Ένα πλοίο ακυβέρνητο χωρίς πλήρωμα και επιβάτες...


Xθες το απόγευμα γίναμε μάρτυρες μιας τραγικής κατάστασης στον Τάφο του Ινδού. Για ακόμη μια φορά. Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είχε κάνει γνωστό πως για την Κυριακή 4 Ιουνίου θα λάμβανε χώρα στο ιστορικό κλειστό, μια από τις πλέον σημαντικές Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τρομακτική.

Την Κυριακή 4 Ιουνίου, ο κόσμος του Συλλόγου γύρισε για ακόμη μια φορά την πλάτη του στο «τριφύλλι». Μόλις 250 άτομα έδωσαν το παρών και από αυτούς μόλις 74 είχαν δικαίωμα ψήφου! Ένας Σύλλογος με εκατομμύρια πιστούς παρατημένος, με τα νούμερα να συγκλονίζουν...


Η θλιβερή διαπίστωση ότι δεν βρέθηκαν ούτε 100 Παναθηναϊκοί να ψηφίσουν για το αύριο του Συλλόγου. Ενός Συλλόγου που εδώ και χρόνια έχει μείνει στην ουσία ακυβέρνητος, αφού δεν υπάρχει ένας «καπετάνιος» να δώσει όραμα και λεφτά...

Οι απαντήσεις σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Σύλλογο δόθηκε -για ακόμη μια φορά- χθες με τον πιο ηχηρό τρόπο. Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος τραβάει όλα αυτά που τραβάει εξαιτίας της εκκωφαντικής απουσίας του κόσμου του.

Οι Παναθηναϊκοί που τους νίκησε η μιζέρια και η εσωστρέφεια φταίνε για την σημερινή κατάσταση. Ο Σύλλογος είναι απροστάτευτος σε εξωτερικούς εχθρούς, ευάλωτος σε εσωτερικές -ανούσιες- διαμάχες, μη ελκυστικός σε επενδυτές, φοβάται για το σπίτι του και αδυνατεί να το ανακαινίσει ή να βρει νέα σύγχρονη στέγη στην περιοχή του, εξαιτίας των Παναθηναϊκών που λείπουν.

Χθες το απόγευμα ήταν προγραμματισμένη μια Γενική Συνέλευση, η οποία θα έψαχνε νέα διοίκηση για τον Ερασιτέχνη που έχει κατακτήσει μόλις έναν τίτλο σε ομαδικό τμήμα τα τελευταία έξι χρόνια (!) και να αποφασίσει για την πολιτική που θα ακολουθήσει στο γηπεδικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τον Σύλλογο τέσσερις δεκαετίες. Τόσο σημαντικά ζητήματα που βρήκαν τόση αδιαφορία...

Δεν μας φταίει κανένας Αλαφούζος για το χάλι της μπάλας, κανένας Δ.Γιαννακόπουλος που Δευτέρα μπαίνει-Τρίτη βγαίνει από τον Ερασιτέχνη και κανένας Δ.Μπαλτάκος για την απόλυτη μετριότητα του Ερασιτέχνη. Όπως δεν μας έφταιγε κανένας Βαρδινογιάννης που ήταν αποξενωμένος από τον κόσμος και κανένας Παύλος και Θανάσης που δεν άνοιγαν τις πόρτες του Ερασιτέχνη. Κανένας.

Εμείς φταίμε και κανένας άλλος!

Υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας, έλλειψη συλλογικής κουλτούρας και έντονη τάση ευθυνοφοβίας.

Κάθε φορά που προσφεύγουμε στην εύκολη λύση να δείχνουμε με το δάχτυλο μας τον υπεύθυνο για το σημερινό χάλι του Συλλόγου, δεν παρατηρούμε που δείχνουν τα υπόλοιπα τέσσερα. Δεν το κάνουμε γιατί φοβόμαστε να δούμε την αλήθεια.

Έχουμε παρατήσει τον Ερασιτέχνη, αλλά φωνάζουμε που οι επιχειρηματίες έχουμε παρατήσει τον Ερασιτέχνη.

Εν ολίγοις, το...πλοίο θα παραμένει ακυβέρνητο και το πλήρωμα θα είναι ελάχιστο και αδύναμο να ελέγξει τις φουρτούνες, όσο δεν υπάρχουν επιβάτες σε αυτό να δώσουν ζωή και όραμα.

Ή για να σας το πω και αλλιώς, μήπως και χτυπήσει πιο άσχημα...

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΦΘΡΑΣΙΑΣ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ. ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΞΥΠΝΑΤΕ!

ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.

ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ.

ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ, ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.

ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑΝ ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ, ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟ.

ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ: ΠΩΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ!

Σχόλια