Ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ και Γουδί δεν πάνε μαζί


Εντύπωση μου προκάλεσε πριν 3 μέρες το πρωτοσέλιδο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ που ανέφερε πως στην απαραίτητη προυπόθεση για το εγχείρημα του Δ.Γιαννακόπουλου, το γηπεδικό, ανέφερε ως επιλογή την Παναθηναϊκή πολιτεία στο Γουδί. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση δε, μου προκάλεσε το σχόλιο της ίδιας εφημερίδας στο χθεσινό της φύλλο πως πάμε αρχικά ΟΑΚΑ και αν η Κυβέρνηση περάσει συγκεκριμένο σχέδιο για την Αθήνα που περιλαμβάνει το Γουδί, τότε το κοιτάμε σαν λύση και πως το «διαπραγματευτικό χαρτί» της Λεωφόρου δεν θα το κάψει, αλλά θα το εκμεταλλευτεί στο έπακρον.


Σήμερα η ίδια εφημερίδα μίλησε για ποδοσφαιροποίηση του ΟΑΚΑ και ένα πλάνο τριετίας ώστε οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να μετατραπούν σε Παναθηναϊκή πολιτεία, με το κόστος να ανέρχεται στα 100.000.000 ευρώ (νούμερο...εκτός πραγματικότητας, με το οποίο παίζει και να αγοράζεις και την Αλεξάνδρας για να επεκτείνεις το υπάρχον γήπεδο).

Προφανώς δεν γίνεται να υπάρξει παρέμβαση στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και παράλληλα αναμονή για εξελίξεις στο Γουδί. Ή θα περιμένεις για Γουδί και απλά θα χρησιμοποιείς τις εγκαταστάσεις, ή θα πειράξεις τις εγκαταστάσεις ξοδεύοντας λεφτά και δεν θα περιμένεις το Γουδί.

Και η κοινή λογική λέει πως το πλάνο είναι να πας για το πρώτο.

ΥΓ: Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο πρακτικά και τι εφόδια ή όχι είχε ο Δ.Μπαλτάκος για το Γουδί, αλλά ξαναλέω πως πλέον μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα γιατί έγιναν όλα αυτά με τον Ερασιτέχνη πριν λίγους μήνες.

ΥΓ2: Σε μια ανακοίνωση του τότε, ο Δ.Γιαννακόπουλος ανέφερε πως στις συζητήσεις που είχε κάνει με τον Ερασιτέχνη (διοίκηση Μιχαλαριά) στις αρχές του 2016 είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν για παραχώρηση του ΟΑΚΑ για 99 χρόνια με αντάλλαγμα την Λεωφόρο.

Σχόλια