Ναυάγιο: Δεν τα βρήκαν στο χρέος Γιαννακόπουλος και Αλαφούζος


Η συνάντηση που είχαν Δ.Γιαννακόπουλος και Γ.Αλαφούζος για το μέλλον του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν είχε αίσιο τέλος, αφού οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο χρέος. Με δήλωση του, ο Δ.Γιαννακόπουλος ενημέρωσε πως ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε και θα επικεντρωθεί στο μπάσκετ.

Αναλυτικά η δήλωση του:


«Οταν προ 4 μηνών οραματίστηκα το PAO Foundation και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με την πλευρά του κ. Γιάννη Αλαφούζου, ώστε να καταλάβω ποια είναι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τα χρέη που μου παρουσιάστηκαν ήταν 25 εκατομμύρια ευρώ και υπήρχε η δέσμευση ότι θα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου από τον ίδιο.

Λόγω αστοχιών και ατυχών αποτελεσμάτων της ομάδας, σήμερα αυτός ο αριθμός χρεών έχει ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, όπως επίσης έχουν υπογραφεί δεσμεύσεις άλλων 30 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε υποχρεώσεις των επόμενων ετών.

Παρά ταύτα, λόγω της κατάστασης στο Σύλλογο αλλά και της πίστης μου ότι ο Παναθηναϊκός κόσμος θα ανταποκρινόταν με θέρμη στο κάλεσμά μου για τη δημιουργία ενός ενιαίου Συλλόγου, έφτασα μέχρι και να προτείνω στον κ. Αλαφούζο την ανάληψη μέρους των χρεών σε ύψος 15 εκατομμυρίων ευρώ, συν τη διαχείριση όλων των μελλοντικών υποχρεώσεων.

Δυστυχώς και αυτή μου η πρόταση δεν έτυχε της αποδοχής και ο κύκλος των συζητήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς θετική κατάληξη. Το γιατί το γνωρίζει μόνο ο ίδιος...

Οφείλω να επισημάνω ότι από τους ελέγχους που έγιναν, προκύπτει ότι ο κ. Αλαφούζος έχει συνδράμει με ποσό άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι το οποίο οφείλουμε όλοι να του το αναγνωρίσουμε.

Πλέον, όλες μου οι δυνάμεις επικεντρώνονται στο να έχουν αίσια έκβαση οι διαπραγματεύσεις με την πολιτική ηγεσία για το ΟΑΚΑ PAO ARENA, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ξαναγίνει το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού η πρώτη δύναμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος»

Σχόλια