Κορυφαία ομάδα της...9ετίας γίνεσαι με τίτλους και όχι με συμμετοχές


Ένας εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, επανέλαβε στην κάμερα της ΕΡΤ με την λήξη του τελικού της Euroleague ότι ο Ολυμπιακός είναι η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία 9ετία.

Με την ιστορία να ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2007, οι αριθμοί δεν βγαίνουν...

Δύο Ευρωπαϊκά ο Παναθηναϊκός, δύο ο Ολυμπιακός (2=2)...
Έξι πρωταθλήματα ο Παναθηναϊκός, τρία ο Ολυμπιακός (6>3)...
Οκτώ κύπελλα ο Παναθηναϊκός, δύο ο Ολυμπιακός (8>2)...

Κανένας δεν αντιλέγει πως ο Ολυμπιακός δείχνει συνέπεια την τελευταία...9ετία στην Ευρώπη. Όμως ο Παναθηναϊκός είναι στην ελίτ από το 1993 και δεν έχει εξαφανιστεί από τον Ευρωπαϊκό χάρτη.

Επίσης στην ιστορία μένουν οι νικητές και όχι οι ηττημένοι των τελικών...

:
Ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάει σε Final 4 στην μετά-Ομπράντοβιτς εποχή και ψάχνει ακόμη να βρει ταυτότητα 5 χρόνια μετά, δεν είναι κάτι περίεργο. Μιλάμε για μια από τις πιο πετυχημένες περιόδους ομαδικού τμήματος στην ιστορία του Ευρωπαϊκού αθλητισμού. Μιλάμε για 13 χρόνια! Αλίμονο, αν δεν κάναμε κάποτε καμπή. Έτσι είναι η ζωή και έτσι είναι το φυσιολογικό. Ανεβοκατεβάσματα δεν έχουν μόνο όσοι επιβάλλονται με κάθε αθέμιτο μέσο. Ευτυχώς, ο Παναθηναϊκός δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία.

Οπότε δεν φοβίζει αυτή η πενταετία που ο Παναθηναϊκός δεν έχει μπορέσει να διεκδικήσει ακόμη ένα Ευρωπαϊκό. Αυτό που φοβίζει είναι η έλλειψη πλάνου και προοπτικής.

Σχόλια