Παναθηναϊκά Νέα: Πωλήσεις, Παναθηναϊκή Συμμαχία και διακανονισμοί


Συνοπτικά οι πιο σημαντικές ειδήσεις από την «πράσινη» επικαιρότητα...



ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ...ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ

Την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό είδαν το μεσημέρι της Παρασκευής εννέα υπάλληλοι της «πράσινης» ΠΑΕ, οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας του πλάνου περικοπών από τον Αγησίλαο Τουμαζάτο και κατόπιν πέρασαν από το λογιστήριο και πληρώθηκαν τόσο τα δεδουλευμένα όσο και τις αποζημιώσεις τους, γεγονός που δεν έμοιαζε και τόσο… αυτονόητο με όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο τρίμηνο.

Τα στελέχη που απομακρύνθηκαν από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχαν ενεργό ρόλο στα γραφεία (γραμματειακή υποστήριξη, τμήμα προσωπικού, τμήμα λογιστηρίου, ποδοσφαιρικό κ.α.) ενώ τα κενά της αποχώρησής τους δεν προβλέπεται να αναπληρωθούν από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. (Πηγή: Sdna)


ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ

Την εισροή ποσού ύψους 5 εκατ. ευρώ μέσω πωλήσεων ποδοσφαιριστών της ομάδας τον προσεχή Γενάρη, έθεσαν οριστικά στον Παναθηναϊκό ως «υπ’ αριθμόν ένα» απαραίτητο στόχο για την αποφυγή της χρεοκοπίας του συλλόγου τη φετινή σεζόν.

Oι «πράσινοι» εκτιμούν ότι τα δεκάδες ανοιχτά μέτωπα του συλλόγου είναι εφικτό να κλείσουν για να βγει η χρονιά χωρίς να υπάρξει «κανόνι», αρκεί:

Α) Να μαζευτεί το συγκεκριμένο ποσό των 5 εκατ. ευρώ στο τέλος της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου μέσω πωλήσεων παικτών.

Β) Να τεθεί σε άμεση εφαρμογή, όπως, άλλωστε, ξεκίνησε να γίνεται από την Παρασκευή, (νέο) πλάνο περικοπών εντός της ΠΑΕ.

Γ) Πέραν των πωλήσεων και των περικοπών στην ΠΑΕ, να υπάρξουν επίσης και κάποιες λύσεις συμβολαίων παικτών (βλέπε Κουτρουμπής, Ρέις, πιθανότατα και Χίλιεμαρκ) προκειμένου συνολικά (Α+Β+Γ) να πέσει το μπάτζετ από τα 11 εκατ. ευρώ του περασμένου καλοκαιριού στα 5 εκατ. ευρώ στο τέλος του Γενάρη.


Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε ότι με βάση τις εξελίξεις στο θέμα του Τσάβες και τη δεδομένη αποφυγή πληρωμής του συμβολαίου του, το υπάρχον μπάτζετ έχει ήδη πέσει κοντά στα 9,5 εκατ. ευρώ. (Πηγή: Sdna)


TO NEO Δ.Σ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

Τα οριστικά αποτελέσματα των εκλογών της 22ης Δεκεμβρίου 2017, της Παναθηναϊκής Συμμαχίας 2012, όπως αυτά προέκυψαν από τις σημερινές αρχαιρεσίες συνολικά μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και δια φυσικής παρουσίας.

Εγγεγραμμένα μέλη: 4076  (Τέσσερις χιλιάδες εβδομήντα έξι τακτικά Μέλη )

Ψήφισαν: 419 (τετρακόσια δέκα εννιά), εκ των οποίων 377 Μέλη ηλεκτρονικά και 42  Μέλη με φυσική παρουσία

Άκυρα:   0 για ΔΣ και  0 για ΕΕ, Λευκά:   3 για ΔΣ και  86 για ΕΕ

Το νέο ΔΣ: Tατιάνα Πιτυχούτη, Θεόδωρος Μαραγκουδάκης, Ιωάννης Αλεβίζος, Αντώνιος Δαμασκηνός, Άγγελος Δημητρόπουλος, Κυριάκος Δημητρίου, Αλέξανδρος Δριβάκος, Ηλίας Καλιντέρης, Αθανάσιος Κολοκυθάς, Γεώργιος Περιστέρης (αναπληρωματικό μέλος), Δημήτριος Λεμονής (αναπληρωματικό μέλος)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.paomprosta.gr/el/content/anakoinosi-kentrikis-eforeytikis-epitropis-4


ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΣ UEFA ΓΙΑ 5,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ MEXΡΙ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Παναθηναϊκός πήρε χρόνο από την UEFA, γλιτώνοντας τον υποβιβασμό και την απαγόρευση των μεταγραφών, αρκεί να διακανονίσει τις οφειλές του μέχρι την 1 Μαρτίου διαφορετικά θα τιμωρηθεί.

Η εφημερίδα «Documento» παρουσιάζει αναλυτικά την απόφαση της UEFA, από την οποία γίνεται γνωστό πως το ποσό που πρέπει να εξοφλήσουν ή να διακανονίσουν οι «πράσινοι» είναι ύψους 5.631.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων η απόφαση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από τη συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση της UEFA στην οποία θα έχει προκριθεί μέσα στις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους (2018-19, 2019-20, 2020-21), εκτός αν μπορέσει να αποδείξει έως την 1 Μαρτίου 2018 ότι θα έχει αποπληρώσει τους πιστωτές της ή θα έχει φτάσει σε διακανονισμό μαζί τους σχετικά με τα ποσά που εξακριβώθηκαν ως οφειλόμενες πληρωμές μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2017 (5.631.000 ευρώ)». (Πηγή: Sdna)


ΑΦΗΣΑΝ ΤΟΝ JAMES ΟΙ PHOENIX SUNS

Στην λύση συμβολαίου με τον Μ.Τζέιμς προχώρησαν οι Phoenix Suns, με τον πρώην γκαρντ του Παναθηναϊκού να ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του εντός ή εκτός ΝΒΑ.










ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Ο ΙΒΑΝΟΦ

O Iβάν Ιβανόφ σκοπεύει να καταγγείλει στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ τον Παναθηναϊκό για την οφειλή των 145.000 ευρώ, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο τους «πράσινους» με την απειλή του υποβιβασμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «LiveSport» ο Ιβανόφ δεν θα περιμένει τη διοίκηση του Παναθηναϊκού να τον εξοφλήσει και σκοπεύει να ασκήσει ασφυκτική πίεση, κάνοντας καταγγελία στο τμήμα αδειοδότησης της ΕΠΟ. (Πηγή: Sdna)



ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΒΕΛΓΙΟ Ο ΚΟΥΛΙΜΠΑΛΙ

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί είναι ένας από τους υποψηφίους προς πώληση στον Παναθηναϊκό και το βελγικό πρωτάθλημα παρουσιάζεται ως η επικρατέστερη επιλογή να συνεχίσει την καριέρα του.

Ο ατζέντης του παίκτη αναζητά σύλλογο στο Βέλγιο λόγω και της γαλλικής γλώσσας, την ώρα που στον Παναθηναϊκό θα συναινούσαν στην πώληση του ποδοσφαιριστή με ένα ποσό της τάξεως των 400.000-500.000 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Sportday. (Πηγή: Sdna)


ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ»

Συνέντευξη στον Sport Fm έδωσε ο Σ.Αποστολάκης και μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και την λύση που πιστεύει πως είναι η ενδεδειγμένη από εδώ και στο εξής:

«Δεν το πίστευε κανείς ότι θα βλέπαμε τον Παναθηναϊκό σε αυτό το σημείο. Αν μπορώ να κάνω μια αναφορά, το παιχνίδι ήταν ειδικών συνθηκών. Αυτά εκτιμώ ότι –από την στιγμή που τα παιδιά δεν έχουν προσαρμοστεί- μπορούν να συμβούν. 
Τα παιδιά αυτά, από την άποψη διαχείριση της κρίσης, φαίνεται ότι δεν είναι ικανά, με την εμπειρία την κατάλληλη, να πάρουν κάτι. Τα πόδια τους έχουν λυγίσει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις προσωπικότητες, να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους. Είναι όλοι ποδοσφαιριστές ίδιας κλάσης. Μετά την αποχώρηση του Μπεργκ και του Ζέκα, μόνο ο Μολέδο έχει μείνει και δεν φαίνεται να είναι ζεστός. Δεν νομίζω ότι στο παιχνίδι αυτό μπορούμε να πούμε ότι ο προπονητής έπαιξε ρόλο. 

Δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός θα κινδυνεύσει βαθμολογικά. Αυτό είναι το ακραίο σενάριο. Υπάρχει και το κακό παράδειγμα της ΑΕΚ βέβαια. Στον Παναθηναϊκό δεν το θέλει κανένας, αυτό. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει μια ομάδα ξένων που είναι συνειδητοποιημένοι και από εκεί και πέρα να υπάρχουν Έλληνες παίκτες. Δηλαδή, ο Καλτσάς θα ήταν καλύτερος τώρα αν βρισκόταν στο ρόστερ. Εγώ θα πήγαινα σε ένα τέτοιο μοντέλο.  Πρέπει σιγά-σιγά να βασιστεί σε ένα τέτοιο μοντέλο και να ανέβει η ομάδα. Αν είχαν τα παιδιά αυτά που έχουν παίξει μέχρι τώρα, 7 με 8 παιχνίδια με την πρώτη ομάδα θα ήταν περισσότερο ανταγωνιστικοί και μάλιστα ο Μαρίνος μπορεί να βοηθήσει σε αυτό τον τομέα πάρα πολύ».


ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ Ο ΜΟΛΕΔΟ

Ο Ρ.Μολέδο μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων με το τριφύλλι για το 2017, ταξίδεψε στην πατρίδα του και το Πόρτο Αλέγκρε όπου και θα περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων. Στο πλαίσιο της παραμονής του εκεί, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από τη χώρα του καφέ, θα έχει συνάντηση με το μάνατζέρ του αλλά και τους ιθύνοντες της Ιντερνασιονάλ ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους. (Πηγή: Sportfm)


ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ Η Κ17 

Διατήρησε το αήττητο σερί της για 13ο ματς η Εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού καθώς την Παρασκευή το μεσημέρι κέρδισε τον Ατρόμητο με 3-2 εκτός έδρας και παρέμεινε στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η αναμέτρηση που διεξήχθη στο Περιστέρι παρά το γεγονός ότι έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνεχή βροχόπτωση ήταν συγκλονιστική σε εξέλιξη. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ο Παύλος Μαυρουδής που πέτυχε δυο γκολ για το τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ λίγο μετά τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα αλλά οι πράσινοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο με κεφαλιά του Μαυρουδή μετά από κόρνερ του Αθανασακόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Καραγιάννης και πάλι με κεφαλιά μέσα από την περιοχή έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό λίγο μετά το 60'. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 87' σε 2-2 και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί ισόπαλο η ομάδα του Συλαϊδόπουλου πέτυχε το 3-2 και πάλι με τον Μαυρουδή στο 89' μετά από ασίστ του Ζαγαρίτη. (Πηγή: Sport24)




Σχόλια