Τώρα καταλάβατε;


Το μεγάλο διπλό στο ΣΕΦ ήρθε, το πρωτάθλημα επέστρεψε στην Λεωφόρο και τώρα που οι παλμοί επανέρχονται στα φυσιολογικά τους επίπεδα, επιτρέψτε μου να σταθώ και να επιμείνω στο βροντερό μήνυμα που έδωσε ο κόσμος το βράδυ της Κυριακής. Προς πάσα κατεύθυνση με τον πλέον ηχηρό τρόπο.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΘΥ ΛΗΘΑΡΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΡΙΞΕΙ.


Αυτό που συνέβη την Κυριακή δεν έχει προηγούμενο. Ούτε καν στον λαό του Παναθηναϊκού. Ποτέ ξανά καμία ομάδα, σε κανένα άθλημα, για κανένα τίτλο δεν έβγαλε τόσο κόσμο έξω στους δρόμους. Με εξαίρεση τις Εθνικές ομάδες, οι καταστάσεις που έλαβαν χώρα από την Συγγρού μέχρι το ΟΑΚΑ είναι πρωτόγνωρες και θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

Ένας λαός που ποτίζεται εδώ και χρόνια με συνεχή μιζέρια, πολεμάται ακόμη και από το ίδιο το κράτος, φώναξε πως είναι εδώ. Ένας λαός που έχει γονατίσει από τις αλεπάλληλες εσωτερικές διχόνοιες, είπε ως εδώ. Ένας λαός που γεύεται πλέον μόνο πίκρες απέδειξε πόσες χαρές αξίζει.

Ένα μήνυμα που προορίζεται για τον καθένα από εμάς.

Οι 20.000 και πλέον φίλοι του Συλλόγου υπενθύμησαν σε φίλους και εχθρούς ότι θέλουμε ξανά τον Σύλλογο πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινό.

Και επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω με αερολογίες, μόλις αντίκρισα χθες το βράδυ αυτόν τον κόσμο στο ΟΑΚΑ, το μυαλό μου πήγε κατεύθειαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Μόλις τον ενημέρωσαν για την χθεσινή λαοθάλασσα που "έπνιξε" το ΟΑΚΑ μόλις σε λίγη ώρα, κατάλαβε τι συμβαίνει; Αντιλήφθηκε το μήνυμα που έστειλε ο κόσμος εντελώς αυθόρμητα;

Μόλις είδε 500 άτομα να περιμένουν την αποστολή δίπλα από το ΣΕΦ για να συνοδεύσουν την ομάδα, ένιωσε την ενέργεια του κόσμου;

Προφανώς, ναι.

Ο Σύλλογος δεν αντέχει άλλη διχόνοια. Ο κόσμος θέλει εδώ και τώρα επιτυχίες. Δεν απαιτεί να κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι κανενός. Θέλει να δει το τριφύλλι να ανθίζει ξανά σε όλα τα αθλήματα. Να κυριαρχήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και έχει αποδείξει στο παρελθόν πως μόλις βρεθεί όραμα θα στηρίξει.

Όπως στήριξε το ποδόσφαιρο με το ρεκόρ στα διαρκείας μόλις πήρε μια χαρά, όπως έκανε συνεχόμενα sold out στο μπάσκετ σε γήπεδο που άλλοι δεν γεμίζουν ούτε με 10 Ευρωπαϊκά, όπως έγινε θέμα σε όλη την Ευρώπη για τις παρουσίες του στα Final 4 των τμημάτων βόλεϊ, όπως όπως όπως...

Καλώς ή κακώς στον Σύλλογο έχει μείνει μόνο ο Δ.Γιαννακόπουλος να έχει την δυνατότητα να ρίξει λεφτά, οπότε μοιραία σε αυτόν πρέπει να βρουν ανταπόκριση τα χθεσινά μηνύματα του κόσμου.

Όπως είπε σωστά σήμερα, «ο Παναθηναϊκός είναι ιδέα». Ο Παναθηναϊκός δεν τελειώνει μετά από μια αποτυχία, ούτε αρχίζει να υφίσταται μετά από μια επιτυχία. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο το μπάσκετ, αλλά δεκάδες τμήματα που έχουν στην φανέλα τους το «τριφύλλι». Μια ήττα στο ποδόσφαιρο μας στεναχωρεί το ίδιο με μια ήττα στο βόλεϊ γυναικών. Μια νίκη στο μπάσκετ μας φτιάχνει, όσο μια νίκη στο πόλο.

Δεν τραβάει άλλο η συρρίκνωση του Συλλόγου. Αυτό το πρωτάθλημα που έβγαλε δεκάδες χιλιάδες κόσμου έξω στους δρόμους, ας είναι η αρχή για μια νέα εποχή...


Τέλος, το χθεσινό μήνυμα αφορούσε και όσους μιλάνε απαξιωτικά για τον Σύλλογο και προσπαθούν να πείσουν τον φίλο του Παναθηναϊκού πως δεν είμαστε και κανένα σοβαρό μέγεθος.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΩΡΙΑ.


ΥΓ: Τα ίδια ισχύουν και για τον Αλαφούζο. Απλά σκεφτείτε τι θα συνέβαινε στο ποδόσφαιρο σε αντίστοιχης σημασίας νίκη. Αδιανόητα πράγματα που δυστυχώς δεν μπορεί να τα φανταστεί ή δεν θέλει. Καλές οι οικονομικές πολιτικές, οι μετρημένες κινήσεις, η λογική κτλ κτλ αλλά όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό θέλει και λίγο τρέλα η φάση, αλλιώς δεν...

Σχόλια