Περί συνθημάτων...


Μεγάλη κουβέντα έχουν προκαλέσει τα συνθήματα που ακούστηκαν για το...Παλέ από τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα μπουζούκια, στην γιορτή για την κατάκτηση του νταμπλ.

Βίντεο, πρωτοσέλιδα και άρθρα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού και αρκετοί μπήκαν στη διαδικασία να δηλώσουν αν είναι υπέρ ή κατά τέτοιων ενεργειών και να τις συγκρίνουν με παλαιότερες περιπτώσεις.

Προσωπικά, τέτοια σκηνικά τα θεωρώ ανούσια και όχι άξια σοβαρού σχολιασμού. Κανονικά θα έπρεπε να περνάνε και από τον κόσμο αδιάφορα, πόσο μάλλον στους οπαδούς μια ομάδας.

Γιατί;


Γιατί αυτοί που τα τραγουδάνε είναι επαγγελματίες που βάζουν στην τσέπη τους εκατομμύρια και πιθανότατα δεν το νιώθουν και δεν το εννοούν, όπως ένας οπαδός.

Είναι όντως πολύ ωραία εικόνα να βλέπεις αθλητές του Συλλόγου να τραγουδάνε συνθήματα της 13, αλλά ποιος σας λέει μετά από λίγα χρόνια και αν τα φέρνανε έτσι οι καταστάσεις, θα τραγουδάνε συνθήματα της 7, της 21, της 4, της 3, της 10 κτλ κτλ

Δεν χρειάζεται να το πάμε και πολύ μακριά.

Μπουρούσης. Πριν λίγα χρόνια έλεγε ότι κλέβουμε πρωταθλήματα και χθες τραγουδούσε συνθήματα μας.

Όπως και υπάρχουν περιπτώσεις και από την αντίστροφη.

Καλώς, τα τραγουδάνε αλλά δεν χρειάζεται ούτε να ταυτιζόμαστε, ούτε τίποτα. Πολύ λίγοι αθλητές αξίζουν να τραγουδήσουν με έναν οπαδό συνθήματα. Αθλητές που σεβάστηκαν με τις πράξεις τους το έμβλημα, την ιστορία του συλλόγου, τον κόσμο και δεν έβαλαν τον επαγγελματισμό τους και τα λεφτά πάνω από την ομάδα. Και αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα.

Πλέον έχουν δει τόσα τα μάτια μας, που πρέπει όλο και περισσότερο να μην ταυτιζόμαστε με παίκτες.

Να μην έχουμε απαίτηση από τον κάθε αθλητή να μην πάει εκεί, να μην κάνει εκείνο. Να έχουμε απαίτηση από τον διπλανό μας και μόνο, που μοιράζεται την ίδια τρέλα με εμάς και δεν βλέπει το τριφύλλι περιτριγυρισμένο από δολλάρια, να είναι μαζί μας στην κερκίδα και την επόμενη φορά.


ΥΓ: Το ίδιο ισχύει και για τις αντιδράσεις μας στους απέναντι παίκτες που βρίζουν την ομάδα μας. Για λίγα λεφτά παραπάνω το «γαμιέται ο Παναθηναϊκός», το γυρίζουν άνετα στο «σας γαμάει ο Παναθηναϊκός»...

Σχόλια