Στις χαρές και στις λύπες...πιο μαζί από ποτέ!


Η παρουσία του κόσμου στις δύσκολες μέρες που διανύει το τριφύλλι ήταν το νούμερα ένα ζήτημα και το αγωνιστικό κομμάτι πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Το κάλεσμα έπιασε τόπο, όχι τόσο ως προς την μαζικότητα, αλλά ως προς το μέγεθος συσπείρωσης που υπήρχε στην Λεωφόρο. Το γήπεδο σχεδόν γέμισε, τα ρομαντικά συνθήματα επέστρεψαν στις κερκίδες και μαζί η ομάδα που κέρδισε εύκολα 2-0 τον Πας Γιάννινα.


Ένα τρίποντο που θα δώσει ηρεμία και αυτοπεποίθηση στην ομάδα, όμως η ενέργεια που της έδωσε σήμερα ο κόσμος είναι πολύ πιο σημαντική. Δεν τρέφουμε αυταπάτες και ξέρουμε πως έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες και τώρα που το καράβι είναι ακυβέρνητο, αρκετοί από αυτούς ήδη έχουν δώσει εντολή στους μάνατζερ τους να ψαχτούν για άλλες πολιτείες. Όμως όσο φοράνε την φανέλα με το τριφύλλι είναι μέρος της οικογένειας του Συλλόγου.

Και κάπου εδώ είναι κατ εμέ η όλη ουσία. Ό,τι έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ό,τι συνέβη σήμερα και ό,τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες αποτελεί μια τεράστια πρόκληση και μια μεγάλη ευκαιρία. Να ενωθούμε σαν λαός, να θυμηθούμε τα βασικά και να κάνουμε πράξη επιτέλους όσα τραγουδάμε.

Μπορεί κάποτε η διχόνοια να ήταν αναπόφευκτη, η σύγκρουση με πρόσωπα θέμα χρόνου και οι άχρηστες κουβέντες περί οικονομικών/διοικητικών μόνιμο φαινόμενο στις Παναθηναϊκές συζητήσεις τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα ο ίδιος ο χρόνος «φωνάζει» πως αυτά τελειώσανε. Γιατί αν δεν ενωθούμε τώρα, αν δεν θυμηθούμε πως όλοι χαιρόμαστε όταν νικάμε/στεναχωριόμαστε όταν χάνουμε και αν δεν διαλέξουμε το μόνο στρατόπεδο που οφείλουμε να είμαστε, τότε ο χρόνος θα μας προσπεράσει με άσχημο τρόπο.

Επιτρέψτε μου να πιστεύω πως ο Σύλλογος δεν έχει ανάγκη τόσο τα χρήματα, όσο την ενότητα. Δεν έχει ανάγκη τόσο τα λεφτά, όσο τα γεμάτα γήπεδο από κόσμο του τριφυλλιού. Και αυτό πρέπει να το αντιληφθεί άμεσα η ΠΑΕ και να δει πως θα φέρει τα sold out στην Λεωφόρο με χαμηλές τιμές εισιτηρίων.

Μακάρι το σημερινό να είναι η απαρχή για μια νέα εποχή. Όχι στην ΠΑΕ, αλλά στην κουλτούρα μας. Γιατί εμείς είμαστε το θέμα. Εγώ, εσύ και ο κάθε Παναθηναϊκός που κάθεται δίπλα σου. Να καταλάβουμε πως εμείς είμαστε ο Σύλλογος και μόνο εμείς θα τον φέρουμε σε ήρεμα νέρα και νέες στιγμές δόξας.

Τολμώ να πω πως σήμερα το καταλάβε αρκετός κόσμος αυτός...

Σχόλια