Σε 76 άτομα βρέθηκε Παναθηναϊκός σφυγμός

ALPHA BANK: 3440 0200 2001 498
IBAN: GR 97 0140 3440 3440 0200 2001 498

Mετά την ανακοίνωση της Παρασκευής, όπου ο Ερασιτέχνης καλούσε σε οικονομική βοήθεια τον κόσμο του Συλλόγου, ώστε να μην πάρουν τον δρόμο του βόλεϊ γυναικών, τα υπόλοιπα ομαδικά τμήματα, η διοίκηση εξέδωσε χθες ακόμη μια ευχαριστώντας όσους ενεργοποιήθηκαν και βοήθησαν.

Το θετικό είναι πως εν έτη 2017 υπήρξε ανταπόκριση. Το αρνητικό πως μόλις 76 άτομα ένιωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Τουλάχιστον σε αυτούς τους 76 βρέθηκε Παναθηναϊκός σφυγμός...

Το πρόβλημα στα δικά μου μάτια, δεν είναι πόσα χρήματα θα μαζευτούν αλλά πόσα άτομα θα αντιληφθούν τον ρόλο τους και θα ξεριζώσουν μια και καλή από μέσα τους την νοοτροπία,  να περιμένουν κάποιον επιχειρηματία να σώσει το καράβι.

Το Παναθηναϊκό καράβι εδώ και 109 χρόνια έχει ζωή από τους απλούς επιβάτες του, που λειτουργούν σαν πλήρωμα αν χρειαστεί και το προσέχουν σαν το σπίτι τους. Γιατί είναι το σπίτι τους. Γιατί η ζωή τους είχε από τα πρώτα παιδικά χρόνια για συντροφιά ένα πράσινο τριφύλλι. Γιατί ύστερα από μεγάλες φουρτούνες και πρωτόγνωρες απογοητεύσεις βρήκαμε την δύναμη να γράψουμε γεμάτη περηφάνια πάνω στο πλοίο μας, το μότο "Στις χαρές και στις λύπες μαζί".

Σε αυτό το...πλοίο των ονείρων μας είμαστε ακόμη μέσα και αντέχουμε. Ακόμη κι αν έμπασε νερά, ξεθώριασε από την αλμύρα το μότο και γέμισε πληγές από τον μανιασμένο αέρα η σημαία μας...

Μόνοι μας θα μπαλώσουμε τις τρύπες, μόνοι μας θα το ξαναβάψουμε, μόνοι μας θα σηκώσουμε ψηλότερα την πράσινη σημαία.

Μόνοι μας...στην αρχή 76, στην συνέχεια 100 και μέχρι όσο πάει...


ΥΓ: Ψάξτε αφορμές για να βοηθήσετε και όχι δικαιολογίες για να μην βοηθάτε καθόλου. Σηκωθείτε από την καρέκλα σας, πηγαίνετε στην τράπεζα και δώστε ό,τι μπορείτε. Όχι για τα πρόσωπα, αλλά για το τριφύλλι που θέλετε να βλέπετε περήφανο να ανεμίζει.

Από 13 ευρώ μέχρι 1908 ευρώ...δεν έχει τόσο σημασία το ποσό, όσο η στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε πως τούτη την δύσκολη ώρα ήσασταν «και στις λύπες μαζί»...

Σχόλια