H αντίδραση του Onsports και η σιωπή του Sportfm



Αναφορά στο θέμα που προέκυψε με τους Κινέζους έκανε το ΜΜΕ του Δ.Γιαννακόπουλου, Onsports, ενώ τον δρόμο της σιωπής επέλεξε ο Sport Fm του Γ.Αλαφούζου.

Στα σενάρια και στις εικασίες, τα πάντα παίζουν τον ρόλο τους...

Αναλυτικά το άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Onsports και το Leoforos:


« Η εφημερίδα «Sportime» είναι αυτή που υποστηρίζει πως στις 15 Μαΐου ο Τζιανλίν Γουάνγκ προσέγγισε εγγράφως τον Γιάννη Αλαφούζο, κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση μέσω του συμβούλου της εταιρίας, Ξι Γουάνγκ, και έδινε 50 εκατ. ευρώ για το 90% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επιστολές που δημοσιεύει η εφημερίδα, στόχος τους ήταν να επιστρέψει το «τριφύλλι» στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης με γνώμονα τις επενδύσεις που θα γίνουν σε ανθρώπινο δυναμικό και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα γινόταν λόγος και για άμεση απάντηση, ενώ παρουσιάζεται κι έγγραφο που φαίνεται να έχει την υπογραφή του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, το οποίο αναφέρει «Την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκομαι στη Σανγκάη και στο Πεκίνο. Σε κάθε περίπτωση προτείνω ότι ο καταλληλότερος τρόπος για να προωθηθεί το ζήτημα είναι να κανονιστεί μία συνάντηση ανάμεσα στους συνομιλητές».

Ωστόσο φαίνεται πως στις 15 Ιουνίου μπήκε ένα… φρένο στην όλη υπόθεση, με απόφαση της κινεζικής εταιρείας. Η εφημερίδα ωστόσο υποστηρίζει πως το θέμα δεν έχει κλείσει. Μάλιστα παρουσίασε ένα μεγάλο πρότζεκτ και για την κατασκευή γηπέδου χωρητικότητας 45.000 θέσεων στον Βοτανικό, ενώ στο δημοσίευμα υπάρχει και… μεταγραφικό κι αγωνιστικό πλάνο. Σύμφωνα με αυτό, ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα παρέμενε στον πάγκο της ομάδας, τεχνικός διευθυντής θα αναλάμβανε ο Αλιόσα Ασάνοβιτς και στους στόχους της ομάδας θα ήταν ο Μπαλοτέλι, ο Μακ και… φυσικά η παραμονή του Μάρκους Μπεργκ.

Σε κάθε περίπτωση, από τον Μάιο ως σήμερα έχουν περάσει μήνες και τίποτα δεν έγινε, με την εφημερίδα στο ρεπορτάζ της να υποστηρίζει πως ο περιορισμός των επενδύσεων στο εξωτερικό από την κυβέρνηση της Κίνας, «φρέναρε» την εταιρεία Wanda που ανήκει στον Τζιανλίν Γουάνγκ, πλουσιότερο άνθρωπο στην Ασία για το 2016 με περιουσία άνω των 28.7 δις δολαρίων. Όπως υποστηρίζει, όμως, το ρεπορτάζ το θέμα δεν έχει κλείσει και παραμένει ανοικτό για το εγγύς μέλλον. 

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ανάλογο σενάριο για ενδιαφέρον Κινέζων για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε φέρει στην επιφάνεια ο Βλάσης Τσάκας τον Νοέμβριο του 2016 μετά τη βαριά ήττα του «τριφυλλιού» από τον ΟΣΦΠ στο Φάληρο… »

Σχόλια