«Αυτοκτόνησε» ξανά στο ΣΕΦ


Ο Παναθηναϊκός έφερε και τον τρίτο τελικό στα μέτρα του, ήταν μπροστά σχεδόν σε όλο το τέταρτο δεκάλεπτο (προηγήθηκε ακόμη και με διψήφια διαφορά), αλλά όσο πλησίαζε το τέλος του αγώνα, τόσο δεν μπορούσε να διαχειριστεί την υπέρ διαφορά του και έχασε την δεύτερη μεγάλη ευκαιρία να κάνει το break, αφού ηττήθηκε με 64-62.


*Έντονες διαμαρτυρίες του Πασκουάλ για φάουλ στον Σίνγλεντον από τον Πρίντεζη στην τελευταία επίθεση και το χαμένο τρίποντο του Τζέιμς.

*Πριν το χαμένο σουτ του Τζέιμς σε νεκρό χρόνο, ο Παναθηναϊκός έχασε τις δύο τελευταίες του επιθέσεις με βήματα του Σίινγκλεντον και με χαμένο lay up του Τζέιμς...

*Κομβικό σημείο η αποχώρηση του 29 (ενοχλήσεις στην μέση). Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα κλήθηκε να παίξει χωρίς πεντάρι κόντρα στον φορμαρισμένο Μιλουτίνοφ. Το παράδοξο είναι ότι οι παίκτες έκρυψαν όσο καλύτερα γινόταν την απουσία αυτή, αλλά στο πιο κρίσημο σημείο φάνηκε ένα κενό που έκανε μπαμ από το ξεκίνημα της σεζόν. Ότι δεν έχει δύο πεντάρια..

*Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Τζέιμς το καλοκαίρι για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Ένας παίκτης που έχει έφεση στο σκοράρισμα, παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες και λειτουργεί με το ένστικτο. Μας έχτισε την διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο και μας έκαψε μετά από λίγα λεπτά. Την Πέμπτη μπορεί να ντυθεί «Superman», αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να φτιάξει σοβαρή ομάδα και να βασιστεί σε τέτοιους παίκτες στο μέλλον.

*Δεν περίμενα να φέρουμε ξανά το ματς του ΣΕΦ στα μέτρα μας. Αυτό δείχνει κάποια ικανότητα. Το θέμα είναι πως όσο περνάνε οι τελικοί, τόσο και μειώνονται οι πιθανότητες. Πλέον έχουμε μπροστά μας την υποχρέωση να προστατεύσουμε την έδρα μας την Πέμπτη και να κυνηγήσουμε την τελευταία μας ελπίδα την ερχόμενη Κυριακή.

Δεκάλεπτα: 16-16, 36-33, 43-43, 64-62

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8 (1), Μιλουτίνοφ 14, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 5 (1), Γκριν 6 (2), Μπιρτς 1, Γιανγκ 7, Ουότερς, Αγραβάνης 4, Παπανικολάου 6 (1)

Παναθηναϊκός  (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 7 (1), Ρίβερς 8 (2), Φελντέιν 4, Nούμερο29 2, Καλάθης 11 (1), Τζέιμς 16 (3), Φώτσης, Παππάς 4, Γκιστ 4, Γκάμπριελ 6 (2)

Σχόλια