H Άεκ φτιάχνει ομάδα, γήπεδο και ψάχνει κόσμο. Και εμείς...


Όπως έχω πει ουκ ολίγες φορές, το πρόβλημα του Συλλόγου δεν βρίσκεται ούτε στα άδεια ταμείς του, ούτε στην απουσία νέων σύχρονων εγκαταστάσεων, ούτε καν στην έλλειψη ενότητας σε όλα τα επίπεδα της Παναθηναϊκής "οικογένειας". Το πρόβλημα εντοπίζεται στο μυαλό μας και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα. Και αυτό κατ'εμέ είναι η πηγή του κακού. Γιατί αν δρούσαμε πιο συμμετοχικά και συμπεριφερόμασταν στον Σύλλογο σαν ιδέα θα διαχειριζόμασταν -αν δεν προλαβαίναμε- με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα σημερινά προβλήματα.

Και πάμε τώρα στο προκείμενο..


Η Άεκ για ακόμη ένα ματς ανακοίνωσε πως τα εισιτήρια της θα ξεκινάνε από τα 5 ευρώ για το ματς του πρωταθλήματος απέναντι στην Κέρκυρα. Το ίδιο είχε συμβεί και σε προηγούμενους αγώνες της, ακόμη και Ευρωπαϊκές ενώ κυνηγάει την πρόκριση της στην επόμενη φάση.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Πολύ απλά, οι άνθρωποι που τρέχουν το ποδοσφαιρικό τμήμα της Άεκ έχουν αντιληφθεί πως η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και διεκδικεί Ευρωπαϊκές προκρίσεις, αλλά και το γήπεδο που χτίζουν στην φυσική τους έδρα, θα πάνε στράφι αν δεν υπάρχει κόσμος να τα θαυμάζει.

Αν η λύση στο πρόβλημα ήταν τα πρωταθλήματα και τα γήπεδα, θα πήγαινε ένας λεφτάς στην επαρχία, θα έριχνε και τέλος. Αλλά ποια ομάδα είναι ελκυστική όταν δεν έχει κοινό; Εξ ου και η απορία πως...δεν ακουμπάει κανένας τον Παναθηναϊκό. Άλλη συζήτηση αυτή..

Επιστροφή στο θέμα..

Η Άεκ λοιπόν ψάχνει να ενεργοποιήσει τον κόσμο της. Βγάζει φθηνά εισιτήρια ακόμη και σε σημαντικά ματς για να τον φέρει πίσω στο γήπεδο.

Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός ψάχνει λεφτά και αδιαφορεί για τον κόσμο του. Αντί να ρίξει τις τιμές της και να δώσει κίνητρα -από τα τόσα αντικίνητρα που λαμβάνει από το ευρύτερο περιβάλλον ο κάθε φίλος του Συλλόγου- περιμένει να έρθουν τα ντέρμπι να κάνει καλές αρπαχτές και διατηρεί την ίδια τιμολογιακή πολιτική με την χρονιά του...νταμπλ το 2010.

Αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να αποτελέσει το παράδειγμα οφείλει να ακολουθήσει αυτό της Άεκ. Είναι απαραίτητο ο κόσμος να ζεσταθεί και να επιστρέψει στο γήπεδο. Από την στιγμή που δεν έχουμε ταμεία, παίκτες, διοίκηση πρέπει να επιστρέψει τουλάχιστον ο κόσμος. Κόσμος που υπάρχει και δηλώνει τις πιο δυναμικές παρουσίες σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα γήπεδα..

Εκτός κι αν το σχέδιο για τον Σύλλογο έχει σαν προαπαιτούμενο την απόλυτη διάσπαση του κόσμου του...

Σχόλια