Κλασικά...διπλό στον Πειραιά


Για δωδέκατη φορά τα τελευταία 14 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έκανε το κλασικό του διπλό στο ΣΕΦ και μπήκε με το δεξί και στο πρωτάθλημα νικώντας τον Ολυμπιακό με 68-71, γυρνώντας από το -9 που βρισκόταν πέντε λεπτά πριν το τέλος.

Τι κι αν είναι ακόμη αρχή της σεζόν και η ομάδα θέλει τον χρόνο της για να δουλευτεί και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο...


Οι συνήθειες δύσκολα σπάνε και η ομάδα του Τ.Πασκουάλ με πρώτους σκόρερ τους Καλάθη και Ρίβερς-Γκιστ έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στην Ελλάδα από νωρίς, έφτιαξε ψυχολογία για την συνέχεια και πήρε κεφάλι για το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς. Ένα πλεονέκτημα που θα μπορούσε να κλειδώσει λίγους μήνες πριν με το -2 για την διακοπή του πέμπτου τελικού, αλλά είχε δείξει το μεγαλείο του Συλλόγου τελειώνοντας κανονικά εκείνο το ματς (για να μην ξεχνάμε..).

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει φέτος στην σεζόν με ένα πλεονέκτημα που του έλειπε τα προηγούμενα χρόνια, αυτό της ομοιογένειας και της σταθερότητας/εμπιστοσύνης που έχει πλέον στον πάγκο του. Αυτό φάνηκε σήμερα και αν δεν υπάρξουν σοβαρά απρόοπτα τρυματισμών μέσα στην σεζόν θα φανεί και στην Ευρώπη.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 40-36, 54-52, 68-71

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοφ 8, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 8 (2), Τόμπσον 13 (1), Πρίντεζης 8 (1/7 σουτ), ΜακΛίν 18, Τολιόπουλος 1, Παπαπέτρου 5 (1), Στρέλνιεκς 2, Τιλί.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Γκιστ 13, Λοτζέσκι 7 (1), Καλάθης 14 (8ριμπ., 7 ασ.), Αντετοκούνμπο 5 (1), Σίνγκλετον 9 (1/6τρ.), Ρίβερς 13 (3), Παππάς 7 (1), Ντένμον, Γκάμπριελ 2, Όγκαστ, Βουγιούκας 1.

Σχόλια