Κρίμα και άδικο να έχει ημερομηνία λήξης


Για πολλούς η χθεσινή επικράτηση επί του Ολυμπιακού δεν ήταν έκπληξη. Κι ας υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα κι ας παρουσιάζει διαφορετικά πρόσωπα στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν ήταν έκπληξη γιατί από την μια η ομάδα βελτιώνεται κάθε αγωνιστική που περνάει και από την άλλη ιστορικά αποθέματα ψυχής και πάθος, βασικά χαρακτηριστικά για να κερδίσεις ένα ντέρμπι που κρίνεται στην μαχητικότητα.

Όμως παρότι η ομάδα βρίσκεται ακόμη και σε τροχιά πρωταθλητισμού, κανένας δεν τολμάει να ξεστομίσει κάτι τέτοιο. Γιατί όλοι ξέρουμε πως η χθεσινή χαρά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εφήμερη και η ομοιογένεια που αρχίζει να βγάζει η ομάδα του Μ.Ουζουνίδη θα διασπαστεί από τις πωλήσεις που έρχονται.


Το χθεσινό ματς, αν το δει κάποιος πιο ψυχρά, όπως εξελισσόταν θα μπορούσε να το παραληρήσει με την εξέλιξη της φετινής σεζόν. Όπως χθες η ομάδα άρχιζε να κουράζεται από το 60' και μετά, έτσι θα αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αισθητό το πρόβλημα του μικρού rotation που υπάρχει και της έλλειψης φορ που είναι ξεκάθαρη. Όσο πιο πολύ κυλάνε οι αγωνιστικές και η ομάδα παραμένει σε απόσταση βολής από το πρωτάθλημα, τόσο θα φαίνεται η αδυναμία της να διαχειριστεί κακές διαιτητικές αποφάσεις. Δεν είναι κάτι παράλογο. Το έχουμε ξαναζήσει και μάλιστα πρόσφατα, το 2011/12 με την ομάδα του Φέρειρα. Μόλις τραυματίστηκε ο Λέτο και μόλις η ομάδα διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα «έσκασε» και στήθηκε. Χωρίς πολλά-πολλά.

Και είναι πραγματικά κρίμα γιατί ο Μ.Ουζουνίδης όχι μόνο άξιζε να στηριχτεί, αλλά δεν άξιζε να τορπιλιστεί η προσπάθεια του να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Είναι κρίμα γιατί αν αυτή η ομάδα είχε έναν Μπεργκ μπροστά, τότε θα είχε άλλη διάρκεια και άλλες δυνατότητες.

Και είναι άδικο γιατί τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που πολεμούσε την διαφθορά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτός που την ένιωθε στο πετσί του σε κάθε ευκαιρία. Και τώρα που φαίνεται να αλλάξαν τα κόζια, πολεμάται εκ των έσω.

Παράνοια, τρέλα και θλίψη. Που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη μετά από την νίκη απέναντι στον μεγάλο σου αντίπαλο, γιατί ξέρεις πως το «όμορφο παραμύθι» δεν θα αντέξει να κρατήσει για πολύ...

Σχόλια