Αυτά τα άρθρα δεν είναι τυχαία



Ο Ν.Βασιλαράς πήρε θέση με σημερινό του άρθρο στο Sdna για τα διοικητικά τεκταινόμενα του Συλλόγου και για αυτά που έρχονται.

Στα δικά μου μάτια τέτοια άρθρα δεν είναι καθόλου τυχαία. Προφανώς ο άνθρωπος μίλησε, ρώτησε και πήρε το ελεύθερο να γράψει όσα πρέπει και όπως πρέπει.


Με δεδομένο ότι έχει καλές σχέσεις πλέον με τον Δ.Γιαννακόπουλο, προσωπικά παίρνω ως...δεδομένο ότι ο Δ.Γιαννακόπουλος αργά ή γρήγορα μέσα στο καλοκαίρι θα βγει μπροστά με άλλους επιχειρηματίες και θα παρουσιάσει το πλάνο του με κεντρικό άξονα το ΟΑΚΑ.

Αργά ή γρήγορα όλα εξηγούνται. Τις τελευταίες ημέρες έγινε ξεκάθαρο προς τι όλη η ένταση στον Ερασιτέχνη τους τελευταίους μήνες. Υπάρχει σχέδιο να πάει όλος ο Σύλλογος στο ΟΑΚΑ.

Ίσως τις επόμενες μέρες μάθουμε και αν ο Δ.Γιαννακόπουλος είναι το πρόσωπο κοινής Παναθηναϊκής αποδοχής, ώστε να βγουν οι Βαρδινογιάννηδες ξανά στο προσκήνιο την ΠΑΕ με τον πιο ομαλό τρόπο που γίνεται.


Aναλυτικά το κείμενο:

Λέγαμε να κάτσει για 3-4 μέρες η σκόνη και να γράψουμε δυο λόγια για όσα συμβαίνουν στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μα κάθε μέρα που περνούσε σηκωνόταν όλο και περισσότερη. Μπεργκ, Λυμπερόπουλος, έλλειψη οποιασδήποτε ελπίδας και οράματος αλλά και ένας κόσμος από τον οποίο όσοι έχουν απομείνει να ασχολούνται είναι πια στα κάγκελα και έτοιμοι κυριολεκτικά για όλα. Μια «ωραία ατμόσφαιρα» δηλαδή…

Στην τελευταία μας επικοινωνία και με τον Σουηδό να χάνεται όπως χάνεται είχε τονιστεί πως το πρόβλημα δεν είναι (μόνο) αυτό, αλλά γενικότερα η επόμενη μέρα για την οποία ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα περιβάλλεται με αυτό που συνηθίζουμε να περιγράφουμε ως «κανονικότητα». Για τον Μάρκους δεν θέλω να γίνω μέρος της φαγωμάρας που ακολούθησε και ακολουθεί και πάντα θα τον έχω στην καρδιά μου. ΟΚ, είναι προφανές ότι ο τρόπος που επέλεξε να φύγει δεν ήταν ο πλέον σωστός, από την άλλη ωστόσο όταν είσαι τόσο «ανοιχτός» απέναντι σε κάποιον (επαγγελματία) δεν μπορείς να τον κακίσεις για οτιδήποτε κι αν κάνει.

Ο Λυμπερόπουλος δεν άντεξε άλλα να ακούει και άλλα να γίνονται. Ο Ουζουνίδης έμεινε να παλεύει με τα θηρία και με τις πιθανότητες να μην είναι σε καμία περίπτωση υπέρ του, αν δεν στηριχτεί όχι στα λόγια αλλά με πράξεις. Και στη μέση (στην πραγματικότητα στην άκρη, εδώ και μήνες) ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος σε πρώτη φάση πρέπει να βγει Ο ΙΔΙΟΣ και να μιλήσει στον κόσμο. Εχει αργήσει να το κάνει και μάλιστα πολύ, την ίδια ώρα που από τους υπάρχοντες σε στελεχιακό επίπεδο ουδείς έχει το ειδικό βάρος να το πράξει και να πείσει τον οποιονδήποτε.

Η κατάσταση που βιώνει ο Παναθηναϊκός , το ξενέρωμα και η ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων δεν καλύπτονται στις… 73 λέξεις της πρόσφατης ανακοίνωσης η οποία κανέναν δεν έκανε σοφότερο. Μέχρι και τον εαυτό του θα βοηθήσει, άσχετα αν στην παρούσα φάση δεν είναι αυτό το ζητούμενο και δεν φαίνεται να νοιάζει ούτε και τον ίδιο. Βλέπετε, η πολύμηνη «εξαφάνισή» του έχει ακυρώσει στα μάτια της πλειοψηφίας του κόσμου τα όποια θετικά της έως τώρα παρουσίας του. Αυτά που τουλάχιστον μέχρι πρότινος οι έχοντες καθαρό μυαλό του τα αναγνώριζαν, μαζί φυσικά με τα λάθη του.  

Αν με ρωτούσατε αυτή τη στιγμή (εδώ και ΠΟΛΥ καιρό για την ακρίβεια) ποιο είναι το ιδανικό σενάριο για την επόμενη μέρα η απάντηση θα ήταν ξεκάθαρη: Ομαλή μετάβαση σε νέο και εντελώς άφθαρτο Παναθηναϊκά επενδυτή προκειμένου να συσπειρώσει γύρω του και τον τελευταίο πράσινο οπαδό. Επειδή ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα, παρά το γεγονός ότι αναζητήθηκε από τον Αλαφούζο ακόμη και μέσω ειδικών εταιριών στο εξωτερικό, δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος ότι θα συμβεί και στο πολύ άμεσο μέλλον. Γενικώς, φυσικά και… έχει ο Θεός, αλλά για την ώρα μας έχει ξεχάσει. Οπότε ας πάμε σε τίποτα πιο ρεαλιστικό.  

Το επόμενο που έχει πέσει στο τραπέζι και μάλιστα πρόσφατα είναι η ιδέα που έριξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Αρχικά ίσως πολλοί να πίστεψαν πως πρόκειται για πυροτέχνημα, δεν είναι όμως έτσι. Τουλάχιστον με αυτά που έμαθα όταν ρώτησα σχετικά εκεί που πρέπει. Σαφώς και δεν πρόκειται για κάτι απλό και εύκολο ως προς την υλοποίησή του, αυτό ωστόσο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι όχι απλώς ότι το δουλεύει καιρό στο μυαλό του, αλλά ότι έχει κάνει και αρκετά ραντεβού ενημερώνοντας κόσμο για τις προθέσεις του. Στην προσπάθεια αυτή ο Δημήτρης έχει αυτή τη στιγμή ένα όπλο σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον ασχολείται ενεργά με τον σύλλογο. Είναι στην καλύτερή του φάση σε επίπεδο δημοφιλίας, άρα και εμπιστοσύνης ή… ανοχής, σε ότι κάνει και ότι λέει.

Για να τελειώνει η ιστορία, το πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή το τριφύλλι δεν είναι πως δεν υπάρχουν Παναθηναϊκοί με πολλά λεφτά. Μια σύντομη γύρα στα vip της Λεωφόρου και γενικότερα στον κύκλο τέτοιων ανθρώπων ακυρώνει μονομιάς το συγκεκριμένο επιχείρημα. Το πρόβλημα είναι πως ουδείς θέλει να «μπλέξει» και να «φαίνεται». Είμαι βέβαιος, έχοντας συνομιλήσει κατά καιρούς και με αρκετούς εξ αυτών, πως πολλοί δεν θα έλεγαν όχι σε μια διόλου ευκαταφρόνητη οικονομική συμβολή, αρκεί να βρεθεί ο άνθρωπος κοινής αποδοχής που θα έχει την τρέλα ή την άγνοια κινδύνου να τρέξει το όλο εγχείρημα. Και όσο δεν βρίσκεται ΕΝΑΣ επενδυτής, η στόχευση θα πρέπει να είναι να βρεθεί τουλάχιστον αυτός που θα ενώσει όλους τους υπόλοιπους γύρω από το πρόσωπό του, μα φυσικά και τον κόσμο που εμφανίζεται πιο άδειος και πιο διχασμένος από ποτέ.    

ΥΓ: Ρε Βαγγελάκη, σε κάλεσαν εκεί που σε κάλεσαν, πες μια «καλημέρα» ρίξε μια βουτιά στη θάλασσα και φύγε. Τις κορώνες περί ηθικής τι διάολο τι ήθελες; Σε ξεφτίλισε σε χρόνο dt και πάλι καλά που ήταν στις καλές του και δεν σου έβγαλε κι άλλα στη φόρα. Παίζουν με αυτά;

Σχόλια