Παναθηναϊκά Νέα: Η ανακοίνωση του Οικονόμου, η αναμονή για Μολέδο και η επιθυμία του Σανμαρτεάν


Συνοπτικά οι πιο σημαντικές ειδήσεις από την «πράσινη» επικαιρότητα...



ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «ΗΡΘΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ»

Ο Βαγγέλης Οικονόμου υπέγραψε στον Παναθηναϊκό συμβόλαιο για 2,5 χρόνια και δήλωσε:

«Ξέρω ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα. Μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα αλλά σαν σύλλογος είναι μεγάλος με πολύ κόσμο. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο προπονητής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Μου μίλησε και ο ίδιος κατ’ ιδίαν. Ξέρω ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα με πολλές απαιτήσεις βάσει ιστορίας. Η ποδοσφαιρική μου φιλοσοφία συμβαδίζει με αυτή του Παναθηναϊκού. Έρχομαι να βοηθήσω την ομάδα να κάνουμε μια καλή πορεία στο δεύτερο γύρο γιατί η βαθμολογική συγκομιδή έως τώρα δεν αντικατοπτρίζει τις πραγματικές δυνατότητες του Παναθηναϊκού»


ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ Ο ΜΟΛΕΔΟ

Ο Βραζιλιάνος στόπερ κατέστησε και χθες σαφές πως δεν πρόκειται να κάνει προσφυγή προσθέτοντας μάλιστα πως αν η κατάσταση στο σύλλογο ήταν διαφορετική όχι μόνο θα παρέμενε ως το τέλος του συμβολαίου του, αλλά θα υπέγραφε και επέκταση, αφού έχει δεθεί με την ομάδα και απολαμβάνει τη ζωή στην Αθήνα.

Όμως με τα υπάρχοντα δεδομένα, αγωνιστικά και κυρίως οικονομικά, είναι υποχρεωμένος να αποχωρήσει. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχει πρόταση που να τον καλύπτει. Η Γκεντσλερμπιρλιγκί προσφέρει 500.000 στον Παναθηναϊκό και άλλα τόσα στον παίκτη, ενώ η Ιντερνασιονάλ προσφέρει 300.000 στο «τριφύλλι» και ένα ανάλογο ποσό στον ίδιο ζητώντας του να χαρίσει χρήματα στην ομάδα για να φύγει. Οι προσφορές αυτές δεν ικανοποιούν τον Βραζιλιάνο, που θέλει ένα συμβόλαιο της τάξεως των 800.000 ευρώ και περιμένει κάτι από την Τουρκία. (Πηγή: Sportfm)


ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΟΥΣ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Σφίγγει τα λουριά ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό. Ο Εβρίτης προπονητής πήγε… κόντρα στο κλίμα των ημερών και δεν χαρίστηκε καθόλου στους παίκτες του.

Μολέδο, Βιγιαφάνιες και Ινσούα επέστρεψαν με καθυστέρηση από την εορταστική άδεια που είχαν και προανήγγειλε την τιμωρία τους με πρόστιμο, που είτε θα πληρώσουν με ένα ποσό, είτε βγάζοντας τους συμπαίκτες τους για φαγητό. «Μπορεί να είχατε λόγους, αλλά η ουσία είναι ότι καθυστερήσατε να επιστρέψετε δύο μέρες σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αποφασίστε τι θέλετε. Να σας βάλω πρόστιμο εγώ ή να σας βάλουν οι συμπαίκτες σας που ήταν συνεπείς;», ήταν τα λόγια του Ουζουνίδη προς τους αργοπορημένους.  (Πηγή: Sportfm)


ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΠΠΑ

Μέσα στη μέρα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο Νίκος Παππάς μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα του Παναθηναϊκού στη Βαλένθια.

Ο 27χρονος γκαρντ γύρισε το πόδι του και πονούσε πολύ, ενώ η αποστολή επέστρεψε αργά χθες βράδυ από την Ισπανία και αμέσως πήγε για εξετάσεις συνοδευόμενος από το ιατρικό τιμ της ομάδας.

Θεωρείται απίθανο, σε πρώτη φάση, να προλάβει το αυριανό ματς με τον Κολοσσό στη Ρόδο, ενώ θα φανεί αν υπάρχει περίπτωση να παίξει την Πέμπτη απέναντι στην Εφές στο ΟΑΚΑ. Σήμερα, εξάλλου, θα διαπιστωθεί αν ο Νικ Καλάθης θα ταξιδέψει για τη Ρόδο, αλλά εκτός σοβαρού απροόπτου θα είναι διαθέσιμος για το πρώτο ματς Ευρωλίγκας του 2018. (Πηγή: Sportfm)


ΣΑΝΜΑΡΤΕΑΝ: «ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ»

Ο Λ.Σανμαρτεάν τον περασμένο Σεπτέμβρη ανακοίνωσε την απόφαση του να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, όμως λίγους μήνες μετά είναι έτοιμος να επιστρέψει στα γήπεδα για την Βολοντάρι και με σκοπό να αγωνιστεί ξανά με την Εθνική Ρουμανίας μέσα στο 2018.

Στις δηλώσεις του, σε τηλεοπτικό κανάλι της χώρας τους, αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ την περίοδο στον Παναθηναϊκό. Τα λάθη που έκανα, τις επιλογές που έκανα εκείνη την εποχή. Νομίζω ότι είναι οι μοναδικές στιγμές όπου θα ήθελα να γυρίσω πίσω, καθώς ήμουν σε μία ομάδα που αγωνιζόταν στο Champions League και, ίσως, η καριέρα μου ήταν διαφορετική»


ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ Ο ΑΡΑΒΙΔΗΣ

Στο μεταγραφικό "κάδρο" των "πράσινων", βρίσκεται πολύ δυνατά το όνομα (και) του Χρήστου Αραβίδη. Στο πλαίσιο της περαιτέρω "ελληνοποίησης" του ρόστερ του Παναθηναϊκού, ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του εξετάζουν πολύ σοβαρά πλέον την περίπτωση του 30χρονου επιθετικού, ο οποίος προτάθηκε στον Παναθηναϊκό προ δύο εβδομάδων και προορίζεται για δεύτερη "χειμερινή" κίνηση, ενίσχυσης της "πράσινης" επίθεσης, πίσω από τον βασικό φορ που θα αποκτηθεί.

O Αθηναίος επιθετικός, "παίζει" πλέον με πολύ σοβαρές πιθανότητες για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού με ένα status αντίστοιχο με αυτό του Οικονόμου (6 μήνες, με οψιόν για άλλον ένα χρόνο) κι αυτό επιβεβαιώνεται και από την παρουσία του στο "Γ. Καλαφάτης" την περίοδο των εορτών. Όταν δηλαδή η υπόλοιπη ομάδα του "τριφυλλιού" απουσίαζε στη μίνι άδεια που είχε δώσει στους παίκτες του ο Ουζουνίδης, ο Αραβίδης εθεάθη δύο σερί μέρες στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου και μάλιστα -όπως λέγεται- έκανε κι ατομική προπόνηση! (Πηγή: Contra)


MEXΡΙ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΟΥΝΤ

Ο Παναθηναϊκός περιμένει τις πωλήσεις για να βάλει λεφτά στα ταμεία του και ένας από τους παίκτες, οι οποίοι αναμένεται να φέρουν έσοδα στην ομάδα είναι ο Ρόμπιν Λουντ.

Η πώληση του Φινλανδού άσου θα είναι μία μικρή ανάσα και οι «πράσινοι» περιμένουν τις προτάσεις από την πλευρά του ποδοσφαιριστή.

Το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Λουντ ενημέρωσε το Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο πως μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα έχει στείλει στον Παναθηναϊκού τις προτάσεις που έχουν στα χέρια του, προκειμένου να προχωρήσει η πώληση 24χρονου μέσου. (Πηγή: Sdna)


ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝ 1/1

Ο εκφωνητής της Λεωφόρου, Κώστας Παπαγεωργίου, είχε απασχολήσει πριν λίγους μήνες τα ΜΜΕ με την πρωτοβουλία του να φτιάξει ένα group στο Facebook με σκοπό την οργάνωση και παρουσίαση ενός πλάνου για την οικονομική ενίσχυση της ΠΑΕ.

Πριν λίγες ημέρες λοιπόν, ανακοίνωσε πως την 1/1 θα ανακοινώσει το πλάνο του, με τον κόσμο να αναμένει την πρόταση του. Το μήνυμα της «Αιώνιας Παναθηναϊκής Ιδέας» ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πρωτοχρονιά του 2018 με αφορμή τα 110 χρόνια ιστορίας του ενδοξότερου Ελληνικού Συλλόγου θ΄ανακοινωθεί μέσω της σελίδας μας η πρόταση μας για το πλάνο ενίσχυσης ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ . Τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις σε γενιές και γενιές πιστών φιλών του. Τώρα έρχεται η ώρα να του το ανταποδώσουμε! ΤΑ 110 ΧΡΌΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ!!!»

Σχόλια