O Σλούκας άνοιξε την πόρτα στον Παναθηναϊκό


Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην Τουρκία για το πρώτο τους Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο μπάσκετ, ένας εκ των καλύτερων αθλητών τους, ο Κώστας Σλούκας ήδη έκανε γνωστό πως είναι ανοικτός σε συζητήσεις με άλλες ομάδες το καλοκαίρι, ακόμη και με Ελληνικές.

Παρά την προτεραιότητα που έδωσε ο 27χρονος γκαρντ στην Φενερμπαχτσέ (έχει option για ακόμη ένα χρόνο) είναι ξεκάθαρος πως αν ο Σλούκας δεν ήθελε να φύγει από την Τουρκία -ή δεν είχε αποφασίσει- δεν θα έβγαινε να κάνει τέτοιες δηλώσεις, πριν καν τελειώσει η σεζόν. Μάλιστα, η διευκρίνηση που δεν έκανε στην ερώτηση "αν θα συζήταγε το καλοκαίρι με Ελληνικές ομάδες", ώστε να κάνει ξεκάθαρο πως στην Ελλάδα θα γύρναγε για τον Ολυμπιακό, δείχνει και τις προθέσεις του.


Στον Παναθηναϊκό προφανώς έλαβαν το μήνυμα του αθλητή και είναι δεδομένο πως θα κοιτάξουν πιο στενά την υπόθεση του. Πριν δύο καλοκαίρια μπορεί να έκαναν την πρόταση τους στον Σλούκα, όμως οι προοπτικές απόκτησης του μόνο εύκολες δεν ήταν και το ήξεραν και οι ίδιοι. Ανέβασαν το κασέ του, σταμάτησαν τις συζητήσεις του παίκτη με τον Ολυμπιακό και τον έστειλαν στην Τουρκία.

Δύο χρόνια μετά, οι συνθήκες είναι αλλιώς και ο Παναθηναϊκός μπορεί να μπει σε συζητήσεις με τον παίκτη από άλλη αφετηρία και έχει να του προσφέρει περισσότερα. Έναν προπονητή από το πάνω ράφι, καλύτερους συμπαίκτες και έναν πιο ξεκάθαρο-ηγετικό ρόλο. Παράλληλα, οι σχέσεις του Σλούκα με τον Ολυμπιακό δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θεώρησαν προδοσία ότι τους άφησε για την Φενερμπαχτσέ, ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν τον θεωρεί...δικό τους και ο Σλούκας ερμηνεύει την συνολική τους στάση ως αχαριστία για αυτά που προσέφερε στην ομάδα.

Προσωπικά, τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στην περίπτωση που θα κυνηγήσει αυτήν την περίπτωση είναι τρία:

1. Ο Ομπράντοβιτς. Όσο κι αν θέλει ο παίκτης να φύγει από την Τουρκία και να ψάχνει έναν πιο ασφαλή τόπο από την «τραυματισμένη» Κωνσταντινούπολη που οι μέρες κυλούν υπό τον συνεχή φόβο της τρομοκρατίας, η παρουσία του Ζοτς στον πάγκο αποτελεί από μόνη της ένα δέλεαρ για κάθε παίκτη. Η εμβληματική προσωπικότητα του Συλλόγου μας, μπορεί να γνωρίζει εδώ και καιρό την θέληση του Σλούκα να φύγει από την Τουρκία, όμως είναι ικανός να τον κρατήσει και να τον πείσει να συνεχίσει την καριέρα του στην Φενερμπαχτσέ.

Ο Σλούκας γνωρίζει πως ο Ομπράντοβιτς αποτελεί τον πλέον ασφαλή δρόμο για την ανάπτυξη του σαν αθλητής και εφόσον ο κόουτς του προσφέρει περαιτέρω αρμοδιότητες στην ομάδα του χρόνου, τότε μπορεί να του «κερδίσει» τους φόβους για την Κωνσταντινούπολη.

2. Η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έμειναν εκτός οκτάδας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, ο κύκλος του Ναβάρο κλείνει και η αναγέννηση της ομάδας θεωρείται κάτι παραπάνω από επιτακτική και δεδομένη. Οι Ισπανοί θα ψάξουν να βρουν φρέσκα πρόσωπα που θα δυναμώσουν το ρόστερ τους και ένας 27χρονος με τρεις Ευρωλίγκες και συνεχή παρουσία σε Final 4 τα τελευταία χρόνια, πως θα μπορούσε να μην αποτελεί στόχο τους; Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και λεφτά διαθέσιμα..

3. Το κασέ. Με τις χθεσινές δηλώσεις του ο Σλούκας δεν ενεργοποίησε τον Παναθηναϊκό αλλά όλη την μπασκετική Ευρώπη. Είναι αυτονόητο πως όλες οι top ομάδες θα παρακολουθούν τις συζητήσεις του παίκτη με την Φενέρ και θα κάνουν κίνηση για την απόκτηση του, μιας και ο Σλούκας δεν περισσεύει σε κανένα ρόστερ. Μάλλον το αντίθετο..

Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως θα εκτιναχθεί το κασέ του και ο Παναθηναϊκός ίσως να χρειαστεί να μπει σε μια...άχαρη διαδικασία.

Σχόλια