Όπως το σχεδίασε ο σεναριογράφος


Ο Παναθηναϊκός έμεινε για τέταρτο ματς μακριά από την νίκη και είδε την Κυριακή το «κάστρο» του να πέφτει από τον Πανιώνιο. Την ίδια στιγμή Παναθηναϊκοί πιάστηκαν στα χέρια για τα μάτια των...Βαρδινογιάννηδων.

Το έργο προχωράει κανονικά. Η συστηματική διάλυση της ομάδας ήρθε για ακόμη μια φορά εκ των έσω, από ακόμη έναν αχυράνθρωπο. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιήθηκε ξανά για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον σκοπό της ύπαρξης του. Χρησιμοποιήθηκε και διαλύεται.


Προφανώς δεν γίνεται να πάψει μια ιδέα με εκατομμύρια πιστούς. Όμως είναι εφικτό να μολυνθεί, να μείνει με πιστούς ξεχασμένους και φίλους εξ αποστάσεως. Και αυτό συμβαίνει. Και όσοι ακόμη δηλώνουν παρόντες πέφτουν θύματα του μοιραίου «εμφυλίου».

Αυτό θέλει αυτός που έβαλε στην προσωπική του ατζέντα την διάλυση του Παναθηναϊκού.

Όμως συνεχίζοντας να παρακολουθώ την εξέλιξη αυτού του έργου αρχίζω και πιστεύω όλο και περισσότερο πως ούτε ο σεναριογράφος δεν θα ήθελε την διάλυση του τριφυλλιού με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Γιατί δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είδε δεκάδες χιλιάδες κόσμου να παραλύουν την Αθήνα και εκατοντάδες να βρίσκονται έξω από το σπίτι του.

Μια πιθανή διάλυση της ομάδας με...το ζόρι μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες συνέπειες. Καλώς ή κακώς υπάρχει πολύς κόσμος που θα ρίσκαρε πολλά στην ζωή του για αυτήν την ιδέα. Και ο δημιουργός του έργου το ξέρει καλύτερα από όλους.

Κατά τα άλλα, η αγωνιστική πτώση της ομάδας είναι αναπόφευκτη, η περαιτέρω αποδόμηση της αναμενόμενη, οι παρεμβάσεις ανθρώπων που έχουν φάει από την οικογένεια προγραμματισμένες, η διόγκωση της διχόνοιας μοιραία...

Ποια είναι η λύση...τουλάχιστον στα μάτια μου.

Όσοι Παναθηναϊκοί είναι ακόμη παρόντες να πράξουν τα...μη αναμενόμενα. Να μην περάσουν γενεές δεκατέσσερις την ομάδα, να μεγαλώσουμε την παρουσία μας στους αγώνες της ομάδας και να σκεφτούμε όλοι το πιο απλό.

Πως γίνεται ομάδες με μεγαλύτερα χρέη να βρίσκουν λύση, γιατί δεν υπάρχει ένας να τρέξει τις διαδικασίες για άμεσο και εξονυχιστικό έλεγχο στα οικονομικά της ΠΑΕ και οι διοικήσεις της ΠΑΕ να τρέχουν τόσα χρόνια ιδιοκτησιακών αλλαγών με τα ίδια άτομα...


ΥΓ: Η προσπάθεια συμμετοχικής δράσης με την λαϊκή βάση απέτυχε παταγωδώς στον Σύλλογο. Και για αυτό φταίμε εμείς και μόνο. Ας πράξουμε κάτι διαφορετικό λοιπόν...πως θα σας φαινόταν τα λεφτά οικονομικής ενίσχυσης που τα ζητάνε κάθε τρεις και λίγο διοικήσεις μας, να μαζεύονταν και να πήγαιναν σε δωρεά εισιτηρίων, σε Παναθηναϊκούς που δεν μπορούν να τα αγοράσουν;

Νούμερο ένα ζητούμενο είναι η αλλαγή νοοτροπίας μας και η ενεργοποίηση του κόσμου. Και αυτό μεταφράζεται σε διαρκή παρουσία στο γήπεδο.

ΥΓ2: Η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν ακούγεται πουθενά. Αν και διαδραματίζει πολλές εξελίξεις που αφορούν την Ελληνική κοινωνία. Ο κόσμος του Συλλόγου φροντίζει να την κρατάει στην επικαιρότητα. Καλώς..

Σχόλια