Βρυξελλών εξακολουθεί να έχει στο στόχαστρο της τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος φέρεται να μην είναι αρνητικός σε μια τέτοια μετακίνηση.

Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι η Άντερλεχτ αν θέλει πραγματικά να κάνει δικό της τον Χουλτ θα πρέπει να βιαστεί καθώς αναμένεται να προκύψει ενδιαφέρον κι από άλλες ομάδες. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. (Πηγή: Leoforos)

Σχόλια